Mjesečni horoskop za Ovna za juli 2019. godine

Ovnu će juli 2019. godine biti pun događaja, a iako neće biti moguće učestvovati u svemu odjednom, vrijedi pokušati. Sada je savršen trenutak da se svima dokažete jednom i zauvijek, a istovremeno i ostvarite nešto veliko. Sa finansijske tačke gledišta ovo nije najbolje vrijeme za potrošnju, a u smislu poslovanja nema potrebe za povećanjem troškova u ovom periodu; umjesto toga, radite sa onim što već imate. Biće raznih mogućnosti, resursa za njihovu implementaciju i želje za uspjehom. Na vama je da organizujete svoje vrijeme u cilju ostvarenja uspjeha. Što se tiče ličnih odnosa, okolnosti će okrenuti Ovna u pravom smjeru.
Prvih deset dana jula Ovnu će biti pruženo nešto što mu nedostaje, uključujući lojalne saveznike i bolje organizacione sposobnosti. Ako imate vlastiti biznis, sada je vrijeme da procijenite sebe – razmislite o razvoju svog poslovanja u cjelini. Procijenite dobro svoj posao i ne ustručavajte se da potražite savjet od svojih saveznika, jer će vam njihovo mišljenje uštediti vrijeme i trud. Ako radite za kompaniju na nižem nivou, razmotrite sve opcije. Imaćete mnogo prilika za dodatnu zaradu. Rasporedite svoje vrijeme na takav način da uradite što je više moguće, ali nemojte to činiti sami. Što se tiče ličnih odnosa, preduzmite akciju i forsirajte dešavanja. Porodični Ovan tokom ovog perioda treba otići na odmor.
Drugih deset dana jula će biti prilično miran period za većinu predstavnika ovog znaka, iako će ukupna dinamika ostati ista. Figurativno govoreći, naći ćete se u sredini dešavanja, ali ne morate biti uključeni u njih dok ne budete spremni. Procijenite ovakve situacije trezveno i nemojte dozvoliti drugima da utiču na vas – ovdje vam više nisu potrebni saveznici. Porodični Ovan treba da bude čvrst, ali umjeren, inače ćete uplašiti one kojima ste zaista potrebni. Ovan koji nije u romantičnoj vezi ne treba zanemariti ono što već ima za promjenu. Ako ste vlasnik biznisa, preuzmite inicijativu. Ako radite za organizaciju, okrenite sistem u svoju korist.
Trećih deset dana jula će biti uspješni u smislu promišljenih analiza. Obratite pažnju na ono što se dešava u vama, a ne na stvari koje se dešavaju u svijetu oko vas. Ovo se ne odnosi na lični razvoj, već na otkrivanje kritičkog pristupa uspjehu. Možda se ne krećete u pravcu u kojem ste htjeli ili imate neriješene probleme – sada je vrijeme za njihovo rješavanje. Ovo je najdinamičniji period cijelog mjeseca, pa pronađite vremena za razmišljanje. U porodičnom krugu nekome će biti potrebna vaša pomoć; ovoj situaciji posvetite najveću pažnju. Posljedni period mjeseca je pogodan za popravljanje prekinutih veza i odnosa. Ovo je optimalan period za gotovinske depozite i investicije, ali ne i za akumulaciju zarade.