Mjesečni horoskop za Vagu za 2018. godinu
Za Vagu, januar 2018. godine će posjedovati čitav niz izvrsnih karakteristika, koje se u određenoj mjeri (ili tačnije, u određenim situacijama) suprostavljaju opštem horoskopu za tekući period. Ovakvo stanje stvari je postalo moguće zahvaljujući složenoj kombinaciji Saturna i Venere, nebeskog vladara vašeg znaka. Međutim, to neće izazvati teškoće ili čistu negativnost, samo bi se vaše ambicije i pozicije mogle razlikovati od ponašanja većine vaših poznanika i kolega. U tom pogledu, prvo se mora naglasiti da sada imate očajničku potrebu za saradnjom, a u zavisnosti od situacije, moglo bi se raditi o prijateljskom savjetu ili potpunoj sveobuhvatnoj podršci čitave grupe istomišljenika. Na koji način ovo riješiti je još jedno potpuno lično pitanje sa kojim ćete se morati samostalno pozabaviti. Važno je da se stalno čuvate, iako će to uopšteno biti dobar period, naročito kada se bavite ličnim stvarima i sigurno se nećete moći suprostaviti nepovoljnim okolnostima ili spoljašnjem pritisku u svakoj situaciji. U tom smislu ćete morati da pripremite odbranu koja će započeti borbu onog trenutka kada date znak. Sljedeći ključni savjet za januar 2018. godine je – nemojte biti lijeni, posvetite što više vremena planiranju i bilo bi idealno da imate više od jednog rezervnog plana.

Što se tiče sfere finansija, u tom pogledu prvi mjesec godine će biti prilično atraktivan i uzbudljiv za Vage, bez pretjerane emocionalnosti. Privatnici mogu računati na ozbiljan finansijski napredak, ali, još jednom, ne bi trebalo da se oslanjate samo na sebe. Ako vidite pravi problem, ne ustručavajte se pitati za savjet, neće boljeti ako pitate. Naročito zato što ćete morati donijeti odluku i u svakom trenutku možete djelovati onako kako želite. Zapamtite ovo i pokušajte da naglašavate svoj status rijetko i što je manje moguće. Budite skromniji, jer će vam to sada biti veoma korisno. Što se tiče onih koji nisu privatnici, oni će morati biti malo aktivniji. Ova faza života se vjerovatno neće izdvajati izuzetnom dinamikom, ali to ne znači da nećete imati šta raditi. Pažljivo posmatrajte svoje kolege, posebno one koji su iznad vas u hijerarhiji vaše kompanije. Vjerovatno ćete primjetiti mnoge zanimljive stvari, koje ćete kasnije moći upotrijebiti u svoju korist. Neće biti ničega lošeg u vezi s tim, nećete nikoga povrijediti, samo ćete biti na pravom mjestu u pravo vrijeme. A rezultat toga će vjerovatno biti po vašem ukusu i prevazilaziće sva očekivanja.

U januaru 2018. godine, oblast ličnih odnosa bi mogla donijeti mnogo zanimljivih trenutaka. Možda i ne, u ovom smislu je teško to definitivno predvidjeti, jer će položaj Venere u odnosu na vaš znak biti nepovoljan. Sa jedne strane, očigledno je da će za one koji nisu u vezi januar biti veoma dobar mjesec u pogledu mogućnosti i perspektive. Ne postoji definitivna garancija da ćete pronaći svoju srodnu dušu istog trena, ali ako imate takvu želju, njena realizacija se za sada neće dogoditi. Važno je da ne pretjerujete. Ovo će biti dobar, produktivan period, koje bi se moglo pokazati kao izuzetno povoljno za Vage koje već dugo pokušavaju da se fokusiraju na važna porodična pitanja. Nemojte požuriti da se pozabavite sa tim potpuno sami, vjerovatno će vam trebati pomoć najaktivnijih učesnika u konfliktu. Nemojte odbiti ozbiljan razgovor, čak i ako vas uhvati nespremnog i ne budete spremni da uzvratite udarac. U tom pogledu, sreća će često biti na vašoj strani, tako da se u teškim trenucima samo prepustite, a prilike će vjerovatno same doći. Osim toga, u januaru 2018. godine, vaš znak definitivno ne smije žuriti sa bilo čim i u bilo kojem trenutku. Ponašajte se odmjereno i pogledajte u sebe što je češće moguće, jer ćete samo u tom slučaju moći da razumijete zašto se sve odvija na upravo takav način i gdje je vaše mjesto u ovom ciklusu.