OVAN – Godišnji horoskop za 2018. godinu

Nova 2018. godina nastavlja sa temom koju su stvorile dvije teške, moćne i uticajne planete Saturn i Uran, stimulišući vašu desetu kuću. Ovo će dalje razvijati trend prepravljanja svog profesionalnog života, a ove godine posebno za uspostavljanje nekog kontinuiteta. Mogu se ostvariti stvarna dostignuća i moći ćete učvrstiti svoje ciljeve tokom ove godine.

Možete nastaviti da se iznova pronalazite, dok ne ostvarite publicitet za kojim toliko žudite. Živjeti u istini je način za to. Drugi mogu otkriti da ste dublji od onog po čemu ste poznati. Vaša reputacija se može reformisati i obnoviti ove godine. Biće revitalizovana i transformisana u skladu sa popularnim imidžom koji projektujete na poslu i može donijeti dubinu i intenzitet vašim vanjskim interesima.

Saturn u vašem javnom domenu traži od vas da usporite i postavite granice između svoje privatnosti i života u javnosti. Sada je dobra diskrecija, pošto narod ne mora gledati svu osnovu vašeg postojanja. Većinom godine, srećna planeta Jupiter prolazi kroz vašu osmu, devetu, a možda i desetu kuću, tako da su vjerovatni pokloni, naslijeđe, itd. udruživanja donose koristi. Možete očekivati zahvalnost od drugih i veći pristup resursima svog partnera.

Prva nedjelja počinje sa snažnim naglaskom u karijeri. Možete se fokusirati na uspostavljanje svoje profesije i raditi ono što vam se stvarno dopada. Do treće nedjelje januara će vam se pridružiti kolege i prijatelji da zajedno izgradite tim. Do 26. januara Mars pokazuje fokus na druge i na poslovanje, zato razvrstajte polise osiguranja i resurse koje dijelite prije nego što se opržite. Ovo je vrijeme za izbornu operaciju i uklanjanje ožiljka ili tetovaže. Od 18. februara sve lagano počinje usporavati i možete se odmarati za veliki potez koji uskoro dolazi.

Obe unutrašnje planete, Merkur i Venera, ulaze u vaš znak 6. marta, što dodaje mnogo stimulacije kroz komunikaciju i finansiranje onoga što želite. Potrošite na sebe, promijenite imidž ili frizuru. Budite spremni da napravite svoj potez 21. marta i počnete svoju godinu.

Dok vam Sunce osvjetljava život, neka zablista i vaša istina. Budite ono što jeste i ljude će privući vaša energija i vibracija. Od kraja aprila do sredine maja će biti puno kupovine i prodaje. Počnite da trgujete i riješite se svih neželjenih stvari o kojima lažete. Takođe možete planirati da uradite značajna velika ulaganja. Tokom maja uzmite mali odmor ili bar vikend da odete negdje. Kursevi koje sada pohađate će vam biti korisni, a instruktivna priroda nastave će zadovoljiti vašu pažnju.

Mladi mjesec u vašem znaku vam 15. aprila donosi ključni trenutak i, ako želite nešto da počnete, sada je vrijeme da to učinite. Sredite svoje planove i krenite naprijed nakon mladog mjeseca. Kiron ulazi u vaš znak 24. aprila po prvi put u pedeset godina i imaće uticaj na vas narednih sedam godina. Ovo ukazuje na promjenu vašeg samopouzdanja i pristupa životu. Upoznavaćete sopstvene prednosti i slabosti. Ova tema će se polako razvijati i donijeti veći uvid do kraja godine.

Uran će napustiti vaš znak 15. maja, a uticao je na vaš život posljednjih sedam godina. Dogodiće se neko olakšanje, a možete čak i osjećati prazninu dok se velika planeta kreće ka Biku. Dogodiće se promjene u vašem umu, mišljenju i fizičkom izgledu i osjetićete da je pritisak isključen na neko vrijeme.

