Mjesečni horoskop za Raka za juli 2019. godine

Juli 2019. godine će biti veoma neobičan period za Raka. Rak je po prirodi prijateljski nastrojen i senzualan, ali u ovom periodu možete biti agresivni. Na radnom mjestu ćete iznenada postati autoritet, čak i u područjima koja vas se ne tiču. U porodičnom krugu sve sporove ćete moći da okončate samo jednom riječju. Okolnosti će pomoći onima koji nisu u ozbiljnoj vezi da promijene svoj status, a porodični Rak će moći ispuniti svoje najskrivenije želje. Sve ovo će zahtijevati maksimalan stepen fokusiranja, ali bez odgovarajućih kvalifikacija i stvarne motivacije, nijedan od ovih trendova neće biti ostvaren.
Prvih deset dana jula za Raka će biti jedinstveni, jer ćete na poslu neočekivano moći da postignete izuzetne rezultate. Ako radite za organizaciju, kritički se osvrnite na svoje želje. Nemojte se plašiti posljedica, ali budite spremni da se sa njima suočite, ako bude potrebno. Budite odlučni, pa čak i hrabri kada razgovarate sa nadređenima i svaku riječ potvrdite činjenicama. Ako sve uradite ispravno, trebalo bi da očekujete novu poziciju ili povećanje prihoda. Ako smatrate da nemate dovoljno sigurnosti, iskustva ili vještine, onda se vrijedi fokusirati na svoje poboljšanje. Ako imate vlastiti biznis, nemojte se oslanjati na druge niti čekati nove saveze. Analizirajte i iskoristite svaku situaciju. U području ličnih odnosa nemojte se truditi da izgledate bolji nego što jeste.
Drugih deset dana jula za Raka će biti nešto manje dinamični. Sredina mjeseca će sadržavati više promišljenosti i dosljednosti, iako će i dalje biti loš trenutak za polovične mjere, neizvjesnost i mekoću. Okolnosti će vam pokazati kako savršeno kombinovati nježnost i ozbiljnost. Oni koji nisu u vezi treba da pažljivo analiziraju svaki svoj korak i ne dozvoliti da ih iko vodi. Porodični Rak treba da izađe iz kuće i učestvuje u što većem broju dešavanja i to što je češće moguće. Zapamtite da imate podršku porodice – to je važno. U poslovnom području držite se prethodno izabranog kursa, ali ga podesite, ako je potrebno. Ako se suočite sa preprekom, nemojte se povlačiti. Period je dobar za organizovanje velikih proslava – vjenčanja, rođendana, proslava godišnjice – ako planirate ostati u centru akcije.
Trećih deset dana jula može biti jedan od najvažnijih perioda cijele godine. Ovdje će se ukupna dinamika ponovo značajno povećati. Učinite više i manje pričajte; iznenadićete se koliko vremena zapravo imate. Na poslu obratite pažnju na tehničke aspekte bilo kakvih sporova koji se pojave i neće da se povuku. Kod ličnih odnosa ne posustajte kada je potrebno, ali učinite sve da spriječite bilo kakve konflikte. Možda niste uvijek u pravu, ali ako ste uvijek iskreni, iz svake situacije ćete izaći kao pobjednik. Kraj mjeseca je optimalan za polaganje različitih testova i ispita, uključujući i one koji se odnose na vaše opšte zdravlje. Vaše intelektualne sposobnosti će biti na vrhuncu – iskoristite to.