Mjesečni horoskop za Vodoliju za 2018. godinu
Saturn, primarni nebeski pokrovitelj Vodolije, neće biti posebno snažan u ovoj fazi, ali će njegova interakcija sa drugim nebeskim tijelima solarnog sistema imati prilično zanimljive rezultate. Za vaš znak, kao i sve znakove zodijaka, januar 2018. godine će biti neočekivan period, jer ćete morati radikalno preispitati svoje stavove o mnogim stvarima. Ako imate veoma važne događaje koji su zakazani ovog mjeseca u ličnoj sferi ili ih odložite za kasnije ili, ako to nije moguće, sve dobro preispitajte i budite unaprijed spremni za bilo šta. Ovo ne mora nužno značiti da će se dogoditi nešto loše, već je vjerovatnije da jednostavno neće sve ići prema planu i moraćete brzo reagovati. Sa druge strane, ove godine će koncept brzine brzo steći svoje značenje, tako da ćete zapravo imati dovoljno vremena. Trebalo bi staviti primarni naglasak na sferu ličnih odnosa, jer ćete tu upotrijebiti svoje najznačajnije ideje. Međutim, najprije ne treba zanemariti druge oblasti svog života radi uspjeha u samo jednoj oblasti, jer iskustvo pokazuje da to nije vrijedno toga. Drugo, ne žurite, jer neće biti mjesta za skok, a ekstremni napori mogu biti uzaludni. Bilo bi bolje da se krećete ka naprijed umjerenom brzinom, jer na taj način nećete propustiti ništa važno. A za vaš znak će biti naročito važne nijanse na koje drugi ne obraćaju pažnju.

Sa finansijske perspektive, januar 2018. godine će biti stabilan za Vodoliju, a to je važna stvar. Većini znakova se sada ne preporučuje da započinju sopstveni biznis, a to važi i za vaš znak, ali ne u apsolutnom smislu. To jest, ako ste, na primjer, već dugo nešto planirali i sve izgleda dobro postavljeno, bilo bi ludo povući se u posljednjem trenutku. Vodolija koja već ima svoj biznis će moći vjerovati svojim instinktima, jer će vam sada šesto čulo dati dobar savjet, što sigurno ne bi trebalo zanemariti, ako želite poboljšati svoj finansijski položaj. Nemojte preuzimati rizike i ni pod kojim uslovima ne provodite dugo vremena na jednom mjestu. Kombinujte različite kurseve djelovanja i metoda, trudite se da budete nepredvidivi, ali nemojte pretjerati. Ovaj cijeli period će biti miran i malo je vjerovatno da ćete se morati boriti za opstanak, da tako kažemo. Oni koji rade za nekog drugog mogu računati na bonuse. To bi, na primjer, mogle biti okolnosti koje se ugodno razvijaju, iznenadno slobodno mjesto ili naročiti projekt sa ukusom koji će vam sada odgovarati. U suštini, nije važno zašto se sve razvija na ovakav način – kasnije razmišljajte o tome, a sada – hvatajte svoju sreću! Ovo će biti vrlo prikladan period za kupovinu. O tome dobro unaprijed razmislite, prije nego što napravite korak naprijed. Mišljanja autsajdera će takođe pomoći, ali ne i preporuke vaših kolega, radije slušajte savjete svojih najbližih.

Inače, što se tiče porodičnih odnosa, januar će definitivno biti dobar za vaše živce. Bilo bi idealno da odete negdje na odmor, ali to svakako nije jedini mogući tok akcije. Važno je da budete sa svojom porodicom. U ovom trenutku trebaće vam neko ko nema sebične interese, čak i ako je sva pomoć koja vam je pružena samo savjet. Istovremeno, ne zaboravite da čisti altruizam neće rezultirati ničim dobrim, a ponekad ima smisla fokusirati se na svoje želje. Za one koji nisu u vezi prvi mjesec ove godine će generalno biti idealan! Možete praktično raditi sve što želite, niko neće reći nijednu riječ protiv vas. Naravno, svijet koji vas okružuje definitivno ima ograničenja u tome koliko može da toleriše i bolje bi bilo da ga ne testirate. To jest, ne preuzimajte nepotrebne rizike, već prihvatite hedonističke trendove kao neku vrstu sekundarnog pravila. Ovo neće biti najbolji period za traženje srodne duše, pa budite spremni na činjenicu da odnos koji sada započnete se možda neće najbolje završiti. Tako je rečeno, ali, ko zna, zvijezde samo daju preporuke, a vi ste osoba koja donosi stvarnu odluku. Štaviše, senzualna aura ove scene će biti pozitivna u svakom slučaju i definitivno ćete provesti mnoge sretne trenutke u društvu ljudi koji su vam dragi, a to je samo po sebi neprocjenjivo!
Objavi komentar

E-mail adresa ostaje anonimna. Polja sa zvjezdicom su obavezna.