Mjesečni horoskop za septembar 2018. godine

Prvi mjesec jeseni 2018. godine neće biti najuspješniji u sadašnjem ciklusu. Štaviše, nivo energije mnogih znakova zodijaka će sada brzo opadati, dostižući minimalne vrijednosti u određenim trenucima. Međutim, ne trebate se plašiti, jer septembar zapravo neće biti toliko negativan mjesec; samo se morate naviknuti na njegove karakteristične osobine. Pluton i Ceres će dominirati nebeskim svodom, a cjelokupno stanje svega će djelimično određivati ovaj duet. Međutim, svaka od ovih planeta će pojedinačno pružati značajnu podršku stanovnicima Zemlje, a ovu pomoć definitivno treba koristiti što je više moguće. Sada se ne trebate oslanjati na brzu procjenu, jer će vrijeme igrati za suprotni tim, a neki nasumični događaji (za koje će se ispostaviti da nisu slučajni, nego više namjerni), ozbiljno će poremetiti vaš život. Sa druge strane, usporavanje i preduzimanje diskretnih koraka će riješiti većinu hitnih problema i to na dovoljno brz način. Nije neophodno cijelo to vrijeme davati sve od sebe, ne preduzimati nikakve rizike, niti ulagati sve svoje resurse. To može rezultirati nekim negativnim posljedicama, ne zato što ste sami napravili grešku, već zbog dinamičnih faktora koji se odigravaju na tom putu. Kada sve specifičnosti stavite na stranu, trebalo bi da znate da se preporučuje pomjeranje iz postojećih pozicija; treba da težite ka manevrisanju u nove, one koje vas dovode bliže vašem željenom cilju. Osim toga, vaše fizičko blagostanje zaslužuje posebnu pažnju. Obratite pažnju na svoje zdravlje, a ako nešto ne bude u redu, budite spremni da riješite problem.

Septembar 2018. godine će uopšteno biti stabilan period, iako ne vrijedi planirati bilo kakve velike događaje tokom ovog mjeseca, posebno one koji su vam lično važni. Ako su planovi već uređeni i ne mogu se mijenjati, onda se samo trebate osnažiti i izbjegavati gubitak koncentracije čak i na trenutak. Pokušajte preuzeti kontrolu nad najvećom mogućom teritorijom (figurativno govoreći). To je sasvim moguće učiniti; samo nemojte oklijevati da iskorištavate sopstvene talente za ličnu korist. U ovom periodu će svaki zodijački element imati svog dodatnog zaštitnika. Znakovima vatre (Ovan, Lav i Strijelac) i znakovima vode (Rak, Škorpija i Ribe) nebeski lider će biti Mjesec. Ovo je bez sumnje naročito veliki bonus predstavnicima vodenog elementa, iako će i predstavnici vatrenog elementa imati na određeni način koristi. Predstavnici ovih elemenata će dobiti značajne privilegije od svojih dodatnih pokrovitelja u kritičnim situacijama, iako bi bilo idealno ne dozvoliti situaciji da napreduje do bilo kakvog sličnog kritičnog razvoja uopšte. Element vazduha (Blizanci, Vaga, Vodolija) mogu računati na podršku Erisa, čija je podrška prilično neobična za te znakove, ali kao rezultat može dovesti do nekih veoma interesantnih događaja kasnije. Najvažnije je da neprekidno sve procjenjujete, a “sve” znači apsolutno sve dostupne informacije i mogućnosti. Predstavnici elementa zemlje (Bik, Djevica i Jarac) mogu se osloniti na energiju Merkura, a on će predložiti najpovoljnije rješenje u prigodnom trenutku. Dovoljno je samo biti pažljiv i ne propustiti taj nagovještaj.

Što se tiče negativnih trendova koji se događaju u septembru 2018. godine, zvijezde u ovom pravcu ne izazivaju velike teškoće, a stanovnici Zemlje će u ovom periodu imati samo jednog očiglednog protivnika u Uranu. Ipak, ovaj period je sam po sebi energetski relativno slab; nestabilan, pa čak i pasivan. Mnogi zadaci će se morati rješavati u “nezavisnom režimu” ili, drugačije rečeno, dok su odvojeni od normalne baze resursa. Na poslu se mogu desiti neke nepredviđene situacije, ali se nemojte plašiti toga. Ako ste istinski profesionalac i jasno znate svoje dužnosti, onda su male šanse da će vas Uran destabilizovati, bez obzira na to koliko se trudio da to učini. Ako budete imali izuzetno strpljive i lojalne saputnike na svojoj strani, možete postići nevjerovatan rezultat čak i u ovom teškom periodu. Posebno uzmite u obzir da će Uran sigurno ostati podalje od sfere ličnih odnosa. Ovdje će sve samo po sebi biti nesigurno i bez učešća Urana, iako će se predstavnicima određenih znakova sa porodicama ukazati neke mogućnosti. Ako vas zanesu neki događaji, važno je da se uhvatite za bilo koju granu koja pluta, tako da prije ili kasnije možete doći na obalu. Ali, glavni prioritet je vaše zdravlje; kada je ono u pitanju svakako ne trebate rizikovati. Najbolje je da ono bude na sigurnom i sve ostalo će biti dobro. U suprotnom možete doći u tešku situaciju, u kojoj ćete imati raspoložive resurse i dovoljno motivacije, ali će vas iznevjeriti vaše fizičko stanje. U principu nemojte pretpostavljati da će ovaj period biti namjerno destruktivan. Možete puno toga naučiti, ojačati svoju vjeru u čovječanstvo, a posebno u određenu osobu, naročito poštujući osnovna pravila sigurnosti.
Mjesečni horoskop za Ovna za septembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Bika za septembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Blizance za septembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Raka za septembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Lava za septembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Djevicu za septembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Vagu za septembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Škorpiju za septembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Strijelca za septembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Jarca za septembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Vodoliju za septembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Ribe za septembar 2018. godine