Fokus se prebacuje na dom i porodične stvari 21. juna. Provedite vrijeme sa onima koji su vas podržavali kao dijete i kad ste odrastali. Pokušajte da se vratite u kontakt sa svojim korijenima i cijenite mjesto odakle ste došli. Do sredine jula vaša zona kreativnosti je stimulisana i to bi mogao biti početak ljubavnog interesa ili barem nekog laganog flertovanja. Od čitave ove godine ovaj mjesec najviše ukazuje na to da se možete zaljubiti ili čak zatrudniti dok se zabavljate.

Poslije 23. avgusta se vraćate svakodnevnim obavezama i vaš poslovni život će imati prednost nad zabavom. Budite spremni i odradite potrebna prilagođavanja kako biste olakšali svoj posao. To može značiti promjenu kancelarije ili prelazak na bolju poziciju na poslu. Vaše okruženje ili čak razmještaj u kancelariji se može modifikovati.

Vaša partnerstva i vaš partner su karakteristični od treće nedjelje septembra. Ako ste u vezi, ona će postati harmoničnija kako vaš zajednički život lagano sazrijeva. Kada Sunce uđe u Vagu, to je nabolji period godine za vjenčanje. U trećoj nedjelji oktobra Sunce ulazi u vašu zonu tajnovitosti i donosi skrivenu podršku od onih koji vas podržavaju. Ova pomoć bi mogla biti u vidu promocije u pozadini, a ako unaprijed lobirate druge, oni će znati vaše namjere i tako mogu da govore ili glasaju u pravom trenutku za vas.

Jupiter prelazi 8. novembra u vašu filozofsku zonu i donosi vam uzvišeni pogled na religiju, inostranstvo i izdavaštvo. Prilike za razvoj će se predstaviti u vašoj opštoj perspektivi. Sunce donosi više energije da od 22. novembra stimuliše Jupiter, kada ćete putovati i kada će vas dozivati novi horizonti. Ovo je dobro vrijeme za pokretanje eko turizma ili učenje jezika u stranoj zemlji. Vaši stavovi će postati liberalniji, jer ćete početi da preispitujete stroge principe koji više ne važe.

Posljednja nedjelja godine se zatvara sporijim osjećajem, a vi ćete se malo povući kako biste procijenili dostignuća koja ste ostvarili ove godine. Sada možete razmisliti o pronalaženju mentora za narednu godinu i postaviti svoju strategiju za ostvarivanje ciljeva u 2019. godini.
Ljubav

Iako Ovnom upravlja planeta Mars, za vas romansa započinje sa Suncem, jer je ono nadležno za vaš sektor zaljubljivanja i ljubavi. Ovo donosi iskrenost u vaše romantične susrete. Željećete nekoga ko je iskren i kome ste na prvom mjestu. Bilo kakva naznaka nevjere i ljubav će nestati dok zalupite vratima na izlasku.

Pošto je Sunce izvor života, shvatićete tokom godina da postoji mnogo osoba u koje biste se mogli zaljubiti. To vam donosi reputaciju vatrenog ljubavnika koji je uvijek u potjeri. Lako vam može biti slomljeno srce, ali vi ćete ustati i ponovo se okušati u ljubavi. Sunce nikad nije retrogrdno i samo postaje slabije u kratkim trenucima godine. Ovo dodaje sjajnu i toplu energiju u vaš ljubavni život, na koju drugi mogu biti ljubomorni.

Cijeli jul, avgust i do 6. septembra, Merkur će nastaviti stimulisati vašu zonu upoznavanja. To znači da ćete razgovarati o raznim temama i ako u to vrijeme budete imali partnera, saznaćete sve o njemu. Razgovaranje je često prvi korak u zaljubljivanju, jer se vaš um veže za misli drugih ljudi. Postavljajte otvorena pitanja i saznajte ono što želite da znate. Ako nemate partnera, pokušajte sa sajtovima za spajanje parova i započnite razgovor sa nekim. Period između 26. jula i 19. avgusta može biti posebno povoljan i iznijeti razmišljanja koja trebate procesuirati da bi se mogla nastaviti bilo kakva romansa.

