Mjesečni horoskop za Strijelca za 2018. godinu
U januaru 2018. godine, Strijelac bi definitivno trebalo da se odmara. Položaj zvijezda je trenutno sasvim kategoričan: ovo nije trenutak za akciju, ali ne postoji sumnja u važnost trenutne faze života. Ipak, malo kasnije ćete imati mnogo više sredstava nego trenutno, a kako biste izbjegli teške situacije, sada bi bilo dobro da se emocionalno i fizički opustite, smirite živce i dovedete zdravlje u red. Očigledno je da bi sa ovakvim uvodom idealan tok akcije za vas bio odmor (vikend) i to što duži, to bolji. Ne brinite i nemojte shvatati situaciju kao štetnu, ako nemate mogućnosti da u potpunosti realizujete takav plan. Definitivno ćete već nešto smisliti, nakon svega, vi ste Strijelac! Počnite maštati, okupite svoje prijatelje, sigurno ćete pronaći nekoliko opcija, jer ste vjerovatno već dugo štedjeli za takvu situaciju. Uopšteno govoreći, ova faza života je prije pasivna nego aktivna, okolnosti će se razvijati u vašu korist, ali ne biste trebali očekivati izuzetnu dinamiku ili izvanredna dostignuća. U takvim trenucima bi bilo dobro da pozavršavate svoje stare poslove i ne žurite da započinjete nove. Da, u određenoj mjeri, ovaj trenutak bi se definitivno mogao nazvati tranzicionim, ali to neće biti radikalna tranzicija, iako će biti vrlo važna. U svakom slučajuod samog početka ćete čisto intuitivno razumjeti ono što trebate učiniti.

Poslovanje će se razvijati u trenutnoj fazi, ali lagano i jednostavno. U januaru vaš znak može računati na pozitivan smjer razvoja, ali, kao i kod većine drugih znakova, neće biti izvanrednih skokova ili većih profita. Sve će biti malo jednostavnije, ali značaj ovog perioda neće biti manji zbog toga. Ako ste privatnik, uložite napor u to da izaberete dobar tim koji će se u nekom trenutku moći suočiti sa konceptualnim problemima bez potebe da vas uključuju u to. Ovo je važno, jer vam je potrebno vremena i slobode kako biste se pripremili za buduća dostignuća. Ako nemate takvu priliku, pronađite je, jer nemate drugog izlaza. Oni koji nisu privatnici će se naći u složenoj, ali zanimljivoj poziciji. Ako niste u poziciji da idete na odmor (a trebali biste), potrudite se da se ne opterećujete previše. U tom smislu, mnogo zavisi od vašeg posla i njegovih karakteristika, ali zvijezde kažu da ako budete sarađivali sa kolegama koji imaju slične ciljeve, sigurno ćete moći da smanjite opterećenje i uspjeti da se odmorite dok radite. Zapravo, ovo je karakteristika koja Strijelcu vrlo dobro odgovara, znaku koji zna ostaviti utisak! Naravno, lakše je govoriti nego da zapravo uradite ono što kažete. Ali, ovo će biti pozitivan period, u kojem ćete se moći suočiti sa mnogim problemima na potpuno opušten način, bez pretjeranih napora. Moći ćete uhvatiti ovaj ritam – ogroman dio problema je već riješen.

Na ljubavnom frontu, situacija će se razvijati na radikalno drugačiji način. U vezi toga, u januaru će biti vrlo malo dinamike za Strijelca, moraće pronaći nešto zbog čega će nastaviti. Motivacija će igrati glavnu ulogu, posebno u bračnim pitanjima. Ako ste stigli do mrtve tačke i ne znate šta da radite, opustite se i dišite duboko. Niko osim vas nije u stanju da se bavi ovim problemom, a ako ste pod pritiskom, ako paničite i ne dozvoljavate sebi odmor, jednostavno ćete puknuti i na kraju ćete dobiti najgori mogući ishod. Samo razmislite o ovome i uskoro ćete shvatiti šta trebate učiniti. Sa druge strane, manje je moguće da ćete imati neke velike probleme u porodičnom okruženju. Ipak, bolje je biti spreman na sve. Što se tiče onih koji nisu u vezi, oni će sada imati posla. Važno je da ništa ne uzimate srcu, ovo nije vaš period da pronađete onu pravu osobu, ali ćete definitivno moći uživati. Nema potrebe da ikome išta dokazujete, važnije je da se okrenete sebi, a to nije lako kako izgleda. Budite jednostavniji, ali i pronicljiviji. Učite dok se odmarate, postanite bolji dok se opuštate, to je sve zapravo prirodno, do sada, samo niste bili spremni da to shvatite.
Objavi komentar

E-mail adresa ostaje anonimna. Polja sa zvjezdicom su obavezna.