Mjesečni horoskop za Ovna za april 2019. godine

April 2019. godine za Ovna će biti zanimljiv i pun jedinstvenih događaja. Ovog mjeseca ćete se vjerovatno sjećati sa toplim i iskrenim osmijehom. Sunce će, kao aktivator Ovna, ostati u dominantnom položaju; a Mars, vladar vašeg znaka, on će pasti u pozadinu. To znači da će ponekad izgledati kao da događajima koji se dešavaju oko vas nedostaje dinamike. Ali brzo ćete shvatiti da je ovo vaša velika šansa da obratite pažnju na ono što vam je bukvalno pred očima. Ovan će biti jedan od znakova koji će u aprilu morati rješavati lične probleme, a ne spoljne (karijera, finansije i druge odgovornosti). Ovan koji nije u vezi imaće priliku da drastično promijeni svoj život, a Ovan sa partnerom će imati priliku da ojača svoju vezu do te mjere da se više nikad ničega neće morati plašiti. Svaki odnos može biti uzdignut na novi nivo bez nepotrebnih poteškoća. Astrološke okolnosti ovog perioda će pogodovati takvim metamorfozama.
Početkom aprila 2019. godine Ovnu će se pružiti prilika da kritički sagleda aktivnosti koje su već obavljene. Nemojte odbiti ovakvu priliku i, ako je potrebno, usporite da je ugrabite. Pokušajte ili riješiti poteškoće na licu mjesta ili, ako to zahtijeva dugoročnu kontrolu, prebacite ih na nekoga kome vjerujete. Problemi onih koji rade u organizacijama će biti riješena lako, jer su kratki i slatki. Možete ih riješiti brzinski, a zatim se prebaciti na nešto važnije. Za vas je najvažnije da ne propustite svoju priliku i morate ostati oprezni. U ovom trenutku možete isplanirati putovanje. Ono bi moglo biti vezano za posao, ali možete povesti i nekog od svojih prijatelja ili članova porodice. U principu, potrudite se da što više vremena provodite izvan zidova kancelarije. Ovo je važno za vaše zdravlje i lične odnose. Vaša situacija se možda neće razvijati kao što ste planirali, ali nemojte žuriti. Sačekajte krajnji rezultat svoje dileme, a zatim se pridružite igri.
Sredina aprila će ili biti nastavak prethodnog perioda ili će se drastično razlikovati. Činjenica je da u ovom kratkom periodu, zbog vaše trenutne astrološke situacije, svaka situacija u vašem životu može se razvijati krajnje nepredvidivo. Srećom neće biti negativnih scenarija, osim ako sami ne stvorite tu negativnost kroz svoja iskustva i trivijalno raspoloženje. Horoskop vam preporučuje da gledate prema naprijed sa osmijehom i da se prilagodite svojim okolnostima. Ovan će se u ovom periodu pokazati kao veoma optimističan i fleksibilan. Ako ste vlasnik biznisa, svakako obratite pažnju na trendove i razmišljajte o budućim promjenama. Ako niste vlasnik biznisa, sada je dobar trenutak da ga pokrenete, ali ne žurite sa napuštanjem trenutnog posla. Razmotrite sve dostupne opcije i donesite informisanu odluku. U ličnim odnosima treba da budete iskreni i učinite sve što partner traži od vas. Ako u ovom trenutku niste u vezi, možda ćete otkriti da vam je život lakši, ali male su šanse da će doći do ikakvih uzbudljivih promjena.
Kraj aprila 2019. godine za vaš znak će biti pod zastavom senzualnih, novih iskustava i korisnih iznenađenja. Život će se ponovo vratiti na svoj prethodni kurs i, u poređenju sa sredinom mjeseca, izgledaće kao raj. Shvatićete da ste sretni u mnogim aspektima i mnoge okolnosti će se same razvijati u najuspješnije kombinacije. Za vas je najvažnije da se ne pouzdajete previše u druge ljude i da ne zaboravite da ponovo provjerite ono što su vaši zaposleni uradili. Takođe treba da stalno podsjećate svoje bliske prijatelje ili porodicu na njihova obećanja i odgovornosti oko kuće. Drugim riječima, ne gubite kontrolu nad situacijom. Zadnji dio aprila je pravi trenutak da započnete novu vezu ili ojačate trenutnu. Ovaj mjesec je takođe dobar za putovanje i odmor ili posjetu sanatorijumu u cilju jačanja i obnavljanja zdravlja. Tokom ovog perioda ne treba da ništa radite samostalno. Avanture sa porodicom će vam pomoći da ojačate odnose sa voljenim osobama, a avanture sa prijateljima će vam pružiti nezaboravne emocije.