Mjesečni horoskop za Raka za maj 2019. godine

U maju 2019. godine Rak će praktično imati neiscrpnu rezervu vitalne energije. Skoro sva vaša snaga će se manifestovati kroz empatiju i harizmu, što porodici može donijeti neke poteškoće. Ove osobine su korisne za vašu karijeru, ako je vaš neposredni rukovodilac suprotnog pola. Koristiće vam nova poznanstva, ako shvatite njihov pravi potencijal. Nemojte sebi previše dozvoljavati, ali nemojte se ni previše ograničavati, pogotovo ako trenutno niste u vezi. Najbolje je da svoju strast usmjerite prema svojoj srodnoj duši, fokusirajući se samo na svog partnera. Ne razmišljajte o prošlosti – živite ovdje i sada.
Početkom maja Raku će se pružiti prilika da se rehabilituje i ojača svoj status u očima drugih ljudi. Na poslu budite samouvjereni; sami ostvarite uspjeh sopstvenim sredstvima. Sada je vrijeme da se upustite u namjerni rizik. Ako ste vlasnik biznisa, više zahtijevajte u pregovorima, ali budite spremni i na ustupke. Ako ste zaposleni na nižem nivou, dokažite liderima da ste sposobni dostići nove visine. Kod kuće budite smireni i nemojte ništa nametati članovima domaćinstva. Ali, uvijek pokažite prednosti svog mišljenja.
Sredinom maja mnogi će ljudi – bili Rakovi ili ne – preispitati svoja gledišta. Sredina mjeseca je uglavnom optimalna za finansijska ulaganja ili akvizicije. Ovo je trenutak za kupovinu zemlje, izgradnju kuće ili kupovinu putnih karata. Pokažite dramatičnu participaciju sa svojim romantičnim partnerom. Sada nije vrijeme za bilo šta polovično; prije nego što bilo šta kažete, pobrinite se da imate tačne informacije. Isto tako, nemojte se upuštati u profesionalne aktivnosti dok ne saznate i potvrdite činjenice. To možete učiniti sami ili pitati svoje kolege. Ako ste vlasnik biznisa, nastavite da sprovodite već postavljene projekte; doći će vrijeme za nove trendove, tako da nema potrebe da zagrizete više nego što možete sažvakati.
Kraj maja će biti najdinamičniji i najživlji period mjeseca za Raka. Krajem mjeseca vas očekuje lavina događaja. U redu je ako ih ne stignete sve pohvatati, ali učinite sve što možete – važno je da budete aktivni. Biće novih poznanstava i projekata, a vi ćete sami donositi odluke i sve to će vam donijeti iskreno zadovoljstvo. Tokom ovog perioda nemojte zanemarivati voljene osobe, jer oni će biti ostrvo stabilnosti u okeanu haosa kojem se uvijek možete vratiti otvorenog srca. Porodični Rak će imati priliku da ojača svoju vezu time što će položiti neobičan test, a Rak koji nije u vezi konačno će moći da shvati sebe i svoje želje. U posljednjem periodu maja preporučeno je da održavate pozitivan stav; ovo je vaše vrijeme i na vama je da odlučite o svemu.