Mjesečni horoskop za Vagu za mart 2019. godine

Mart 2019. godine će biti mjesec inovacija i važnih otkrića za Vagu. Mars, izvor problema ovog znaka i Sunce, odgovorno za Vagine strahove, učvrstiće se u superpoziciji; to jest, njihov položaj neće biti najpovoljniji. Međutim, oni će biti uravnoteženi položajem Erisa, vladara Vage. Kao rezultat toga mart će biti odličan trenutak za donošenje kratkoročnih odluka. Manje planirajte, više djelujte; prestanite da budete strateg i postanite taktičar. U ličnim odnosima nemojte vršiti pritisak na svoje voljene; neka sami donesu sve neophodne zaključke. Ako to ne uspije, onda razmislite o svojoj poziciji – možda ste prezahtjevni. Ova karakterna crta će vam biti korisna i za karijeru. Nemojte iznevjeriti svoje zaposlene, a ako radite u organizaciji, budite savjesni.
Prvi dio mjeseca će biti izvanredno i pozitivno vrijeme za Vagu. Početak mjeseca je idealan za planiranje porodičnog budžeta i upravljanje troškovima. Bolje je odložiti ulaganje u velike projekte, mada je sada vrijeme da kupite automobil ili započnete projekte poboljšanja doma koji već dugo trebaju vašu pažnju. Što se tiče ličnih odnosa, budite svoji bez obzira na sve; važno je zadržati pozitivan stav i uživati u situacijama i ljudima oko sebe. Porodično orijentisanoj Vagi mogla bi se predstaviti interesantna ponuda. Oni koji su vlasnici biznisa treba da očekuju vijesti. Oni koji rade u kancelariji ne moraju ništa mijenjati kod sebe – bolje je da podvrgnu metamorfozama svijet oko sebe.
Sredina marta će omogućiti Vagi da se osjeća još bolje u blizini ljudi, jer će vaša empatija biti na vrhuncu. Samo vi možete odlučiti kako da iskoristite ovaj jedinstveni dar, ali ga nemojte ignorisati. U karijeri posvetite što više pažnje detaljima – sve provjerite više puta. Ako ste vlasnik biznisa, pokažite strogu kontrolu, ako je potrebno. Besprijekorna disciplina i odgovornost će vam pomoći da ostvarite svoje ciljeve. Ako radite u organizaciji, imaćete manje kontrole, ali radite jednako marljivo – ne napuštajte ništa prerano, ne dajte se nagovoriti. Sada je vrijeme da ostanete fokusirani i da jasno djelujete. Postoji velika šansa da menadžment obrati pažnju na vas.
Kraj marta će biti period otkrića za Vagu. Kraj mjeseca će biti najmirniji dio mjeseca, a zvijezde preporučuju obraćanje veće pažnje na romantičnog partnera. Možda je sada vrijeme da više dajete, nego što uzimate. Ne ustručavajte se da se prepustite voljenoj osobi, čak i ako vam to donese privremenu nelagodu, jer će vas to dovesti do istinske sreće. Sada je takođe vrijeme da obratite pažnju na dalje rođake. Oni će bjerovatno napraviti prvi korak, tako da samo trebate odgovoriti na to. Opušteno donosite odluke, trudite se i svakako razmislite o svojoj prošlosti, kako biste uspjeli u budućnosti. Na poslu nemojte zanemarivati trećerazredne zadatke, nemojte žuriti i ne dajte se lako nagovoriti da promijenite svoj stav.