Mjesečni horoskop za Vagu za april 2019. godine

April 2019. godine će biti moćan i kardinalan mjesec za Vagu, prepun neočekivanih poteza i ostvarenja planiranih ciljeva. Eris, vladar Vage, zauzimaće dominantnu poziciju i potpuno potisnuti potencijalnu negativnu energiju Merkura. Kao rezultat toga, ovog mjeseca nemojte ništa raditi polovično. Morate biti čvrsti i imati samopouzdanja kada svom silom pokušavate ostvariti svoje želje. Ovo je odličan trenutak da ostvarite napredak u karijeri ili započnete svoj biznis. Tokom ovog vremena lako možete uspostavljati odnose sa drugim ljudima. Parovi će postati ozbiljniji ovog mjeseca, jer će morati da donesu važnu zajedničku odluku. U ličnim odnosima ne treba da se oslanjate na svoju nezavisnost i da pokušavate sami riješiti svoje probleme. Sigurno ćete se morati oslanjati na druge ljude iz više razloga. Ne tražite ravnotežu tamo gdje je nema. Ponekad je za pobjedu neophodna opipljiva pristrasnost prema određenom smjeru.
Početak aprila Vagi će donijeti važne promjene, ali se sve te promjene neće odmah primijetiti. To znači da ćete morati da budete spremni da promijenite svoju strategiju što je prije moguće, ali nemojte kompromitovati svoj cilj. Nemojte nikome dozvoliti da za vas donosi odluke zato što sami morate odrediti sopstveni put. Ali, takođe treba da pazite da ne ignorišete savjete drugih ljudi. Ako ste vlasnik biznisa, možda nećete odmah shvatiti šta saveznici žele od vas, ali će položaj vaše konkurencije biti jasan od samog početka. Iskoristite ovu priliku i krenite u akciju, ali ostavite prostora za manevar. Ako su neophodna prilagođavanja, učinite to i iskoristite nove mogućnosti. Nemojte odustajati od svojih ciljeva. Početak aprila je dobar za ekspanziju i investicije. Ako radite u nekoj organizaciji, onda uopšte nije potrebno da idete u jednom pravcu. Osvrnite se oko sebe, jer će vam možda neko iz vašeg kruga pokazati izlaz. Što se tiče ljubavi, slobodna Vaga će morati birati između nekoliko mogućih romantičnih opcija. Nemojte odlagati svoje izbore, jer ćete željeti da napravite istaknut, definitivan korak ka ljubavi.
Sredina aprila Vagi će pomoći da bolje razumije one sa kojima je bliska. Sredinom mjeseca očekujte niz povoljnih događaja, ali te situacije same po sebi neće biti važne. Važno je kako će na njih reagovati vaši prijatelji i rodbina. Budite pažljivi prema ovim događajima, jer će vam oni pomoći na najneočekivaniji način. Na poslu se nemojte zadovoljiti sa onim što već imate. Maštajte i bolje sagledajte sve ono što nemate. Vagi koja je vlasnik biznisa potrebna je modernizacija. Sa druge strane, nemojte ni na trenutak zaboraviti da će vam uspjeh donijeti vaši zaposleni, a ne mašine ili tehničke inovacije. Ako radite u organizaciji, možete se opustiti i vratiti se svojim kreativnim idejama koje do sada nisu implementirane. Koncentrišite se i procijenite svoje sposobnosti. Vjerovatno već dugo propuštate dobre trenutke. Ovaj savjet je takođe vrijedan slušanja ako niste u vezi. U vašoj porodici će sve nastaviti kao i obično.
Kraj aprila će dodati dinamike u život Vage. Ovo može izgledati kao da je usmjereno u potpuno drugom pravcu od prvobitnog u kojem ste išli, ali u životu, kao i na moru, direktan put nije uvijek najbrži ni najbezbjedniji. Budite oprezni sa svojim finansijama, ali ovaj period je sveukupno dobar za investicije. Možete uspješno pokrenuti vlastiti biznis, ali ne smijete mijenjati radno mjesto. Kraj mjeseca je idealan za preseljenje, ali sada ne treba da planirate veće kućne poslove. Zvijezde neće uticati na vašu sreću u budućim planovima. Kraj aprila će biti uspješan za Vagu koja je u braku, jer ćete iznenada moći pronaći kompromis u nekim pozicijama koje su nekad bile radikalno drugačije. Prije nego što uđete u ozbiljnu vezu, ponovo ćete morati da izaberete, a sve opcije će vas dovesti do željenog rezultata. Jedina razlika je u tome na koji način će se sve opcije prikazati. Najvažnije je da postavite prioritete iznad emocija.