Mjesečni horoskop za Škorpiju za mart 2019. godine

Mart 2019. godine će u velikoj mjeri biti značajan period za Škorpiju. Pošto će sreća biti na vašoj strani, sve interne rezerve će se fokusirati na rješavanje stvarnih problema. Međutim, povoljne okolnosti zbog povoljnog položaja Marsa samo su pola priče, a vaše akcije su te koje su bitne. Gradićete na svojim prošlim uspjesima. Razmislite o izgledima na poslu i sazovite sastanke ako možete. Ovo je dobar trenutak da se preorijentišete u proizvodnji, tehničkoj opremi i kadrovskim promjenama. Ako radite u kompaniji, svakako pređite na drugu poziciju, kako biste, po mogućnosti, povećali svoj prihod. Što se tiče ličnih odnosa, požurite samo ako ste umorni od čekanja. Pritisak je dobrodošao, ali ne u situacijama kada morate riješiti porodična pitanja.
Početak marta će pomoći Škorpiji da shvati više toga odjednom. Prvo, odjednom ćete shvatiti zašto nešto nije ranije moglo ispasti kako treba. Ova realizacija neće sada biti važna za vaš finansijski uspjeh, ali stečeno znanje će biti korisno u budućnosti. Drugo, na poslu će se otkriti neka misterija koja će donijeti velike promjene. Treće, postoji šansa da ćete steći važna poznanstva koja će biti povezana sa potencijalnim poslovnim partnerstvom. To znači da Škorpija koja je vlasnik biznisa treba u svakom trenutku biti na oprezu. Ako radite u kompaniji, više slušajte, a manje govorite, ali se nemojte distancirati od onih koji su vam naklonjeni. Njihovi motivi možda nisu najiskreniji, ali ako imate slične ciljeve, ništa vas ne spriječava da postanete saveznici. U ličnim odnosima budite oprezni pri prepuštanju strasti.
Sredina mjeseca će Škorpiji dati priliku da ponovo razmotri pozicije i, ako je potrebno, da ih brzo ispravi. Sredina mjeseca će biti najdinamičnija, zato budite spremni da iskoristite svu svoju koncentraciju i talente. Ovo je savršeno vrijeme za investiranje, ali vjerujte samo onima koje lično poznajete. Ne donosite sami radikalne odluke, ali budite radikalni kada je to potrebno. Mnogi vas neće podržati zbog sopstvenog interesa ili uskogrudnosti, iako će kasnije priznati da ste u pravu. Ako radite u kompaniji, pokažite maksimalnu aktivnost, a ako se ukaže prilika, podijelite svoje planove sa upravom. Budite strpljivi, ali odlučni. Ovo nije najbolje vrijeme za promjenu posla ili pokretanje novog biznisa, ali je idealno za stvaranje novog života; zvijezde odobravaju porodično orijentisanim Škorpijama sa velikim planovima.
Kraj mjeseca Škorpiji će djelovati kao pretjerano miran period, iako će zapravo zaista biti mnogo toga što se dešava. Ovo je najbolji period za rješavanje porodičnih pitanja. Ako ste duže vrijeme planirali da kupite zemlju ili počnete da gradite kuću, vrijeme je da poradite na tim planovima. Pokušajte se više ponašati kao arbitar, a manje kao direktan učesnik u porodičnim sporovima. U svakom slučaju izbjegavajte agresivno okončavanje svađe. Budite posebno brižni prema bliskoj rodbini, ali nemojte popuštati svim željama djece; sada im je potrebno više ozbiljnosti i zrele perspektive nego ikad. Ovaj period uopšteno obećava pozitivne i neočekivane vijesti iz dalekih zemalja. Ne fokusirajte se na ono što ne razumijete – sve tajne će na kraju postati jasne.