Mjesečni horoskop za Škorpiju za maj 2019. godine

Maj 2019. godine, pod uticajem astrološke situacije, Pkorpiji će donijeti dosta novih mogućnosti i gotovo neiscrpne rezerve energije i entuzijazma. Kao rezultat pozicije Marsa i Urana, nova poznanstva će se pokazati kao važni kontakti. Budite pažljivi i nemojte se zaustavljati na mjestima gdje su stvari nejasne. Trud da sve razumijete u svim situacijama će vam dati novo iskustvo, otvoriti nove mogućnosti i pokazati vam puno o onima koji vas okružuju. Na poslu su moguće velike finansijske transformacije, zato budite oprezni i iskoristite mogućnosti. Što se tiče ličnih odnosa, Škorpija ne treba ništa požurivati; naprotiv, moraće natjerati romantičnog partnera da donese odluku.
Početak maja Škorpiji će pokazati najbolji način ponašanja u poznatim situacijama, kojima je nekad loše rukovala. Tokom ovog perioda vrijeme je na vašoj strani. Ako ste vlasnik biznisa, potrudite se da budete čvrsti i pozitivni. Za Škorpiju koja nije vlasnik biznisa situacija će se razvijati dinamičnije. Početkom mjeseca definitivno ćete ugledati priliku za dodatnu zaradu ili povećanje plate. Budite oprezni i uporni, inače situacija neće uroditi plodom. U pogledu na lične odnose, što češće iznenadite svog partnera. Početak maja nije najbolji za velike akvizicije, ali je pogodan za putovanje.
Sredina maja će biti malo mirniji period za Škorpiju. Ovdje morate rješavati probleme isključivo onako kako dolaze. Niko od vas neće ništa zahtijevati, zato ne pretjerujte u poslovnom području. Što se tiče ličnih odnosa, ne izmišljajte probleme koji ne postoje. Ako imate bilo kakva neslaganja sa rukovodstvom, nemojte žuriti sa razvijanjem sukoba; umjesto toga, dobro razmislite o tome da li postoji alternativno rješenje ili vi niste u pravu. U porodičnoj atmosferi sve će ispasti nešto drugačije – ovdje, ako se odlučite za napad, male su šanse da ćete postići ono što želite. Motivacija je potrebna na obe strane i obe strane moraju preduzeti korake. Budite iskreni, ali nepomirljivi. Za slobodnu Škorpiju neće biti pogrešnih izbora, tako da, bila trivijalna ili ne, u svakom slučaju ćete doći do željenog rezultata. Sredina maja je dobar period da obratite pažnju na svoje zdravlje i zdravlje članova domaćinstva.
Kraj maja će biti najzanimljiviji period mjeseca. Očekuju vas nagrade od projekata koje ste započeli početkom mjeseca. Ne trošite previše vremena na objašnjenja. Budite oprezni sa novim poznanicima, ali pokušajte iz njih izvući maksimum – to može biti informativna i materijalna korist. Nemojte iskorištavati druge ljude, ali idite zajedno sa njima do pobjede. U okviru porodičnog kruga ne obraćajte pažnju na sitnice, već se fokusirajte na važne stvari. Nemojte uskraćivati pažnju mlađoj generaciji i ponašajte se prirodno prema starijim. Ne trudite se da budete bolji nego što jeste. Posljedni period maja je dinamičan, ali iskren, tako da će oni koji su vođeni postulatima časti i morala imati koristi. Uživajte u životu i ne pravite dugoročne planove.