Mjesečni horoskop za Raka za avgust 2018. godine

Pošto je predstavnik vodenog elementa, Rak neće imati dodatnog nebeskog patrona. Štaviše, među planetama solarnog sistema koje u ovoj fazi zauzimaju dominantne pozicije, nema nijedne koja će posebno favorizovati vaš znak. Međutim, nema razloga za zabrinutost, jer će vaš znak zaista imati izuzetno dobru poziciju, pogotovo ako vaši glavni pokrovitelji Mjesec i Jupiter ne idu nigdje i ostanu s vama u potpunosti. Ovaj period će generalno biti posebno uspješan za rješavanje problema koji se tiču posla. Ljubavni život će ostati u pozadini, ali to neće predstavljati problem. Uskoro ćete naići na mnoge zanimljive situacije, a neke će biti povezane sa novim poznanstvima (ne obavezno onima koja mijenjaju život, iako se neka mogu ispostaviti kao takva). Sada je veoma važno ne samo da jasno definišete svoj položaj i stavove, već i da razumijete poziciju drugih ljudi, uključujući njihove perspektive i aspiracije. Naravno, trebate se prvenstveno koncentrisati na razumijevanje onih koji su vam najskloniji. Sa druge strane, pokušajte imati na umu poznatu poslovicu o Rimu i Rimljanima i pokušajte ostati oprezni kada je u pitanju ponašanje drugih ljudi. Uprkos činjenici da su vam zvijezde sada zaista naklonjene, jedna nepromišljena riječ (posebno sada u stanju intoksikacije) može postati odlučujuća i uništiti sve vaše planove.

Rak sa sopstvenim biznisom može reagovati na hrabar, agresivan, pa čak i rizičan način. Ovo je sjajan period za one koji su čekali da implementiraju neobičan projekat kojeg su ostali smatrali pomalo ludim. Ali, ovdje morate biti oprezni, jer se ne može svaka situacija zaključiti na pozitivan način. Pridružite se onima kojima bezuslovno vjerujete. Trebaju vam ljudi na koje se možete osloniti i koji će vam čuvati leđa. Ako odlučite da sami krenete u akciju, male su šanse da ćete ostvariti značajan uspjeh. Ovaj period je i dalje dobar za širenje poslovanja i stvaranje novih izvora prihoda. Rak koji radi za organizaciju takođe treba slušati savjete drugih ljudi, ali samo u određenoj mjeri. Okolnosti se mogu razvijati u vašu korist, ali to nije strategija na koju se treba svakodnevno oslanjati. Ako postoji mogućnost da odložite neke od svojih trenutnih inicijativa, tako da kasnije možete započeti projekat kada bude obimniji i više obećavajući u smislu ishoda, onda morate pričekati. Vrijeme će sada u većini situacija igrati u vašu korist. Velika je prednost uvijek kada postoji mogućnost zaustavljanja i razmišljanja o onome što se dešava. Štaviše, ovaj trend će biti tačan i kod drugih znakova, tako da neće biti teško pronaći saveznike.

U oblasti ličnih odnosa Rak može računati na pomoć onih čije je savjete ranije smatrao iracionalnim, pa čak i glupim. Ovaj mjesec će, međutim, biti iznenađujući i neobičan na mnogo načina i to ne samo vama, već i mnogim ljudima koji su vam bliski. Zbog toga se ne smijete pretvarati da ste zauzeti; ovog mjeseca prepoznajte problem i riješite ga što je brže moguće. Nemojte dozvoliti razvijanje konflikta, ne uznemiravajte ni sebe ni druge, jer će se u suprotnom problematične situacije početi nizati jedna za drugom. Oni koji nisu u vezi trebaju identifikovati nekoga na koga će se ugledati. Nije bitno o kome se radi, idolu iz djetinjstva ili najboljem prijatelju. Jedino što je zaista važno za vaš razvoj je vaš pogled na svijet i vaš stav. Trebate se što više udaljiti od odnosa koji vas destabilizuju, čak i ako se cijeli proces okončanja tih kontakata bude činio komplikovanim. Za one koji su sretni u vezi važi isto, ali sa jednom osnovnom razlikom. Od sada je bolje da odaberete svoj individualni način. Ako je moguće, budite takvi u većini situacija. Međutim, postupajte onako kako možete, jer nema nikakvih garancija za određene posljedice. Ovo će vam pomoći da smanjite rizike i provedete posljednji mjesec sezone u pozitivnom raspoloženju.