Mjesečni horoskop za Ovna za maj 2019. godine

U maju 2019. godine Ovan će konačno morati riješiti sva pitanja koja su izazivala razdore u posljednih nekoliko mjeseci. Ove stvari će ili izgubiti svoj značaj i nestati same od sebe ili će biti riješene jednostavno i uz malo truda. Sada je vrijeme da uđete u sve moguće konfrontacije i pobijedite. Ovan koji nije vlasnik biznisa će početi da razmišlja o tome da ga započne. Tokom ovog vremena vjerovatno će se desiti važne promjene u ličnim odnosima – držite glavu visoko i vaša odlučnost će ostati snažna.
Početak maja će biti važan za Ovna u smislu prelaska ličnih odnosa na drugi nivo. Ovdje morate donijeti osjetljivu odluku na temelju toga da bude objektivno bolje za sve koji su uključeni. Tokom ovog vremena potražite konsenzus. Ako niste sigurni u vezi nečega, uključite druge ljude, pogotovo zato što će skoro uvijek u vašoj blizini biti neko ko vam želi pomoći. Ipak, generalno budite oprezni sa novim poznanstvima, jer postoji rizik od vaše sentimentalnosti – posebno vaše ljubomore – uključivanja i stavljanja u tešku situaciju. Slobodnom Ovnu će biti lakše, iako će i za njega biti rizika povezanih sa nepovjerenjem prema starim prijateljima. Riješite se sumnje, budite svoji i pokušajte one oko sebe vidjeti onakvima kakvi zaista jesu – nemojte im pripisivati subjektivne karakteristike. Sada je vrijeme da učinite sve što vam odgovara u karijeri, jer vas niko neće ometati.
Sredinom maja fokus će se prebaciti sa ličnog na radni život. To znači da sve probleme u porodici treba da riješite brzo i bez prevelikog fokusiranja na njih. Maksimalan naglasak treba staviti na profesionalnu aktivnost; ovdje ćete imati priliku da povećate prihode. Budite nezavisni ako imate svoj biznis – nemojte se plašiti očajničkih koraka, ali uvijek imajte rezervni plan. Sredina maja je dobar period za promjenu sastava bliskih saradnika i savjetnika. Tajne se trebaju otkriti ovdje i sada. Ako ste zaposlenik nižeg nivoa, budite sigurni da radite zajedno sa kolegama, tako da dobijete više šansi da ostvarite svoje planove. U ovom slučaju nije neophodno imati zajednički cilj – ako je potrebno, preuzmite ulogu lidera.
Kraj maja će za Ovna biti najstabilniji period mjeseca. Ostanite fokusirani na svoj cilj – ne razgledajte okolo i ne gubite pažnju. Preduzetnicima je ovo odličan trenutak za kompletiranje implementacije konkretnog projekta. Oni koji rade na nižem nivou treba da visoko postave ciljeve, što je više moguće i poštuju to; ne zaboravite da je profesionalizam glavna komponenta uspjeha. Što se tiče ličnih odnosa, bolje je da se ne upuštate u sukobe velikih razmjera i umjesto toga učinite sve što je potrebno unaprijed da ih spriječite. Vaša pomoć će biti potrebna nekome sa kim ste bliski – ovome posvetite svu svoju pažnju. Pripremite se za izgradnju odnosa, jer će se oni vjerovatno pojaviti izdaleka i radiće se o nečemu kao što je susret sa starim prijateljima. Ali, ne brinite, imaćete vremena da se pripremite za ove susrete.