Pomračenje Sunca 11. avgusta utiče na vaš ljubavni sektor i dobar je dan za novi početak i stvaranje romantičnog života koji želite, ali to je varijabilno i stvari mogu krenuti drugim putem. To označava aktivnu potragu za nekim koga ćete voljeti i pomaganje drugima. Budite pristupačni i vedri tokom tog perioda i naći ćete se u situacijama koje se lako mogu pretvoriti u moguće viđanje sa nekim. Ovo najvaljuje da je vrijeme da ponovo počnete izlaziti. Planete nagovještavaju napredak, a sve što sada započnete će se kasnije razviti.

Vaš romantični život će se razbuktati od 23. jula do 24. avgusta. To je odlično vijeme za viđanje sa nekim, susrete sa ljudima i druženje. Možete često izlaziti i sa različitim ljudima, ali ovo je najbolji trenutak godine za početak ljubavi.

Imate na svojoj strani lijepu Veneru kao planetu zaduženu za ozbiljnu vezu i zonu braka. Prirodno se usklađujete sa drugima kako biste postali unija. Ova planeta prirodno navodi na pronalaženje partnera i zaljubljenost. Za vas brak predstavlja krajnji izraz ljubavi i bićete sretni sa pravom osobom.

Ove godine će stvaranje ozbiljne veze biti i zadovoljstvo i uzrokovati bol. Venera će vam osigurati nekoga posebnog od 7. avgusta do 10. septembra i opet od 1. novembra do 3. decembra. Ako niste u vezi to može značiti da postoji više od jednog kandidata i to bi bilo lijepo iskustvo, ali ne i ono koje možete da održavate. Ljubav zahtijeva iskrenost i integritet i može se desiti da plovite previše blizu vjetra u nekom trenutku ove godine.

Iako će period od 1. novembra do 16. novembra biti izazov, ali biće i plodan, jer je Venera retrogradna u vašoj ljubavnoj zoni. Ovo može biti bolno vrijeme i možete utvrditi da je vaša slatka ljubav presušila. Zapamtite da su to samo faze i da će proći. Ako smatrate da se radi o ljubavi vašeg života, onda ostanite tu gdje jeste, jer će sretniji dani uskoro doći.

Sa druge strane, ako vaš dugoročni partner želi da prekine, uzmite nekoliko dana da razmislite i shvatite da je i ovo samo kratka faza i kasnije ćete moći da spasite svoj brak ili ozbiljnu vezu. Nemojte donositi ishitrene odluke o svojoj vezi kada je Venera retrogradna.

Svake godine postoji nekoliko dana koji ne podržavaju romantiku ili partnerstva i oni se svake godine izmjenjuju dok se kreću planete. Povoljni dani za romantiku su 15. februara, 13. jula i 11. avgusta. Pripazite takođe i na dan prije i dan kasnije. Pošto Sunce upravlja vašim svijetom romantike, kada ga prekrije Mjesec tokom pomračenja, energija se prekida na kratko. To je dovoljno da napravite preokret u svom ljubavnom životu. Izbjegavajte sastanke na slijepo u sedmici od 4. avgusta do 11. avgusta, jer je ovo mračniji period u godini za Ovna i viđanje sa nekim.

Što se tiče 2018. godine, period koji će donijeti izazove sa partnerom će se desiti od 5. oktobra do 16. novembra zbog retrogradne Venere, jer ona vlada vaši sektorom ljubavne veze. U ovom vremenskom okviru ne planirajte vjeridbu ili vjenčanje, ali pričekajte poslije 16. novembra kada pouzdano možete postati par. U ovom trenutku možete osjećati da ljubav nije toliko jaka kao što je bila nekada, a za solidne odnose između dvoje ljudi to je samo faza, ali za neke pripadnike ovog znaka to će označiti početak kraja njihove primarne ljubavne veze.

