Mjesečni horoskop za Ovna za mart 2019. godine

Mart 2019. godine i dalje daje prioritet Marsu, vladaru Ovna. Antagonistička pozicija Erisa će oslabiti položaj Ovna i može ometati nove odnose, ali odlučnost i samopouzdanje će vam omogućiti da savladate sve prepreke. Sunce ostaje vjerni pomagač Ovna, pružajući vam dovoljno vitalne energije za rješavanje bilo kakvih trenutnih problema koji se pojave, bez obzira na to koliko mogu biti teški. Sjetite se svojih snaga: planiranje i sposobnost kretanja naprijed, mijenjanje taktike po potrebi i održavanje pozitivnih stavova. Gledajte naprijed sa sigurnošću i znajte da postoji razlog za osmijeh, čak i ako crni oblaci lebde na horizontu – spremni ste na sve. Dobrota Ovna će dosegnuti svoj vrhunac tokom ovog prvog mjeseca proljeća.
Na početku marta Ovan povremeno može osjećati kao da ga neko posmatra, a u nekim situacijama taj osjećaj će biti sasvim stvaran. Pogledajte oko sebe – vaše akcije su možda privukle pažnju neke važne figure. Potražite moćne ljude, one koji vide motive ne u priči, već u djelima. Dajte prednost tihim ljudima u svom životu; čak i ako oni nisu posebno uzbudljivi, brzo ćete shvatiti koliko su važni ovi odnosi. Osim toga nemojte trošiti previše energije na pokušaje da razumijete i računate na druge ljude. Zvijezde otkrivaju da su takvi pokušaji uzaludni. Možete samo pretpostavljati i biti spremni. Ponašajte se kao i obično i ne popuštajte nikakvim okolnostima ili tuđim stavovima.
Sredinom marta može doći do značajnih promjena u životu Ovna. Možete stvoriti talas događaja koji će dovesti do željenog rezultata. Za to vrijeme slušajte porodicu, ali izbjegavajte da ih uključujete u sve. Izbjegavajte konflikt, a ako ne znate kako da riješite kontraverznu situaciju, ostavite je na miru. Potrudite se da se ne oslanjate na druge; rješenja možete naći sami, a čak i ako nisu najoptimalnija, ipak će vam omogućiti da se krećete ka krajnjem cilju. Ako ste vlasnik biznisa, nemojte dozvoliti da vas pobijedi konkurencija; ako radite u organizaciji, radite dvostruko više i ostvarite ono što želite. U pogledu ličnih odnosa iznenadite one sa kojima želite da budete sretni i koji ne traže previše zauzvrat.
Kraj marta će biti najpromjenljiviji period u mjesecu za Ovna. Ovdje ćete možda biti ostavljeni sami sa sobom, iako generalno zvijezde ove godine ne predviđaju mnogo usamljenosti. Krajem marta mnoga pravila se mogu otkazati, pa pokažite maksimalnu fleksibilnost. Ako bude sukoba sa vodstvom, vjerujte u svoju poziciju, ali samo ako ste potpuno sigurni. Nemojte se postavljati iznad drugih tokom važnih pregovora; naprotiv, budite ponizni. Održavajte racionalan pristup poslovanju. U principu, ovo je vrijeme da se brinete o sebi. Budite oprezni u ljubavi, ali nemojte se suzdržavati. Ako ste sportista, ovo bi mogao biti jedan od najuspješnijih vremenskih perioda 2019. godine. Zapamtite, sami ste sebi postavili najstrože okvire.