Mjesečni horoskop za novembar 2018. godine

Uoči zimske sezone neće svi znakovi zodijaka moći da održe snažnu volju i emocionalnu nezavisnost iako se u novembru 2018. godine ova osobina neće smatrati preprekom ili kao očigledna ranjivost, već kao prirodno stanje. Sada je potrebno vjerovati svojim instinktima, ali je neophodno djelovati na promišljen način prema unaprijed utvrđenom planu. Posebnost novembra je u tome što će nam sada pomagati dva energetski snažna i suprostavljena nebeska objekta, Venera i Mars. Njihova suprotnost je razlog iz kojeg ne možemo reći koja će od vaših strategija biti pobjednička, a koja neće. Ovaj period je generalno dobar za razvoj, sada je dobro što više ubrzati da se nastavi inercija do kraja godine. Novembar će biti posljednja šansa da shvatite nešto zaista veliko. Možete izabrati sistematski ili vrlo rizičan razvoj pravca rada. Rizik će značiti odabir sopstvenog puta koji će se radikalno razlikovati od svega što se dešava. Položaji različitih znakova će se razlikovati u odnosu na lična pitanja: neki će biti sretniji i dobiće više, a neki će biti manje sretni i dobiti manje. Ovo je uopšteno dobar period za početak nove veze, a još bolji za obnovu starih veza. Međutim, izbjegavajte da se previše oslanjate na komunikaciju, diplomatske sposobnosti i harizmu u pokušajima da riješite svoje lične probleme. Ovog mjeseca će zapravo biti mnogo lakše riješiti određene probleme primjenom sile i agresije. Takođe obavezno budite pažljivi sa njihovom primjenom.

U novembru 2018. godine jedini znakovi koji će ostati bez dodatnog zaštitnika su predstavnici vatrenog elementa (Ovan, Lav, Strijelac). Ovo ne predstavlja problem, ali ovi znakovi moraju biti oprezni u kritičnim situacijama, izbjegavati da nepotrebno upadaju u nevolje I ne rizikovati bez dobrog razloga. Merkur će igrati ulogu nebeskog lidera za vodene znakove (Rak, Škorpija, Ribe), što je prilično neobično. Ipak, prednosti ovakvih ishoda su očigledne: vodeni znakovi će imati izuzetne prednosti na poslu, pogotovo ako se na vrijeme pozabave nekim hitnim pitanjima. Pomoć Merkura će biti jednako korisna i novinarima i iskusnim privrednicima. Predstavnici vazdušnog elementa (Blizanci, Vaga, Vodolija) biće pod zaštitom Marsa. Tako je kako jeste: crvena planeta će ovog mjeseca dominirati nebeskim svodom, kao i igrati ulogu patrona vazdušnih znakova. Ovo je sigurno pozitivna stvar, jer će znakovi koje štiti Mars imati mnogo snage i energije. Imaćete puno vremena i energije za sprovođenje bilo kojeg plana, a ostatak će zavisiti od toga koliko ste sigurni i sposobni. Što se tiče zemljanih znakova (Bik, Djevica, Jarac), njima će u novembru pomagati Uran. Ovo je vrlo specifičan nebeski patron čija je pozicija možda nesigurna, ali njegova pomoć će biti istrajna i velika. Zemljani znakovi će sigurno osjetiti kako ih ispunjava ova energija na samom početku mjeseca i na njima je da odluče šta će uraditi sa tom energijom.

Vrijedi napomenuti da je Mjesec jedan od nebeskih tijela koje će više smetati nego pomagati u uspješnom obavljanju svega tokom novembra 2018. godine. Nažalost, Mjesec će sada doprinositi razvoju negativnih trendova. Ovo je važna stvar koju treba uzeti u obzir, jer će njegov uticaj biti velik. Nemojte potcjenjivati upozorenja i znakove sudbine na koje naiđete. Ovo nije važno samo za vaše blagostanje, već i za uspješno pregovaranje o okolnostima koje uključuju vaše prijatelje i porodicu. Negativne stvari koje se budu dešavale uticaće na mnogo ljudi , mnogo mjesta i mnogo događaja. Zbog toga je u novembru najbolje izbjegavati bilo kakve predvidive sukobe, čak i one koji izgledaju beznačajno. Poznato je da je tešku situaciju lakše spriječiti nego riješiti. Ova konvencionalna mudrost će nam biti od posebne važnosti u ovoj fazi. Uprkos svemu pomenutom, ovaj period se može smatrati pozitivnim i u njemu jasno dominira pozitivna energija. Samo budite pažljivi sa svojim presudama i odlukama.

Mjesečni horoskop za Ovna za novembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Bika za novembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Blizance za novembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Raka za novembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Lava za novembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Djevicu za novembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Vagu za novembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Škorpiju za novembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Strijelca za novembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Jarca za novembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Vodoliju za novembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Ribe za novembar 2018. godine