Ako niste u vezi, onda bi se ljudi sa kojima se sada susrećete mogli činiti savršenima, ali morate odvojiti vremena da nekoga upoznate danima i nedjeljama nakon što Venera ponovo postane direktna 16. novembra. Ako je vaša veza nekad počela u ovo vrijeme i dalje je snažna u novembru, onda je to zapravo blagoslov, jer ćete vidjeti mračnu stranu ove osobe na samom početku.
Uticaj boja na vaš znak tokom 2018. godine

Smjeli ste i lijepi. Svim ljudima sa Suncem u Ovnu pristaje crvena boja i druge moćne boje Marsa kada se kreće zodijakom i povezuje sa drugim planetama. Energija je ciklična i opadajuća i protiče tokom godine. Čak i kada niste raspoloženi, možete obući nešto crvene boje da popravite svoje raspoloženje i samopouzdanje ili da se osjećate energičnije.

Crvena je vaša boja i, iako nije lako nositi velike dijelove crvene odjeće na sebi, kao što je odijelo ili jakna, možete je unijeti u svoju garderobu kroz kravate, džepove, marame, šalove, nakit ili torbe. Ali, ako ste odvažni, samo naprijed i obucite tu gracioznu crvenu haljinu ili džemper. Šta? Naravno da ste smjeli. Vi ste Ovan.

Ovan je vatreni znak. Svaki od tri vatrena znaka ima primarnu boju sa kojom je povezan, a boja za Ovna je svijetlo crvena. Ovnova vladajuća planeta je Mars koji je poznat kao crvena planeta, jer visok sadržaj gvožđa čini da izgleda crven, čak i kao malo svjetlo na noćnom nebu. Ovna obično privlače svijetle boje, posebno crvena. Nošenje astroloških ili planetarnih boja može poboljšati i pojačati prirodu tog astrološkog znaka ili planete.

Kada je Mars snažan, u povoljnom položaju i sposoban da se u potpunosti izrazi u znaku ili kući, boje su življe. Kada je Mars oslabljen, zadržan ili blokiran na neki način, energija planete će biti zagušena u tom periodu. Boja će biti prigušena ili zatamnjena. Mars može biti snažan u svojim znakovima, Ovnu i Škorpiji, ili u kombinaciji sa drugim pozitivnim planetama, kroz aspekte kao što su Sunce, Venera ili Jupiter.

Ako je 2017. godina planiranja, onda je 2018. godina za akciju. Vi ste osoba od akcije i pokretači. Godina počinje sa nekoliko stvari u poslovima. Ove stvari su mogle biti stavljene u koncept 2017. godine, ali se stvarno oblikuju ove godine. Mars započinje godinu snažno u Škorpiji, svom tradicionalnom znaku, a to će imati sličnu vibraciju sličnu boji kestena ili tamno crvenoj. Intenzitet Škorpije zahtijeva intenzivne boje. Između 5. i 7. januara nosite crvenu i kraljevski plavu za dodatnu energiju za dodatnu energiju, jer se Mars pridružuje Jupiteru u Škorpiji. Onda se opet vratite boji kestena, bordo i tamno crvenoj, jer su to dobre boje za Ovna koje trebate nositi do 25. januara.

Od 26. januara do 16. marta kombinujte crvenu, plavu i ljubičastu boju, jer je Mars u tranzitu sa Strijelcem. Ovo je period putovanja i razvoja za ljude rođene u oovm znaku. Planirajte da idete negdje vikendom i budite otvoreni za nova iskustva. Samopouzdanje je veliko i sada možete napraviti odlične korake. Nemojte se plašiti da se upustite u nove situacije. Sada imate kapacitet da se nosite sa svim situacijama koje predstavljaju izazove.

