Mjesečni horoskop za Škorpiju za februar 2019. godine

Februar 2019. godine će biti uspješan za Škorpiju u smislu ličnih odnosa i finansija. Mars, vladar vašeg znaka, zauzeće povoljan astrološki položaj i potisnuti svu negativnost koja dolazi od Venere, koja je odgovorna za vaše probleme i strahove. U prvim danima mjeseca je moguća ponovna pojava starih poznanika i bivših veza. Takođe je moguća povećana pažnja od strane suprotnog pola, pa će čak i porodično orijentisana Škorpija to moći iskoristiti bez izazivanja problema kod kuće.

Početak februara sa sobom će donijeti nešto fundamentalno novo. To može uključivati emocije koje vam nisu poznate. Pokušajte pronaći izvor ovih emocija, ako je potrebno iskoristite šansu. Pomoć prijatelja je dobrodošla, ali samo ako je neophodna. Nemojte dozvoliti da vas tokom ovog vremena ograničava bilo šta osim vaših moralnih vrijednosti. Na poslu se fokusirajte na određeni cilj, zatim na sljedeći i tako dalje; rješavajte probleme kako se pojavljuju, a ne sve odjednom. Preplaviće vas vitalna energija i možete osjetiti želju da budete na raznim mjestima. Nemojte se prepuštati ovom impulsu, jer će to izazvati zloupotrebu vremena. U stvarnosti neće biti žurbe.

Sredina februara će biti sjajna za biznis. Ako ste vlasnik biznisa, zapamtite da ste vi zaduženi za svoju kompaniju. U zadnje vrijeme ste naporno radili i zaslužili ste dugo očekivani rezultat. Neće se sve moći oblikovati onako kako želite, ali profit će rasti i to je važno. Ako nešto ne ide po planu, prilagodite svoj stav i perspektivu. Ne tražite pomoć dok i sami sve ne shvatite. Nikada ne priznajte poraz – možete pobijediti u svim okolnostima. Za one koji rade u organizaciji stvari će zahtijevati manje emocionalnog napora i veću domišljatost. Obavezno posjetite korporacijsku zabavu ili bilo kakvu zabavu na koju ste pozvani. Dajte sve od sebe da ostanete vidljivi drugima.

Kraj februara će vam omogućiti da se u potpunosti ostvarite. Ovo može imati kreativni ili finansijski smisao ili možda i oboje. Slobodno preuzmite odgovornost. Ovo je posebno važno za one koji žele da se što prije popnu uz karijernu ljestvicu. Kraj mjeseca je pravo vrijeme za nadoknađivanje. Ali budite sigurni da slijedite pravila, uključujući i neizgovorena, pa čak i ako su ih svi odbacili. Što se tiče ličnih odnosa, ne zaboravite da je uzajamnost važnija od interesa svakog pojedinca. Ponekad samo treba da se predate i prepustite se toku.