Mjesečni horoskop za Ovna za februar 2019. godine

Februar 2019. godine malo će se razlikovati od januara, iako će biti nekih razlika. Prvo, najvjerovatnije će se mnogo toga događati. Drugo, biće logičnije fokusirati se na različite oblasti života, a ne samo na jednu. Fanatizam je bolje ostaviti za neka bolja vremena i iako će u nekim trenucima Ovnu koristiti uzbuđenje, i dalje je bolje da se pozabavite svim poslovnim pitanjima trezvenim umom. Tokom tog vremena Ovan nikako ne može mirovati ili se može suočiti sa neuspjehom i prekidima gotovo svih tekućih projekata. Ovan posjeduje višak energije i samo on može da je kontroliše i usmjerava u kreativne i nedestruktivne svrhe. Sa druge strane, ta ista energija može igrati važnu ulogu u postizanju uspjeha za sportiste.

Prvih deset dana februara 2019. godine vjerovatno će biti najpozitivniji i najznačajniji period cijelog mjeseca. To znači da je dobar trenutak za rješavanje najtežih zadataka, posebno onih koji izgledaju nerješivi. Reakcije prijatelja i rodbine će vam sve govoriti; ako ste na pravom putu, onda će na licima ovih ljudi zaigrati osmijeh. Ovo nije period za preuzimanje rizika, već za intenzivnu posvećenost i fokusiranje koje samo Ovan razumije. Nastavite sa radom i nakon što ostvarite svoje ciljeve; ne poričite ništa. Iako ovo nije najbolji period za sportiste, dobar je za uživanje u životu.

Drugih deset dana februara će biti malo smireniji, ali će mnogi od predstavnika ovog znaka nastaviti da se bore. Ovo je dobro, osim kada se radi o poslovnim pitanjima, gdje je važno djelovati mnogo promišljenije i sitematski – potrebna vam je jasna strategija, a ne samo taktika probijanja. Obratite pažnju na svog vodiča, pogotovo ako niste sigurni koji projekat je najbolje uzeti. U redu je bazirati odluke na osnovu nečijih naredbi, ali nemojte propustiti dobru priliku zbog toga. Tokom ovog perioda mogući su značajni, ali mali događaji koji potencijalno mogu pomoći Ovnu da ostvari svoju sljedeću poziciju ili poveća prihod. Za preduzetnike ovo je idealan period za zapošljavanje novih radnika ili radikalno revidiranje postojeće kadrovske politike.

Posljednjih deset dana februara će biti iznenađujuće mirni i radikalno drugačiji od početka i sredine mjeseca. Sada je dobar trenutak da se fokusirate na finansije, posebno investicije i depozite. Takođe je dobar trenutak da se završe projekti i naprave planovi. Lični odnosi će ostati jedina oblast u kojoj ćete morati kontrolisati ono što se dešava. Nemojte se prepuštati osjećanjima koja okružuju nova poznanstva, nego vjerujte starim prijateljima. Važno je da ne zatvarate oči od istine samo zato što vam ona ne odgovara. Objektivnost će postati najvažniji kvalitet tokom tog vremena. Rizik od upadanja u tešku situaciju je uopšteno minimalan, a gotovo da i nema opasnosti po zdravlje.