ŠKORPIJA – Godišnji horoskop za 2018. godinu

Romansa je ustreptala za sve Škorpije, jer luda planeta Uran ulazi u vašu kuću braka 15. maja. Ovo će donijeti elekticitet i uzbuđenje partnerstvu. Isprobavaćete nove stvari i zajedno upoznavati nove ljude. Možete postati čudan par, ali je vama to u redu. Ove godine vam nije potrebno ničije odobrenje kada se radi o vašem izboru partnera.

Odnosi sa braćom i sestrama će ove godine biti napeti, jer može doći do transformacije vašeg odnosa. Planeta Saturn donosi formalnosti i vi ili vaš stariji brat ili sestra možete postati nešto poput savjetnika ili bar postati neko na koga se drugi ugledaju.

Vaš romantični život će i dalje biti topao i nejasan, a sada vam se tako sviđa. Ovo je zbog Neptuna koji prolazi kroz vašu oblast veza i flertovanja. Sada neće biti ozbiljnih odnosa koji se razvijaju, ali će se tokom čitave godine dešavati nekoliko slučajnih romansi.

Godina počinje sa snažno zastupljenim ličnim napretkom za vas i to će se nastaviti do novembra. Možete iskoristiti Jupiterovu sreću, a to će uticati na vas lično i na bilo koji profil identiteta. Možete se smatrati sretnima, ako radite samostalno i neometano od strane drugih ove godine. Unutrašnji razvoj će biti snažan tokom većeg dijela godine.

Planeta ekspanzije prelazi u vaš novčani sektor 8. novembra i donosi vam dobre, a možda i ogromne zarade i novac. Finansijska poboljšanja za Škorpije će se nastaviti do 2019. godine. Ovo je godina proslava, a ne za vašu glad za novcem.

Što se tiče onih Škorpija koje ne rade samostalno, možete se povući u pozadinu, jer ovo nije godina za skretanje pažnje na svoj rad. Koncentrišite se na svoje dnevne rituale i, ako ste tome naklonjeni, dodajte meditaciju ili molitvu. Tokom ove godine radite na svojoj unutrašnjosti.

Zdravlje i oporavak oslabljenog tijela će neko vrijeme biti glavna tema, jer Kiron ulazi u vašu zonu zdravlja 24. aprila. Vodite računa o sebi, i ako je potrebno, uzimajte suplemente. Svaka fizička slabost iz prošlosti može ove godine ponovo pokazati svoju ružnu stranu. Ako se prehladite, nemojte to ignorisati ili poptuno ne obraćati pažnju na to. Ove godine trebate pažljivo razmotriti svoje zdravlje. Sve će biti dobro, ako budete pravilno vodili brigu o sebi.

Od 1. januara do 25. januara bićete suočeni sa opcijama napretka i to će vjerovatno biti trenutak kada ćete se odlučiti za drugačiji životni put. Ovo se može dogoditi zbog velikih opcija ili mogućnosti koje se otvaraju za vas. Vaš jedini problem može biti to što ne znate šta prvo da učinite.

Oko 21. januara obratite pažnju na svoj dom ili mjesto gdje živite. Ako stvari postanu neprilagodljive, pokrenite se i nađite bolje mjesto za boravak. Umjesto toga, provodite vrijeme u dekoraciji svog životnog prostora, da bi vas bolje odražavao. Smjestite okolo stvari koje vas predstavljaju i izaberite boje i umjetnost koja vam se sviđa.

Od 19. februara se možete malo opustiti od pritiska i uživati u životu. Provodite vrijeme sa svojom djecom. Napravite u svom životu mjesta za igru ili igre za odrasle. Može vas privlačiti amaterska drama, a to u ovom trenutku može biti jednako zabavno i ometanje. Samo nemojte sada previše ozbiljno shvatati život.

Planetarnu energiju donosi 21. april u vaše partnerstvo i ozbiljne odnose. Ovo je trenutak da započnete odraslu vezu i da potražite životnog ili bračnog partnera. Sada ćete imati na umu brak.

Mogli biste biti prozvani zbog dugova oko 22. maja i važno je da držite korak sa otplatama na koje ste se obavezali. Nemojte se zalagati za druge ili zaduživati se zbog nečijih tuđih pozajmica. Ovo može biti osjetljivo vrijeme godine za vaše finansije. Plaćajte gotovinom kada možete i izbjegavajte da stvarate dodatne dugove.