Od 17. marta do 17. maja, vaša planeta je super snažna u svom znaku egzaltacije, Jarca, i možete mnogo toga učiniti u ovom trenutku. Biće vam dobro u karijeri i čak možete započeti novi poslovni poduhvat. Ovo je period godine kada ćete biti ozbiljno shvaćeni, a drugi će biti sretni da podrže dobro promišljene projekte. Razmislite o bojama koje nosi izvršni direktor na sastanku odbora i to su vaše boje. Nosite crvenu sa crnom ili tamno sivom. Pruge i tanke linije su takođe dobar izbor u ovom trenutku.

Od 1. do 6. aprila Mars se udružuje sa Saturnom i nastavlja sa mračnim i ozbiljnim raspoloženjem. Ovu energiju možete prenijeti tako što ćete nositi tamnije crvene boje, poput boje kestena. Kada se ovo pridruži Plutonu od 25. do 30. aprila, osvježite se krvavo crvenom. Odradite svoj potez. Ovo je posebnih par dana kada ste posebno jaki i moćni. Iskoristite ovu pozitivnu i intenzivnu energiju. Obratite pažnju na ozbiljna pitanja i utvrđene metode rada. Ovo nije pravo vrijeme da budete radikalni, budite pouzdani.

Kada vaša planeta uđe u neutralni znak Vodolije, 17. maja, prava kombinacija boja je crvena i ljubičasta. Ovo nije baš najlakša paleta za kombinovanje, ali Vodolija poziva na smjelost. Nosite starinsku majicu sa tom kombinacijom boja koju se ni ne sjećate da ste kupili, ali je u svakom slučaju negdje u ormaru. Ovo je doba godine da se prepustite svojoj genijalnosti i pustite svoj um da pronađe inovativna rješenja za izazove. Imaćete pravu intelektualnu gimnastiku.

Mars se prestaje kretati 26. juna i započinje svoj retrogradni period. To znači da se čini da se Mars kreće unazad sa stanovišta Zemlje. Kada je Mars retrogradan, vaš nivo energije će biti niži i nestaće vaša volja za poslom. Ovo se dešava svako dvije godine, a 2018. godine će biti retrogradan kroz znakove Vodolije i Jarca. Sada je energija na najnižem nivou za cijelu godinu i Ovan treba da nosi crveno i suptilne nijanse ljubičaste i ljubičasto-crvene da se poveže sa ovim nižim nivoom energije. To je vrijeme da sve dva puta provjerite i vratite se na posao koji ste ranije radili. Ovo nije loša stvar. Ovan ima sklonost da brza stvari. Nije vrijeme za nove projekte. Sada nastavite da jačate svoju snagu. Ponovo sve ispitajte i provjerite. Činjenice i brojke vas mogu zbuniti, tako da budite sigurni da ste ih dva puta provjerili i potražite drugo mišljenje.

Mars će se vratiti kroz Vodoliju 14. avgusta i ponovo ući u znak Jarca. Ovo ojačava temelje koje treba izgraditi. Sada postoji blagi porast motivacije i možete ponovo početi nositi crvene i sive nijanse. Budite pozitivni, samopouzdani i direktni. Malo zategnutih situacija je dobra stvar: ako želite da vas ljudi uvažavaju, onda se morate tako i ponašati. Ljudima će se sviđati vaše prisustvo i željeće da podrže vaše planove i ideje.

Konačno se od 27. avgusta Mars počinje kretati direktno. Ponovo je u Jarcu, hm. Sada mogu biti u igri nedavni planovi ili strategije. Mars ponovo ulazi u Vodoliju 11. septembra, ali sada se brže kreće i sa lakoćom čisti znakove. Nastavite sa crvena/ljubičasta kombinacijom. Sada je vrijeme da podijelite sa drugima svoju jedinstvenu perspektivu i pomjerite svoj život prema naprijed. Predstaviće se inovativna i trendovska rješenja. Takođe će vam biti korisno da provodite vrijeme u grupama istomišljenika.

