Mjesečni horoskop za Vagu za maj 2019. godine

U maju 2019. godine Vaga će osjetiti podršku svog glavnog pokrovitelja, Erisa, koji će zauzeti povoljnu poziciju i ući u koherentnost sa Suncem. Kao rezultat toga, potencijalna negativnost Marsa će biti kompenzovana i Vaga će se moći nositi sa problemima čim se pojave. Vagi će biti potrebni konkretni, pouzdani i agresivni koraci za uspjeh u ovom periodu. U vašoj karijeri su moguće promjene na koje se ne možete pripremiti, ali one će vam ići u korist; trebaće vam fleksibilnost i sposobnost da pravovremeno donosite odluke kako biste uspjeli. U pogledu ličnih odnosa slobodnu Vagu očekuje miran mjesec, dok će porodična Vaga imati priliku da se iskupi ili nešto pokloni svom partneru.
Početak maja će pomoći Vagi u određivanju prioriteta i procjeni izgleda. Moguća su nova poznanstva, ali nemojte ozbiljno shvatati svaku novu osobu; mnogi od njih će biti prolazni likovi koji su beznačajni za vas. Fokusirajte se na posao. Pridržavajte se sigurnosnih mjera na poslu i dobro ga radite, posebno zato što će menadžment nagraditi najproduktivnije zaposlenike. Ako ste vlasnik biznisa, budite velikodušni i pošteni; ovo je dobar trenutak za kadrovske promjene, ali ne morate da budete revnosni – ako odjeljenje radi savršeno, onda se ne treba miješati. Vagi će biti potrebno strpljenje u romantičnom odnosu, ali uskoro će biti nagrađena. Izbjegavajte nejasnoće i jasno iznesite svoje namjere.
Sredinom maja Vaga će dobiti ono što je dugo tražila. To bi mogla biti nova pozicija ili mogućnost sklapanja progresivnog sporazuma sa velikom kompanijom. Možete računati na sudbonosne susrete, iako nema potrebe da se previše fokusirate na taj trenutak, jer sve treba da se dogodi prirodno. Vaša pozicija u porodičnom krugu će imati konceptualno značenje; potrudite se da ne podržavate samo jednu stranu, već ukažite na prednosti obe pozicije i pomozite da se pronađe kompromis. Ako se situacija tiče vas lično, saslušajte sva mišljenja, ne žurite i radite kako vam odgovara. Bićete u pravu, ali nemojte biti arogantni. Sredinom maja se može ukazati velika prilika da obradujete svoju srodnu dušu. Čuvajte tajnu koliko god možete; neka poklon bude neočekivan.
Kraj maja će biti pozitivan period za Vagu. U tom periodu desiće se maksimalan broj događaja. Možda ćete se sresti sa dalekim rođacima. Ovo je dobar trenutak da se fokusirate na svoju fizičku spremnost i zdravlje. Pokušajte zapamtiti da nema žurbe i sve ćete postići na vrijeme. Kraj mjeseca je uopšteno dobar i za rješavanje bilo kakvih zdravstvenih problema. Sva finansijska opterećenja će biti riješena početkom mjeseca. Ovaj period je prikladniji za rješavanje postojećih situacija, stoga izbjegavajte stvaranje novih. Ako ste vlasnik biznisa, fokusirajte se na ukupni napredak; ako radite na nižem nivou organizacije, onda se fokusirajte na mala dostignuća. Budite uporni sa odlukom da ostvarite svoje ciljeve. Okolnosti će dovesti do pravih odluka, pa budite svjesni svega oko sebe. Ovaj period u mjesecu je dobar za donošenje važnih zajedničkih odluka i iskrenih razgovora.