Na ravnodnevnici idite na putovanje ili bar isplanirajte odmor negdje. Maštaćete o dalekim krajevima i možda u trenutku odlučiti da odete tamo. Ovo ne liči na vas, ali vas nosi energija. Ako niste u mogućnosti da idete nigdje, potražite druge kod kojih je ista situacija i uživajte u druženju.

Nakon što Sunce pređe u vaš javni sektor 23. jula, možete se protegnuti i pokazati ono po čemu ste poznati. Ovo je dobar trenutak za pokretanje nove karijere ili započinjanje poslova sa strane. Ako na neki način želite da se promovišete ili svoje vještine, sad je vrijeme da pokrenete reklamnu kampanju ili svjesnu promociju.

Bićete skloni grupama i klubovima u avgustu i upoznaćete nove ljude. Ne nužno zbog prijateljstva, već da razgovarate o temama koje volite. Možete imati brojne interese i biće mnogo događanja u okupljanja u vašoj blizini koja bi vas mogla zainteresovati. Nemojte ovog mjeseca dozvoliti da vam bude dosadno.

Škorpije će biti sretne od 5. do 17. septembra, jer najveća planeta Jupiter donosi velike koristi vašoj vladajućoj planeti Pluton. Ovo je šansa za razvoj i napredak kao nikada ranije, ali nećete upasti u bilo šta, jer će se prilike predstaviti i na vama je da odaberete onu koja vam se dopada.

Nakon 23. septembra fokus će biti na odmaranju i punjenju baterija. Ovo je period da se dovoljno naspavate i provedete neko vrijeme u razmišljanju o svom životu.ovo nije faza za početak nečeg novog, jer će taj trenutak uskoro doći, nego za ponovnu procjenu i povratak na početno. Znate ko ste i budite ta osoba. Ako radite nešto što je suprotno od vaše prirode, onda možete sada prekinuti takve navike. Svako autodestruktivno ponašanje se može smanjtii ovog mjeseca boljim rezultatima bolje nego u bilo koje drugo doba godine.

Sunčeva svjetlost počinje grijati vaš znak od 23. oktobra i donosi svjetlost i kreativnost u vaš život.

Imaćete dobro samopoštovanje, jer 23. novembar donosi vrhunac u vaše vrijednosti. Neće biti potrebe za kupovinom stvari da ublažite slabo samopouzdanje i bićete sretniji kada se oduprete potrošnji na nebitne stvari. Investirajte u druge stvari, kao što je čitanje dobrih knjiga i vođenje značajnih razgovora sa intenzivnim ljudima.
Ljubav

Mistična planeta Neptun vlada Škorpijinim romantičnim životom. Ovo pokazuje da želite bukete ruža i čokoladu, a osoba koja se viđa sa vama mora se podudarati sa vašom iluzijom ili ćete je brzo otkačiti. Uzbudiće vas misao da pronađete partnera dok ste u vrećastim hlačama i raščupane kose. Vodite računa da se brinete o sebi i svom partneru i poštujte njihovu osjetljivost u pogledu na oblačenje.

Mars stimuliše vaš romantični život od 19. februara do 21. marta i donosi toplotu i energiju za pojačanje libida. Stvari mogu postati vruće, pošto vaš ljubavni život doživljava potencijalnu toplinu Marsa. Ovo bi mogao biti trenutak za trudnoću, pa pazite na to. Oni koji nisu u vezi će imati mnogo šansi da pronađu ljubav, a ako ste u braku, ponovo ćete probuditi plamen strasti.

Mladi Mjesec je u vašoj ljubavnoj zoni života 17. marta i to znači da ćete ili započeti novu ljubavnu aferu ili udahnuti život staroj romansi. Ako vam je prilično udobno u vašem ljubavnom životu, ali ste dozvolili da strast opadne, mladi Mjesec će vam pružiti trenutak da počnete ponovo. Romansu treba njegovati i ovo je dobar trenutak da se zahvalite svom partneru zto što je dio vašeg života.

Ove godine Neptun je i dalje u vašoj romantičnoj zoni koja oobično dovodi do neodlučnosti u ljubavi. Možda imate iluziju o romansi, ali kad se slegne prašina, možda je sve bilo samo varka. Prolazak Marsa kroz vašu ljubavnu zonu će biti trenutak za vas da zgrabite ljubav koju želite. Ova vatrena energija će uništiti svaku zabunu i sve ćete jasno vidjeti.

