Mjesečni horoskop za Ribe za 2018. godinu
Zahvaljujući pokroviteljstvu Mjeseca (koji će sada pomagati svim vodenim elementima), januar 2018. godine bi mogao pružiti Ribama puno zabavnih trenutaka. To jest, sa jedne strane, malo je vjerovatno da će se nešto izuzetno desiti, ali u isto vrijeme, nekoliko situacija bi se mogle pokazati kao nešto od suštinskog značaja, što će u vaš život donijeti puno toga što vam već dugo nedostaje. To znači da bi bilo najbolje da se jednostavno prepustite, uživajući u svemu što se dešava. Ako se od vas bude nešto tražilo, budite pažljivi, jer se neko ko se bude trudio da bude dobar prema vama može pokazati kao ne baš najpozitivnija ličnost. Ovo je veoma moguće zbog negativne pozicije Venere. Istovremeno biste trebali razmisliti o takvim situacijama, ali se ne smijete fokusirati na njih, inače ćete jednostavno udariti glavom o nepotrebne probleme koji možda uopšte i ne postoje. Bilo bi bolje da ovo vrijeme posvetite sebi i svom unutrašnjem svijetu. Štaviše, Ribe će sada biti jedan od nekoliko znakova koji će imati sreću (u punom smislu te riječi) u potrazi za srodnom dušom. Ovo će biti pozitivan period, koji bi trebalo smatrati samo prelaznom fazom, obukom za nešto veće i zaista važnije. Ali, u tom pogledu, prikladno je zapamtiti jedan dio drevne mudrosti – putovanje je često važnije od destinacije.

Što se tiče finansija, januar će biti relativno stabilan za Ribe. To jest, u određenim trenucima, vaši prihosi bi definitivno mogli da se kreću ka porastu, ali, kako bi se to desilo, moraćete uložiti pravi napor, posebno ako niste privatnik. U trenutnoj fazi vam neće nedostajati pažnje, ali ne smijete postati opsjednuti nekim specifičnim područjem. Ako poslije nekog vremena implementacija nekog konkretnog projekta ne funkcioniše, možda bi onda jednostavno trebalo to napustiti. Niko ne kaže da će biti lako, ali ćete bar prestati trošiti svoje resurse. One koji imaju privatni biznis, čak i mali, zvijezde savjetuju da revidiraju svoju spoljnu politiku. Januar će biti posebno dobar u tom smislu da će sada mnoge tajne postati jasne činjenice, a propusti i sve ono što je urađeno u tajnosti će isplivati na površinu u najneugodnijem trenutku (za vaše neprijatelje). Da biste pravilo procijenili šta se dešava, dovoljno je da se zaustavite i pogledate oko sebe. Nemojte se plašiti gubitka vremena, jer upravo sada, čak i ako vam to ne odgovara, sigurno vam neće stati na put. Zato se hrabro fokusirajte na ono što želite, a što više truda uložite (adekvatan trud, ne neuspješan), to ćete na kraju imati značajniji porast prihoda.

U oblasti ličnih odnosa neće biti takvih obrazaca. U januaru 2018. godine sreća će se sigurno osmjehnuti Ribama, ali može se raditi o nečem teško uhvatljivom, što ćete odmah morati uloviti, bez pokušaja odlaganja tog zadovoljstva. Naravno, ovo se ne odnosi na porodična pitanja i vašeg partnera. Takođe treba napomenuti da bi se u trenutnoj fazi Ribe koje su u braku mogle lako izvući sa malim žrtvama. To jest, ako se već dugo vremena raspravljate sa članovima svog domaćinstva oko određenih pitanja principa, mogao bi se desiti iznenadni konsenzus. Biće dovoljno da zapamtite da niste uvijek u pravu. Pored toga, kao što je već pomenuto, Ribe koje nisu u vezi će imati dobre šanse da promjene svoj trenutni status i mogle bi lako uživati u mirnim trenucima. Ovo će biti dobar period za samo-kontemplaciju i, na sreću, skoro svi znakovi zodijaka će moći to da cijene. U ovom trenutku nećete morati nigdje da žurite, a ako vas neko tjera da donesete određenu odluku, to je razlog da razmislite, a ne da se ograničavate. U ovo doba godine nije uobičajeno da idete negdje na odmor, iako će vas drugi definitivno pokušati nagovoriti da to učinite, a to svakako neće biti neophodno. Naprotiv, možete da sjedite kod kuće pod toplim pokrivačem sa šoljom kafe u ruci. Ko zna kakve ideje će vam pasti na pamet, ako tako učinite.
Objavi komentar

E-mail adresa ostaje anonimna. Polja sa zvjezdicom su obavezna.