Mjesečni horoskop za Škorpiju za april 2019. godine

Pod uticajem astrološke situacije, Škorpiju u aprilu 2019. godine očekuje mnogo prilika za nova poznanstva. Mars, vladar vašeg znaka, zauzimaće povoljan položaj; a Uran, aktivator Škorpije, biće ojačan dominantnim položajem Sunca. Kao rezultat toga, možete očekivati važne sastanke i povećanu pažnju suprotnog pola. Ovakvi trendovi su relevantni za čitavu 2019. godinu, ali u aprilu će doći do svog vrhunca. Zato će se Škorpija koja je u braku morati pažljivo ponašati da ne uznemiri svoju drugu polovinu. Situacija na poslu će ispasti dobro. Očekuju vas nove ili alternativne prilike, tako da ne treba da se ukopavate na jednom mjestu. To ne znači da ćete morati mijenjati svoju poziciju, ali ta mogućnost postoji i velika je. Što se tiče ličnih odnosa, slobodnu Škorpiju će bukvalno preplaviti prilike. Među svim tim prilikama, usput, možete pronaći svoju sudbinu. Dakle, ne gubite budnost.
Početak aprila sadrži posebno sretne okolnosti. To će potaknuti Škorpiju da shvati koliko dugo se razvijala u pravom smjeru. Ako ste vlasnik biznisa, nemojte žuriti sa kretanjem u bilo kojem pravcu. Umjesto toga prvo treba da uporedite svoju poziciju sa pozicijom konkurencije i saveznika. Ovo je idealan period za sklapanje poslova, a možete i uspješno uložiti novac. Međutim, ne treba da vjerujete onima koji vam se ne sviđaju, mada vam oni mogu dati savjet i nemate nikakav poseban razlog da ih ne volite. U takvim trenucima je najbolje da vjerujete svojoj intuiciji. Ona vas obično nikad ne iznevjeri. Ako radite u kompaniji, pokušajte da budete neupadljivi, ali pouzdani. Ne otkrivajte svoje planove i ne trudite se da se istaknete, već iskoristite sve mogućnosti koje su vam predstavljene. Nemojte odbijati nova poznanstva u ličnim odnosima, bez obzira na to o kome se radi. Zadržite dobroćudan profil, jer mnogi kontakti koji se dese početkom aprila zaista će odigrati važnu ulogu u vašem životu.
Sredina aprila za Škorpiju neće biti drugačija od početka mjeseca. Naglasak će se sam pomjeriti ka sferi ličnih odnosa i intimnosti. Ne treba da ograničavate svoje fantazije, već se prepustite volji svojih emocija. Sredina mjeseca biće pozitivan, iskren i strastven period. Možete naučiti mnogo toga o sebi, ali ne razmišljajte uglavnom o sebi. Treba da uzmete u obzir ljude koji vas okružuju, oni će vas sigurno iznenaditi. Ne žurite sa zaključcima. Prvo pokušajte da shvatite pozadinu onoga što se dešava. Slobodnoj Škorpiji zvijezde preporučuju da što manje ostaje kod kuće. Ali, Škorpija u braku se ne mora ponašati na isti način. Razne okolnosti vas očekuju čak i u porodici. Na poslu će sve biti stabilno. Trendovi koji su organizovani početkom mjeseca i dalje će biti u prvom planu, tako da samo morate pratiti njihov razvoj. Nemojte odbiti učešće u korporativnim događajima ili drugim sličnim aktivnostima.
Kraj aprila može biti dvosmislen. Sa jedne strane, i dalje ćete biti na vrhu talasa koji svakako treba da iskoristite za sopstvene potrebe. Istovremeno će se pojaviti i same karakteristike narednog životnog ciklusa. U mnogim situacijama prekomjerna otvorenost može uzrokovati štetu. Neophodno je da se ponašate lukavije. Ako radite u kompaniji, pripremite se na preuzimanje veće odgovornosti. Ako poslovanje zauzima posebno mjesto u vašem životu, brzo razmislite. Ovo je dobar trenutak za gotovinska ulaganja, ali možete napraviti grešku. Da biste to izbjegli, nemojte raditi sami. Ne dozvolite da se u vašoj porodici pojave konflikti. Radite sve što želite, ali samo zadržite mir. Situacija će se stabilizovati u budućnosti. Krajem aprila pripremite se za radosno iznenađenje. Moguće su vijesti iz daleka, ali postoji mogućnost i za neočekivani materijalni bonus.