Kada počnete gajiti osjećanja prema nekome, postanete praktični i gledate kakva je ta osoba u pozadini, kakve su joj finansije i ko su joj bivše ljubavi. Sko vam se ne svidi ono što vidite, okončaćete tu vezu. Prije nego što ikakva prosidba dođe u obzir, vi ćete obaviti svoju zadaću i tačno znati s kim ćete leći u krevet. Za Škorpije nema iznenađenja kada je u pitanju svadba. Želite partnera koji u sebi ima nešto misteriozno.

Venera prolazi kroz vaše područje braka i ozbiljnih veza od 1. do 25. aprila. Ova harmonična energija je bitna poruka za Škorpije, jer Venera inače vlada vašom bračnom zonom, a ona je ovdje veoma snažna. Ovo će biti povoljno vrijeme za Škorpije da stupe u brak. U ovo vrijeme, to može biti veličanstven događaj i samo vjenčanje može biti daleko iznad očekivanja.

Maj će biti super zauzeto vrijeme i za vas i vaš ljubavni život. Sunce je u vašoj zoni parova od 21. aprila do 22. maja i ovo je dobar period godine da budete sretni sa svojim partnerom. Biće dovoljno samo to što ste zajedno. Zabavljaćete se sa svojom osobom i uživati u njenom društvu. Sada će vaše srce biti najvažnije i imaćete posebne momente sa svojim partnerom.

Na mladi Mjesec 15. maja će biti odličan dan za vašu vezu. Ako niste u vezi, možete se na to odlučiti, a ako ste u ozbiljnoj vezi ili braku, obnovićete privlačnost jedno prema drugom. Odnosi u dugoročnoj vezi ponekad mogu zahladiti, ali oni će procvjetati u ovom momentu, jer mladi Mjesec osigurava trenutak restarta za Škorpije.

U maju će vaša veza doživjeti potres, jer nepredvidiva planeta Uran ulazi u vašu zonu braka. Ako niste u vezi, možete odlučiti da se vjenčate i, na žalost, ako ste u braku, možete suprotno razmišljati i htjeti se razići. Ova snažna energija će se odmah osjetiti i možete se pripremiti na to da će vas partner iznenaditi, a to će se nastaviti sljedećih nekoliko godina.

Uranova težnja ka slobodi je moćna energija i ne toleriše veze jedan na jedan. Najbolji način da se nosite sa tim je da budete opušteniji i manje ograničavate jedno drugo. Bacite se na različite dnevne interese, a onda kasnije uveče prepričavajte jedno drugom dogodovštine. Na ovaj način možete učiniti da veza ude svojim tokom, tako što ćete joj udahnuti novi život koji živite nezavisno, ali da dijelite zajedno.

Poslije maja kada Uran uđe u Bika, možete pripaziti na uticaj Urana, a ove godine to se dešava tokom treće četvrtine godine 7. avgusta. Sedmicu prije i poslije ovog datuma, pazite svoju vezu, jer se može desiti neočekivani preokret. Možete se naći u novoj vezi, koja odjednom kreće drugim smjerom od onog kojim je išla prošla veza, ali 6. novembra stvari se smiruju malo, kada se Uran ponovo iseli. Shvatite da će biti izazova i veze će biti testirane kasnije sljedeće godine, kada ova jedinstvena energija opet dođe u vaš sektor braka i partnerstva.

Osjetićete odbojnost prema uzbuđenju i nepredvidivosti normalnog partnerstva. Ovo može biti zbog toga što će jedno od vas uzeti pauzu ili ćete vi odlučiti da više vremena provodite kod kuće nekoliko mjeseci, a to će promijeniti vaš brak. Sve će se vratiti na staro kasnije kada se Uran ponovo počne kretati direktno 2019. godine.

Vaša romantična strana će biti potisnuta oko 18. juna i 25. novembra, jer Neptun pauzira i oklijeva. U ovo vrijeme vam može biti ugodno sa partnerom, jer vaša romansa ulazi u period usporenja. Žrtvujte posao da budete više slobodni i uživajte u reedukovanom tempu života. Iskoristite ovo vrijeme da jednostavno budete zajedno i sretni u svom miru.

Kao što je slučaj i kod svih drugih znakova, izbjegavajte vjenčanje kada je Venera retrogradna oko datuma između 5. oktobra i 16. novembra, jer ovo neće biti dobra energija da bi se održala obećavajuća unija.
Uticaj boja na vaš znak tokom 2018. godine

Svi znakovi imaju boje koje su vezane za njih, a Škorpijina boja je crna, ali uključuje i druge intenzivne boje, kao što su crvena, bordo, tamno crvena i jarko zelena.

