Mjesečni horoskop za oktobar 2018. godine

Glavna karakteristika ovog perioda je to što će umjesto da donese umor i mračno raspoloženje, sredina jeseni će dovesti do povećane radne sposobnosti i do nevjerovatne motivacije. Većina znakova će biti ispunjena energijom i optimizmom u oktobru 2018. godine. Ovaj period je generalno idealan za bilo šta: možete početi da uživate u pozitivnim rezultatima svog rada, započeti finaliziranje budućih planova ili postaviti temelje za nove projekte. Što ste se efikasnije i smjelije ponašali u prošlosti, to će vam danas biti veća ostvarenja. Oni koji su navikli da stoje po strani i nečujno čekaju ne uključujući se u akciju trebaju se ugledati na one koji se potpuno suprotno ponašaju, proaktivno i dinamično. U sito vrijeme, budući da su te alignacije posebne u mnogim aspektima, drugi mjesec jeseni će od nas zahtijevati da postupamo na oprezan način. Nivoi rizika bi se mogli povećati, kao i mogućnost da dođe do nevolja ili da se nađete u nevolji samo zato što ste bili nepažljivi. U tome nema ničeg šokantnog: najveći negativni faktor koji će sada biti protiv vas je gubljenje vremena. Zato je važno da se pripremite za svaku situaciju koja bi se eventualno mogla dogoditi. U određenim scenarijima čak možete početi djelovati prije nego što razmislite (iako je normalno obrnuto). Sve u svemu, možete sebi dozvoliti da se ponašate nezavisno, bez razmišljanja o tuđem mišljenju o vama. Važno je osigurati da se vaši voljeni i vi sami osjećate dobro.

Kada se detaljnije fokusiramo na dostupnost nebeskih lidera za različite znakove horoskopa, važno je napomenuti da će samo predstavnici vazdušnog elementa (Blizanci, Vaga i Vodolija) ostati bez ijednog. Mars će podržavati predstavnike vatre, što se lijepo uklapa u sveukupne karakteristike vatrenih znakova. Kao rezultat toga biće prilično lako postići neke značajne rezultate, čak i uz minimalne napore. I dalje ćete imati puno toga za uraditi, posebno na sebi. Predstavnici vodenih znakova (Rak, Škorpija i Ribe) biće pod zaštitom Urana, a zbog neobične kombinacije okolnosti ista planeta će postati zaštitnik zemljanih znakova (Bik, Djevica i Jarac). Znakovi ova dva elementa se moraju isključivo oslanjati na svoje instinkte, iako će im eksterna situacija pokušavati nametnuti drugačije uslove. Važno je da pustite da vas vodi srce i iskustva iz prošlosti, u suprotnom će Uranov pozitivan uticaj biti potrošen na ništa. Međutim, ovdje je važno napomenuti da nebeski lider nikada ne zauzima dominantan položaj. Njegova uloga je važna, ali u horoskopu i dalje mala. Dakle, predstavnici vazdušnih znakova ne trebaju biti razočarani zbog toga što nemaju nikakvu posebnu zaštitu, jer i dalje imaju odlične šanse za pobjedu.

Oktobar 2018. godine neće podržavati trendove koji su uspostavljeni u prethodnim periodima. To znači da više ništa neće ugrožavati vaše zdravlje (osim sopstvene nepažnje ili očigledne gluposti), a vješta sposobnost harmoničnog kombinovanja čula i uma će se pretvoriti u najprikladniju i najbolju od svih strategija. Ovaj period će biti ispunjen događajima samo u trenucima kada budete spremni za njih. Dakle, ako se u svačijem životu dešava puno toga, a vaš život je daleko od zanimljivog, dovoljno je da to preokrenete kako bi sve bilo u savršenom redu. Ovaj period je generalnoprilično pozitivan za većinu ljudi. Ako ostavite po strani svoju sebičnost i stanete na stranu nekoga ko je u pravu sa svojim argumentima, čak i ako je to protiv vašeg položaja, napravićete pravi izbor i to će pozitivno uticati na vašu sudbinu. Pozicija Merkura i Sunca se može smatrati negativnim aspektom. Ovaj moćni tandem nas lako može slomiti ako pokažemo slabost. Zato je u oktobru 2018. godine važno izbjegavati previše osuđivanja ili kritičnosti prema sebi. Procjene i osude treba ostaviti za druga vremena: sada je bolje djelovati i donijeti neke fundamentalne odluke. Ponekad će biti jako teško odustati od netačnih uvjerenja i stavova koji su izgledali vrlo solidno, ali se ispostavilo da su slabi. Međutim, važno je tako učiniti kako bi se oslobodio prostor za izgradnju novih projekata, vrlo obećavajućih, koji su u potpunosti sposobni da vam donesu uspjeh i potpuno zadovoljstvo.
Mjesečni horoskop za Ovna za oktobar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Bika za oktobar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Blizance za oktobar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Raka za oktobar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Lava za oktobar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Djevicu za oktobar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Vagu za oktobar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Škorpiju za oktobar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Strijelca za oktobar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Jarca za oktobar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Vodoliju za oktobar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Ribe za oktobar 2018. godine