Mjesečni horoskop za Raka za februar 2019. godine

Februar 2019. godine će biti posebno uspješan period za lične odnose kod Raka. Iako ste već vrlo druželjubiva osoba, sada ćete postati još aktivniji i vedriji. Prvih dana mjeseca očekuju vas značajni događaji. Racionalan pristup problemima neće biti potpuno zanemaren, ali će vjerovatno biti situacija u kojima ćete morati da napravite izbor zasnovan na prolaznim osjećanjima. To ste već često radili, ali smanjen rizik od negativnih ishoda tokom ovog perioda samo će vas ohrabriti.

Prva trećina februara 2019. godine za Raka će biti nevjerovatno dinamičan period, ali to ne znači da treba da učestvujete u svemu. Možda ćete povremeno biti prepušteni sami sebi da se nosite sa svojim osjećanjima; u tome nema ništa loše, ali zapamtite, nemojte se predugo zadržavati u samorefleksiji. Uskoro će biti prilika da se sve promijeni na bolje. Ovo je sjajan period za početak novog hobija ili promjenu polja karijere. Početak mjeseca je veoma povoljan za spontane odluke. Ovo je period za realizaciju nevjerovatnih planova; nema potrebe ni razloga da odlažete ono što želite. Budite ono što stvarno jeste i vidite šta će se dogoditi.

Sredina februara će biti manje dinamična, ali ćete najvjerovatnije izbjeći situaciju da budete prepušteni sami sebi. Sredinom mjeseca posao će biti u pozadini, kada se pojave neočekivano prijatna poznanstva; takođe ćete se ponovo povezati sa starim prijateljima koji su se promijenili do neprepoznatljivosti. Ovo je period za kontakt sa ljudima. Pričati telefonom, na društvenim mrežama, okupljati se za stolom – sve to treba raditi u velikim količinama. Ovo je savršeno vrijeme za uživanje u životu u veselom društvu.

Kraj februara će biti harmonična kombinacija dva prethodna perioda mjeseca. Posao će ponovo početi da igra ulogu u vašem životu; ako ne primarnu, onda barem važnu ulogu. Ovo je dobar trenutak za depozite, a loš za velike kupovine. Sada je vrijeme da darujete one koje volite i cijenite. Uzvraćena ljubaznost će odmah stimulisati prijateljske i romantične osjećaje. Ovo je vrijeme za netrivijalna rješenja, posebno u radnoj oblasti. Morate biti originalni da biste ostvarili uspjeh i nemojte se zaustavljati na pola puta ili odustajati kada se suočite sa nepredviđenim okolnostima. Ako radite u organizaciji, potražite podršku rukovodstva u svojim poduhvatima. Ako imate svoj biznis, onda se sjetite bliskih saveznika kada vam bude potrebna pomoć. Kraj mjeseca je optimalan za značajne porodične odluke. Veoma je važno da ostanete nepristrasni u razgovoru sa voljenim osobama, jer bilo šta drugo može izazvati sukob. Kraj februara 2019. godine je sjajan period da preuzmete odgovornost i postanete bolja osoba.