Pluton je moderni vladar Škorpije, a njegova boja je boja krvi ili kestena. Za nakit, to su rubin crvena i boja granata. Mars je tradicionlalna planeta i njegova boja je crvena i može se predstaviti crvenim jaspisom ili kristalima sa crvenim prugama željeza.

Vladar Škorpije, Pluton, je u Jarcu tokom cijele godine, a ova kombinacija planete i znaka se odnosi na sve nijanse tamno crvene i crne boje. Mars će se mnogo brže kretati i uzimaće se u obzir samo kada se odnosi na Škorpiju kroz tranzite i druge kontakte.

Planete koje su u aspektu sa Plutonom će uticati na prirodu ove planete koja će se suptilno promijeniti, kako se godina nastavlja. Produženi retrogradni period Plutona je posebno važan, jer najduže traje u odnosu na sve druge planete. Ovo odgovara transformacionom efektu planete.

Sunce se pridružuje Plutonu 8., 9. i 10. januara i donosi kreativnost za Škorpije. Nosite žutu, zlatnu i boju kestena. Istog dana njima se pridružuje i Venera, pa možete dodati i dašak ružičaste svojoj odjeći. Ovo je grupa od tri planete (Sunce, Venera i Pluton), koja je poznata kao stelijum. Intenzivna energija ove kombinacije planeta će dodati uzbuđenja svim Škorpijama na duže vrijeme.

Snaga Plutona je povećana ova tri dana. Mars i Jupiter su takođe na putu i oba će podržavati Plutona iz sekstilnog aspekta. Finansijska pitanja treba da se stabilizuju svim Škorpijama, a ovo je trenutak da se unese ravnoteža u vašu zaradu i potrošnju. Oduprite se nepotrebnom ili ekstravagantnom trošku sada, a to će vam dobro doći kasnije tokom godine.

Između 24. i 29. aprila, drugi vladar Škorpije, Mars, udružuje se sa Plutonom. Sada će dinamična snaga i energija Marsa i Plutona napuniti energijom sve Škorpije. Nosite zajedno crvenu i tamno crvenu. Ovo je dobar period u godini i sada možete mnogo toga učiniti. Pokrenite projekte i stvari u svom životu. Budite šampion svog života. Mladi ljudi će biti aktivni i dodati uzbuđenja u svoj život. Budite spremni da se borite za ono što želite i budite racionalni.

Pošto Pluton miruje toliko dugo (što znači da se ne kreće ni naprijed ni nazad), potreban je poseban komentar. U vrijeme kada on pauzira i počne da se povlači je godišnji usporeni pperiod za sve Škorpije. Pluton će zaustaviti svoje kretanje prema naprijed 25. aprila. Kombinacija boja će sada biti crna i mnogo tamnija crvena ili nijansa koja je skoro smeđa, a ipak crvena, poput tamno kestenjaste ili boje tamne krvi. Ovo je vijeme da se zaustavite i napravite pauzu. Provedite vrijeme u refleksiji prethodnih sedmica i napravite neke ispravke u svom ponašanju.

Tokom glavnog retrogradnog perioda Plutona, tempo je sporiji za sve Škorpije i sada se može pokrenuti regeneracija. Ovo nije vrijeme za pokretanje noovih projekata, poslova ili odnosa. To je faza za razmatranje i razmišljanje o tome šta ste uradili i postigli u posljednjih osam mjeseci. Ponovo pregledajte sve planove i odnose i provjerite da li su u skladu sa vašim osnovnim uvjerenjima. Uvjerite se da možete živjeti sa njima od sada , pa u doglednoj budućnosti. Očistite sve neželjeno iz života, ali se pobrinite da ne odbacujete nešto što još uvijek ima svoju vrijednost. Proces odbacivanja tereta i stvaranja prostora za nove stvari je stalna tema za Škorpije. Ovaj proces se ne javlja samo kod stvari i ljudi, već i kod unutrašnjih misli, uvjerenja i principa.

Sunce je u opoziciji sa Plutonom 12. i 13. jula. Glavna tema sada je svijest. Boje koje sada izaberete moraju biti tamno crvene i zlatne da bi se ta tenzija uskladila. Možda ste u sukobu sa samim sobom i čak preispitujete svoje najdublje motive. Možda biste se mogli identifikovati sa mračnijim stranama svoje ličnosti i suočiti se sa činjenicama, ali to možda neće biti nešto lijepo. Ovo je vrijeme kada možete postati plijen toga da krivite druge za sopstvene nedostatke, a zapravo, sjeme napetosti je rođeno u vama.

