Mjesečni horoskop za Strijelca za april 2019. godine

April 2019. godine za Strijelca će biti pozitivan i radostan mjesec. To nije zbog nekih posebnih događaja, već zbog odluka koje ćete donijeti. Mjesec će biti miran, ali će biti teških trenutaka u kojima ćete morati pažljivo razmisliti prije donošenja odluke. Strijelca obavezuje takva situacija zbog povoljnog položaja Erisa, vašeg aktivatora. On će i dalje imati dominantnu poziciju, čak i u odnosu na Sunce. To znači da treba da se pripremite za veliki broj razgovora. Ovi razgovori mogu uključivati od sređivanja odnosa unutar domaćinstva do zaključivanja velikih poslova. Ovo je dobar period za donošenje informisanih odluka, a spontanost ostavite za bolja vremena. Na poslu je garantovan uspjeh, ali naravno nije, ako odlučite da se opustite. U ličnim odnosima napredak je moguć u nekoliko oblasti odjednom; većinu pažnje treba posvetiti djeci. Ako nemate djece, onda se fokusirajte na najbliže članove porodice.
Početak aprila će pomoći Strijelcu da brzo riješi probleme koji ga usporavaju više od mjesec dana. Početak mjeseca će biti nevjerovatno pozitivan. Očekuju vas nevjerovatni trenuci i prijatna iznenađenja. U svakom slučaju, nemojte bježati od okolnosti. Iskoristite svoju situaciju i neumorno radite. To neće biti teško, posebno zato što radni sektor neće zahtijevati veliki fizički ili emocionalni stres. Moraćete se više kretati i sastajati sa ljudima. Ne tragajte za novim saveznicima, oni će vas sami pronaći. Bolje je da obratite pažnju na ono što već imate. Možda ćete morati produktivnije koristiti svoje resurse. Oni koji rade u organizacijama treba da se pažljivo osvrnu oko sebe, a kada dođe vrijeme, nemojte stajati po strani. U ljubavnom životu vjerovatno će doći do važnih promjena za koje ste smatrali da su još daleko. Budite pažljivi prema onima kojima je potrebna vaša pažnja.
Sredina aprila će biti malo dinamičnija za Strijelca. Sredinom mjeseca vas očekuje važna metamorfoza na poslu. Ako imate priliku, insistirajte na održavanju sastanka u neformalnom okruženju. Ako radite u kompaniji i pozvani ste na korporativnu zabavu, ne samo da treba da odete na nju, već i da učestvujete u organizaciji. Što više date, više ćete dobiti (iako ne odmah, zato ne žurite sa zaključcima). Potražite pomoć od starije generacije. Ako ne znate kako da riješite situaciju, jedna mudra riječ može zamijeniti slijepo tumaranje koje može trajati više od mjesec dana. Ne posvećujte previše pažnje svojoj drugoj polovini, inače ćete je razmaziti. Ali znakove pažnje treba da prihvatate sa iskrenim osmijehom, čak i ako vam izgledaju čudno. Ako neko pokuša da se poveže sa vama, to je vrijedno prijateljskog razgovora.
Krajem aprila Strijelac treba da se sjeti da nije nikome ništa obavezan i da niko nikome ništa ne duguje. To znači da, ako ste pod pritiskom, slobodno možete na najbrži način bilo kome odgovoriti. Krajem mjeseca veoma je važno da se što je prije moguće sve prirodno postavi na svoje mjesto i da se stvori opuštena atmosfera. Ovo je jedan od rijetkih perioda godine kada privremena usamljenost ili izdvojenost od svijeta mogu biti prikladne. Naravno, ako imate partnera, to će vam možda ići nešto teže. Ne možete samo otići i napustiti kuću do večeri, a da nikom ništa ne kažete. Ne zaboravite na osjećaje onih koje volite. U suprotnom ćete se naći u situaciji u kojoj ćete se morati izvinjavati za mnogo toga. Zvijezde preporučuju da ne zaboravite da, iako je opraštanje vrlina jakih ljudi, ipak ne treba svima oprostiti. U aprilu će vam se otvoriti oči za mnogo toga, a vi ćete biti zadovoljni onim što se tad bude događalo. Posljednji period mjeseca nije najbolji za manipulisanje finansijama, nego treba da se na svaki mogući način odmarate.