Mjesečni horoskop za Vodoliju za maj 2019. godine

U maju 2019. godine Vodolija će moći da se izbori sa gorućim problemima na svim frontovima odjednom. Ovaj trend je generalno takav tokom cijele godine, ali u maju će dostići svoj vrhunac, a to treba iskoristiti u potpunosti. Venera, aktivator Vodolije i Neptun, vaš vladar, zauzimaće povoljan položaj koji će biti ojačan Mjesecom. To će dovesti do značajnih promjena u karijeri. Onima koji imaju vlastiti biznis ovaj period će omogućiti nove i stare kontakte koji će im pomoći da izgrade ili implementiraju neki veliki projekat. Što se tiče ličnih odnosa, potrudite se da što češće pružate zadovoljstvo svojim najbližima. Oni koji nisu članovi vašeg horoskopskog znaka će biti slobodni da sami izaberu svoj put, a porodična Vodolija će imati priliku da realizuje dugoročne planove.
Početak maja će posebno biti uspješan u ljubavnim pitanjima. Ovo se ne odnosi samo na bliske odnose, već i na opšte emocionalno carstvo, pa ako ste dugo htjeli s nekim uspostaviti odnos ili obnoviti i ojačati stara poznanstva, sada je vrijeme za to. Tokom ovog perioda Vodolija mora biti brza i fleksibilna. Nemojte nikome nametati svoj položaj, već se prilagođavajte okolnostima po potrebi; uključite harizmu i ona će ubrzati proces. Nemojte biti škrti, posebno kada su u pitanju odnosi sa partnerom. Sa rodbinom budite suzdržani i tolerantni; sve mora biti normalizovano na način koji od vas ne zahtijeva da birate stranu. Što se tiče finansija, ovo je dobar period za planiranje, iako je velike akvizicije i investicije bolje sprovoditi sredinom ili krajem maja.
Sredinom maja Vodolija će moći krenuti u akciju i pouzdano krenuti naprijed. Unaprijed izračunajte svoje akcije i krenite najdirektnijim putem do uspjeha. Pokušajte posjetiti neka neobična mjesta ili upoznati nove ljude. Ako imate vlastiti biznis, obratite pažnju na tehničke aspekte i osigurajte da zaposleni ne krše sigurnosne propise, jer postoji mali rizik od povrede na poslu. Ako radite u organizaciji, potražite mogućnosti kod svojih kolega, ali nemojte učestvovati u tajnim agendama. U ljubavi iskrenost je dobrodošla, ali ne i naivnost; što prije skinite ružičaste naočare. Tako će svima biti bolje.
Kraj maja će izgledati kao najmirniji period mjeseca, iako nije tako. Biće značajnih događaja i sve će se generalno odvijati prirodno i skladno, bez ikakvih velikih ekscesa. Ako ste planirali da kupite kuću ili počnete da je gradite, sada je pravo vrijeme da počnete sa sprovođenjem tih planova. Kraj maja je dobar za sve veće kupovine i investicije. Sada je optimalno donijeti važnu životnu odluku, ali za porodičnu Vodoliju ovo nije najbolje vrijeme za razmišljanje o potomstvu. U ovoj fazi imaćete druge prioritete, iako nije riječ o ničemu strašnom. Uživajte u svojim dostignućima i nemojte dozvoliti da vaša srodna duša postane tužna zbog sitnica. Ovo je topao i pozitivan period i očekuje vas prijatno iznenađenje.