Od 9. do 18. septembra Jupiter je ponovo u sekstilu sa Plutonom, ali ovog puta Pluton nema uticaja od drugih planeta. Sada nosite plave i tamno rubin nijanse. Pluton je jači u ovom posebnom aspektu, jer vlada Škorpijom gdje je smješten Jupiter. Moraće biti zadovoljena potreba za intenzivnim interakcijama sa učenim ljudima. Imaćete sreće kao nijedan drugi put ove godine. Iskoristite šansu i potražite i prihvatite nevjerovatne ponude ili prijedloge koje će vam možda pasti sa neba. Ovo bi mogla biti sedmica kada se previše trudite, međutim, pa budite pažljivi da ne uzimate na sebe previše obaveza.

Pluton postaje direktan 5. oktobra, dajući Škorpiji olakšanje od napetosti koju stvara kad je retrogradan. Ovo je dobar period za Škorpije. Sada posvijetlite svoje boje bojom kestena, rubina i bordo. Nisu potrebne kočnice i Škorpija može da nastavi prema naprijed. Škorpije će se osjećati bolje. Skoro će izgledati kao da ste se probudili iz hibernacije u svoje sopstveno proljeće.

Sve što je regenerisano u vašem tijelu, umu i duši tokom retrogradnog perioda, sada je potpuno. To možete povezati sa feniksom koji se diže iz pepela. Škorpije mogu nastaviti sa životom, jer su obnovljene promjene završene.

Venera podržava Pluton od 28. do 30. decembra. Privlačićete stvari koje volite. Ovo je i finansijsko vrijeme blagoslova i vrijeme za rozu i boju kestena. Razmislite o svom ponašanju i ljubav će vam sama doći. Ova tri dana trebate da budete ljubazni i ljubav će vam pokucati na vrata. Pobrinite se da ste pristojni i razmotrite sve opcije.
Karijera

U prvim mjesecima 2018. godine, Škorpije bi mogle imati čitav zid iskušenja pred sobom. Imidž zida ovdje nije slučajan, jer više mogućnosti mogu ometati pravi cilj za koji ste se trudili. Upravo zato se Škorpijama koje su preokupirane svojom karijerom savjetuje da budu izuzetno pažljivi. Držite oči otvorene i nemojte se oslanjati na nišra što je besplatno. Ova godina voli poštenu zaradu, a ako se vaše ambicije razlikuju od ovog jednostavnog prijedloga, biće vam veoma teško. Ove godine će vam biti obavezan timski ili vješti rad. Ovo će vam omogućiti da ostvarite napredak u karijeri, a ne samo u privatnom životu. Bićete u dogovoru sa ljudima kojima vjerujete i jednako ćete podijeliti sve pobjede. Ovo će biti odličan trenutak da testirate svoje kolege i izdržljivost odnosa sa njima. Mnoge stvari će isplivati na površinu, neke ugodne, druge sasvim suprotne, čineći vas tužnim. Ali u ovome nema ničega lošeg, važno je da postignete željene rezultate.

Sredina i druga polovina 2018. godine će biti mnogo mirnija za Škorpiju, ako se posebno fokusiramo na područje karijere. To znači da se sva osnovna dešavanja moraju odvijati upravo u prvoj polovini godine. Trebali biste podstaknuti takve situacije, ako osjećate da bi to moglo potrajati. Kasnije će biti teško baviti se temeljnim pitanjima, tako da stvarno nemojte odlagati. Škorpijama koje imaju vlastiti biznis se savjetuje da aktivno preuzimaju kreativan stav. To znači da jednostavno morate čekati i u pravom trenutku uložiti sve svoje napore na postizanje realnog rezultata. Ovo treba da bude specifičan, brz i precizan udarac.na ovaj način ćete značajno poboljšati svoje stanje, riješiti se negativnosti i dobiti mogućnosti za dalji napredak. Takođe vam se savjetuje da ne komunicirate sa poznanicima i voljenima, ako ste u tijesnoj situaciji. Bolje bi bilo da izdržite ili implementirate ono što ste ranije planirali. Ako to ne uspijete, iako bi sve moglo ispasti dobro, možete izazvati nepopravljivu štetu svom imidžu.
Finansije