Mars ulazi u znak Ribe 15. novembra i tamo ostaje do kraja godine. Ovo je vrijeme za kombinaciju crvene i plavo-zelene boje. Dobra vijest je da je ovo vjerovatno najestetičnija kombinacija koju ste dobili ove godine. Kako se Mars zatvara u Neptunu, zelenkaste morske nijanse će pomalo dominirati od 4. do 9. decembra. U ovih posljednjih sedam nedjelja godine se možete prepustiti svojoj umjetničkoj strani i pretvoriti se u dizajnere ili stiliste kako biste nastavili svoje ideje. Iskoristite svoje instinkte i inspiraciju za ideje koje na neki način mogu biti duhovne za prirodu. Dozvolite ezoteričnoj strani života da vas vodi prema završetku godine. Provodite vrijeme sa umjetnicima i onima koji rade sa slikama i video zapisima. Međutim, obavezno nemojte provoditi previše vremena sa flašom. Vino je slatko, ali mamurluk nije.
Karijera

Ove godine će Ovan biti jedan od nekoliko znakova za koje bi velike finansijske operacije mogle biti stvarno uspješne. Međutim, i dalje ne trebate da pokrećete vlastiti biznis, u suprotnom ćete se suočiti sa jako mnogo teškoća kojih jednostavno neće biti u narednom ciklusu. Ali, ako ste već započeli, onda će ova godina predstavljati idealno vrijeme za razvoj. Važno je da ne pretjerujete, uložite napor da radite stabilno i ekonomično, u suprotnom prekomjerni troškovi mogu postati ozbiljan problem za vaš novčanik. Sa druge strane, svakako biste trebali investirati u određene projekte. Na primjer, mogla bi iz ničega iskočiti neka prilika, a ako imate vremena, zašto da ne zaradite nešto sa strane? Dodatni posao ne predstavlja neke neprijatnosti, vjerovatnije da je suprotno. To znači da, bez obzira na to koliko ste kvalifikovani, ako u dubini svog srca shvatite da to što radite nije za vas, 2018. godine nećete uspjeti da postignete željene rezultate. Ili morate preispitati svoju poziciju, ili promijeniti radno mjesto. Nije ništa teško.

Možete uložiti sredstva u područja koja nekako ne uključuju finansijsku korist. Drugim riječima, mogli biste postati pokrovitelj, sponzor. To će ići u korist vašem imidžu, a u budućnosti će definitivno uticati na vašu karijeru. Pokušajte da ne propuštate korporativne funkcije i druge slične događaje. Na takvim događanjima možete upoznati nove ljude koji bi mogli bukvalno preko noći pogurati vašu karijeru. Naravno, postoji cijena za sve, ali ćete u ovom slučaju definitivno moći da pregovarate o profitabilnim terminima, pa ugrabite takvu priliku. Ove godine predstavnici ovog znaka ne bi trebali stavljati poseban naglasak na komunikaciju. Ako razmišljate da nešto povučete pozivajući se na podršku rodbine, ili ako planirate da pružite takvu podršku, vaša karijera bi, kao rezultat toga, mogla ozbiljno patiti. Na svim poljima će se događati značajna preuređivanja. Sa druge strane, ljudi se mogu prilagođavati i nemojte to zaboraviti, ako želite uspjeti.
Finansije

Ovan se teško može nazivati rasipnim znakom, a ova njegova karakteristika će biti veoma korisna 2018. godine. Naredni period će biti prilično povoljan za vaš znak u pogledu na oblast finansija. U najmanju ruku, bar ćete moći da završite ono što niste uspjeli završiti prošle godine. Štaviše, praktično niti jedan od trendova te faze neće uticati na vas: šta god da ste radili (ili niste) tokom posljednjeg ciklusa praktično neće imati uticaja na vaše dolazeće uspjehe. Sa druge strane, tokom prve polovine godine možete očekivati značajne troškove. Naravno, pokušaćete da nešto uradite u vezi s tim, ali ćete vrlo brzo shvatiti da je sve to zaista neophodno i da ne možete proći bez značajnih investicija. To je, međutim, pozitivan aspekt, jer će već sredinom godine vaši usjevi početi da rađaju prve plodove. A ako ste bili pažljivi i staloženi, rezultati će zaista biti po vašoj želji.

