Mjesečni horoskop za Ribe za maj 2019. godine

U maju 2019. godine Ribe će imati mnogo prilika sa promijene svoju trenutnu situaciju na bolje. Venera, aktivator Riba, zauzimaće povoljan položaj, koji će biti ojačan Mjesecom, a Neptun će potisnuti potencijalnu negativnost Merkura, koji je odgovoran za vaše probleme i strahove. Kao rezultat toga, u Ribama će se iznenada pojaviti liderske vještine i mnoge situacije će biti riješene na potpuno drugačiji način nego što ste navikli. Ovo će koristiti svima. Iznenadićete mnoge, a to će biti prednost, jer će vam pružiti priliku da iskoristite situaciju i brzo uradite sve što je potrebno. Ne ustručavajte se koristiti svoje talente. Ako se rukovodstvo promijeni, potražite alternativnu karijeru; ne žurite sa ostvarenjima, jer vam prethodi slava. Ako imate sopstveni biznis, obezbijedite stabilnu kontrolu odjeljenja koja nisu u stanju da se nose sa svojim zadacima.
Početkom maja Ribe će se brzo prilagoditi promjenama. Navedeni trendovi će biti pošteni prema vašoj karijeri, ali će se svakako boriti za nove uslove rada. Sposobni ste za više, samo morate vjerovati. Ako radite u organizaciji, pokušajte nešto promijeniti, čak i ako se radi o sitnici. Što se tiče ličnih odnosa, branite svoje stavove, ali nemojte pretjerivati, jer će vaš partner sada biti posebno ranjiv. Postoji šansa da vas čeka nezaboravno iznenađenje. Ovaj period je dobar za romantiku u svim njenim manifestacijama. Ne zadržavajte se na uobičajenim rješenjima. Ovaj savjet je posebno važan za slobodne Ribe koje su u potrazi za romantikom.
Sredina maja će biti najmirniji period mjeseca za Ribe. Ako ste u prvih deset dana postavili temelje za razvoj nove situacije, sada ćete morati da ih ostavite. Ako imate vlastiti biznis, obratite pažnju na prethodno postavljena pitanja, ali nemojte žuriti da nađete rješenja. Ako radite u organizaciji, razmislite o onom što ste već postigli i šta još možete postići. Što se tiče ličnih odnosa, budite uporni i nastavite da tražite netrivijalna rješenja. U krugu porodice Ribe očekuje neočekivana radost. Ne dozvoljavajte da drugi, čak ni najbliži saradnici, utiču na vaše odluke – sada sve morate raditi sami. Sada je dobar trenutak za planiranje velikih akcija, kao što je selidba. Posebnu pažnju obratite na mlađu generaciju i nemojte se truditi da se odmah uključite u problem i pomognete savjetom. Ovo je efikasan i odgovarajući metod u tome i za sada.
Kraj maja Ribama će biti zanimljivo i poučno vrijeme. Ovdje je važno uspostaviti ravnotežu između želje da što brže riješite trenutne probleme i vaše trenutne pozicije. Zapamtite da bilo koja od vaših odluka, uključujući i one lične, utiče na veliki broj ljudi. Zato uzmite vremena i obratite posebnu pažnju na ono što se dešava izvan vaše nadležnosti da biste izbjegli negativne posljedice. Ako radite u kompaniji, potrudite se da u bilo kojoj situaciji branite svoje interese. Ribe koje imaju biznis treba da potraže pomoć najstarijih i najpouzdanijih saveznika, ako se suoče sa teškom situacijom. Krajem mjeseca mnoge Ribe će promijeniti svoj trenutni status. Može se raditi o raznim hobijima ili čak značajnim susretima – sve zavisi od vas. Činjenica da ćete imati vremena da odjednom radite nekoliko stvari od konceptualnog je značaja, ali kako ćete iskoristiti ovo vrijeme u pogledu na lične odnose zavisi od vas. Kraj maja je nezaboravan i pozitivan period za Ribe, tako da sa sigurnošću možete napraviti korak u izabranom pravcu.