Za znak Škorpije ova godina će se definitivno istaknuti kao uspješna, mada, kao i u svakom drugom slučaju, ipak morate samoi grabiti za uspjehom! Već tokom nekoliko prvih mjeseci ćete vidjeti mnoge mogućnosti koje obećavaju. Vjerovatno će na mnogo načina situacija biti rezultat vaših prethodnih uspjeha, odnosno stvari o kojima još uvijek nemate pojma. Zbog toga vam zvijezde savjetuju da ne žurite, jer biste kasnije mogli očekivati interesantnije i veće projekte. Drugo, nekoliko oblasti možda neće izgledati tako povoljno prilikom bliže kontrole. Treće, ako se odmah bacite na svoju karijeru, rizikujete da ne uradite sve što možete, a samim tim ne dobijete stopostotni rezultat, već samo polovičan. Ovo će jednostavno biti štetno. Pored toga, Merkur vam savjetuje da izbjegavate nepotrebne troškove, jer možete biti nerazumni u tom pogledu. Greška neće biti kritična, ali će i dalje biti veoma štetna.

Škorpija je velikodušan znak, mada ponekad pokazuje taj kvalitet na neoubičajen način. Međutim, ove godine takve akcije je najbolje držati na minimumu. Drugim riječima, uskratite pristup svom novčaniku – ne samo sebi, već i drugima. Potrudite se da izbjegavate pozajmljivanje novca, iako se to ne odnosi na ljude koji su vam najbliži, jer bi bilo jednostavno pogrešno da im ne pomognete. Ako na pravi način trošite svoja sredstva, to bi vam veoma lako omogućilo da uštedite dosta za realizaciju istinske, masivne i kreativne ideje. Generalno, u cilju poboljšanja njihovog materijalnog stanja, Škorpijama je zabranjeno fokusiranje na samo jedan posao. Kreativnost treba da ide ruku pod ruku sa čisto merkantilnim željama, a onda ćete moći postići odlične rezultate. Treba istaknuti da se tokom sredine godine nalazite u teškom položaju. Ako se to desi, možete biti sigurni da će vam vaši voljeni pomoći. Međutim, ne smijete zloupotrijebiti njihovo povjerenje ni pod kojim okolnostima.
Zdravlje

Škorpije mrze odlazak kod doktora, ali ove godine nemaju drugog izbora. Nemojte se plašiti, neće se desiti ništa kritično ili radikalno, vaše hronične bolesti mogu samo da eskaliraju na neki način. Iako možete da se nosite sa njima i alternativnim metodama (samo treba pravilno da pristupite problemu), kada se pojave potencijalni problemi sa zubima, bilo bi bolje da ih ne liječite sami. Uozbiljite se i idite kod zubara. Prvo, u ovoj fazi problemi neće biti toliko značajni, tj. realno se mogu riješiti u kratkom vremenskom roku sa minimalnim neugodnostima. Drugo, to ćete trebati i sa emocionalne tačke gledišta. Tokom prvih mjeseci ove godine najbolje bi bilo demonstrirati otpornost, nabaciti malo bronze na sebe, iskoristiti osjećaj života na ivici. Ovo je neophodno kako biste izbjegli raspadanje sredinom ciklusa, kada bi vam mogao oslabiti imunološki sistem zbog problema u oblasti emocija.

Škorpije takođe mogu očekivati još jedno iznenađenje ove godine. Ako su vas problemi venerične prirode ostavili na miru, sada zaista neće biti na vašoj strani. Drugim riječima, nikada i ni u kom slučaju ne smijete zaboraviti mjere predostrožnosti, inače ćete sami sebi stvoriti nepotrebne probleme. Ovo se odnosi na Škorpije oba pola, ali na žene u većoj mjeri. Pored toga, još je jedan aspekt povezan sa takvim odnosima. Ove godine mnoge Škorpije mogu očekivati novitet. Ne treba da se plašite problema, trudnoća će proći bez ikakvih komplikacija, tako da možete unaprijed imati pozitivan stav. Naravno, istovremeno bi bilo bolje da ne širite previše vijest o tome da očekujete bebu, jer je opasnost još uvijek u blizini. Za ostale, ovaj period vejrovatno neće imati više ili manje značajnih aspekata u oblasti zdravlja. Merkur ima jednostavan savjet za vas: Nemojte biti ono što jeste, budite bolji od toga.

Objavi komentar

E-mail adresa ostaje anonimna. Polja sa zvjezdicom su obavezna.