Ove godine vas Merkur savjetuje da što brže sredite stvari sa svojim dužnicima. Mnogi od njih će početi da izbjegavaju svoje obaveze i sa takvim ljudima morate biti što više neumoljivi, čak i okrutni, ako je potrebno. Ako to ne učinite, ne samo da ćete čekati da vam se otplati dug, takođe ćete i sebi stvoriti ozbiljne probleme. Što se tiče pozajmica, ove godine će biti dozvoljena opcija. Ovo će biti povoljan period za ulaganje u sredstva i aktivno upravljanje svojim finansijama različitim bankarskim instrumentima. Naravno, za mnoge pripadnike ovog znaka, 2018. godina se može pokazati kao veoma povoljna, u smislu da biste stvarno mogli započeti neku novu specijalizaciju. Ako osjećate da imate vremena i energije da radite drugi posao paralelno sa onim koji radite, pobrinite se za to. Ako propustite šansu, mogli biste na kraju ostati bez ikakvih zanimljivih prilika. Do kraja godine već morate čvrsto stajati na svojim nogama, u svakom pogledu. Prema jeseni se trudite da se opuštate, nemojte žuriti, budite promišljeni i zapamtite da ne postoji dobra laž. Iskrene akcije, čak i ako ste jedina osoba koja zna za njih, uvijek će rezultirati pozitivnim ishodima na kraju, iako će se to desiti kasnije u budućnosti.
Zdravlje

Ove godine se ne smijete prehladiti ni pod kojim okolnostima. Nosite tople kape, dobru obuću i nemojte žrtvovati udobnost za ljepotu, inače ćete iskreno požaliti. Ove godine nećete posebno biti podložni bolestima vezanim za prehladu, ali ako se ipak prehladite, posljedice bi mogle biti izuzetno nepovoljne, tako da vam je najbolje da budete oprezni. Pored toga, zaista biste trebali početi posvećivati sebi veću pažnju. Ako nešto boli, to ne znači da će se problem riješiti sam od sebe. Sasvim dobro znate da je nekoliko puta teže otkloniti zapuštenu bolest, nego je ranije dijagnostikovati. Postavite ovu teriju u praksu i ovaj period vjerovatno neće ničim biti ometan.

Još jedna stvar na koju biste trebali da obratite pažnju jesu različite vrste glavobolja. Ni pod kojim okolnostima nemojte dozvoliti da vas one pate! Za neke će pomoći tradicionalni aspirin, dok će druge zahtijevati pomoć specijaliste. Nije važno na koji način se bavite ovim problemom, važno je da to morate odmah uraditi. Ove godine bi bilo dobro da posvetite barem neko vrijeme svom zdravlju. Ali nemojte praviti grešku, to ne znači da konstantno idete doktoru. Zapravo, jedan dobar noćni provod će učiniti ono što ne bi mogle nikakve pilule. Poznato je da je savremena medicina dobra u liječenju bolesti, ali ne može učiniti osobu zdravom.

U cjelini, najteži period za vas će biti početkom 2018. godine. Sredinom i krajem perioda, vaše zdravlje će se stabilizovati, a ako ste aktivno radili na sebi, čak ćete postati mnogo snažniji. Možda ćete se sada riješiti mnogih hroničnih problema, naročito onih neurološke prirode. Samo nemojte sebi dozvoljavati da budete nervozni, pogotovo jer u većini slučajeva uzrok neće ležati u okruženju, već u vama samima. Nervoza može biti stvarno štetna za vas, ne samo kada su u pitanju sa onima oko vas, već i kada je u pitanju vaše emocionalno zdravlje.
Objavi komentar

E-mail adresa ostaje anonimna. Polja sa zvjezdicom su obavezna.