Mjesečni horoskop za Ribe za februar 2019. godine

Ribama će februar 2019. godine biti prelazna faza. To znači da se morate mijenjati, a možda i odstupiti od nekih principa, kako bi svima bilo dobro. Ovdje neće biti nikakvih poteškoća, jer će vas okolnosti natjerati na pravu odluku; ako se to ne desi, lako ćete pronaći svoj put. Ne zaboravite da ostanete vjerni sebi. Desiće se mnoga važna otkrića, posebno u oblasti kreativne realizacije i karijere. Venera, aktivator vašeg znaka, biće u povoljnom položaju sa Jupiterom, vladarem Riba. Kao rezultat toga, konflikti u ličnim odnosima se mogu riješiti odlukom koja podrazumijeva snažnu volju. Slobodno pogurajte efekte. Vodite se željom da što više djelujete – ova paradigma će u svakom slučaju dovesti do pobjede.

Početak februara za Ribe će biti spontan period, ali ne bez glasne pozadine. To znači da će se izvana mnoge vaše akcije činiti rizične ili iznenadne, ali one su u stvarnosti rezultat dugoročnog planiranja. Ovo je odličan trenutak za oživljavanje vaših ideja. Želite li da naučite crtati? Kupite štafelaj i olovke. Želite li naučiti svirati klavir? Prijavite se na časove. Želite da promijenite posao ili pokrenete sopstveni biznis? Uradite to. Ovo je dobar period za donošenje odluka na osnovu informacija; uspjećete sve dok budete svjesni onoga što vam je potrebno. Na ljubavnom polju pokušajte upotrijebiti svu svoju strast i žar, ali samo ako je uzajamno. Zapamtite da postupci drugih mogu biti u skladu sa vašim; to jest, može se činiti da su drugi spontani, ali zapravo njihove akcije su dobro promišljene. Uzmite ovo u obzir.

Sredina februara pomoći će vam da učvrstite stare odnose. Ovo je jedan od rijetkih trenutaka kada vanjski savjet nije potreban, pa razmislite o onome što je vama lično važno. Možete kombinovati svoj trud sa ljudima u koje imate povjerenja, ali budite sigurni da kontrolišete sopstvene riječi. Zapamtite da ljudi imaju tendenciju da brzo zaborave lijepe riječi, bez obzira na to koliko ste bliski; uvrede, čak i kada su izgovorene u prolazu, dobro se zapamte i pamte se dugo vremena. Ako morate pregovarati, prvo pokušajte da razumijete svog protivnika – kada je riječ o apstraktnim temama. Ako ovaj pristup ne odgovara partneru, jednostavno odbijte saradnju; imaćete još jednu, mnogo bolju šansu da iznesete svoju tvrdnju. Odstupite, ali ne dajte da vas slomi volja drugih. Po potrebi pokažite lukavost. Uvijek procijenite posljedice svojih postupaka, posebno ako radite u kancelariji i upadnete u konfrontaciju sa menadžmentom.

Kraj februara će biti malo mirniji i nećete se morati od nikoga i ničega braniti. Možete se opustiti i zastati da bacite pogled na svoje najambicioznije ciljeve. Ovo je dobar trenutak za rješavanje hitnih zadataka. Ako mislite da sa vama nešto nije u redu, obavezno kontaktirajte stručnjaka. Nemojte se uzbuđivati i reagovati na tuđe riječi i tvrdnje. Na poslu vas ne treba dirati nijedna provokacija. Postigli ste svoj cilj ili ćete ga postići u bliskoj budućnosti – sve ostalo je beznačajno. U ljubavi održavajte strast i težite jednakosti. Budite prijateljski raspoloženi, posebno ako želite promjenu. Zadnja trećina februara će vam pružiti ono što vam je zaista potrebno već dugo vremena.