Mjesečni horoskop za Lava za maj 2019. godine

U maju 2019. godine Lav će biti sposoban da brzo i kvalitetno obavi zadatke. Ovog mjeseca preporučuje se zlatna sredina, samouvjerenost i nema potrebe za žurbom; ne upadajte i ne uključujte se u rizike bez dobrog razloga. Mjesec će biti posebno koristan u smislu finansijskih bonusa. Za one koji su zaposleni na nižim nivoima postoji mogućnost nagrade ili nekog drugog materijalnog bonusa. Ni vlasnik biznisa neće biti manje uspješan, a porodični Lav generalno ne treba trošiti mnogo vremena na poslu. Idealno je planirati odmor ili bar otići na kratki izlet. Posljedni mjesec proljeća će biti pozitivan, romantičan period.
Početak maja će pomoći Lavu da shvati sebe i kreira smjernice koje će mu određivati život u narednim sedmicama. Ovo se uglavnom odnosi na radno područje. Ovdje se savjetuje da pažljivo pratite poslovne konkurente. Ako neki mali projekti ne budu završeni početkom maja, oni se moraju brzo riješiti ili zauvijek zaboraviti – za njih više neće biti vremena. Postavite što veća očekivanja – gore je potcijeniti svoju snagu nego je precijeniti. Početak mjeseca će biti konstruktivniji za one koji rade u organizacijama i sigurno ćete imati priliku da se dokažete. Iskoristite sve mogućnosti. Oni koji nisu u vezi osjetiće ljubav prijatelja i trebali bi uzvratiti bez ustručavanja.
Sredina maja će biti najenergičniji i najaktivniji period za Lava, tako da je najbolje planirati važne transakcije, nove ugovore i velike porodične događaje tokom tog vremena. Onima koji nisu u vezi praktično je zagarantovano da će tokom ovog vremena pronaći svoju srodnu dušu, bilo da se radi o dobrom prijatelju ili romantičnom partneru. Najbolje je što češće izlaziti iz kuće; poželjan je porodični odmor, jer je najmanje rizičan i ima najveću mogućnost za jačanje porodičnih veza. Iskoristite svaku moguću priliku da napredujete u poslovnom području. Ako ste vlasnik biznisa, onda napredujte u svim pravcima, ne zaboravljajući na osoblje ili tehničku stranu situacija. Budite uvijek dostupni kad god ste potrebni i uspjeh će biti neizbježan.
Kraj maja će uglavnom nastaviti trendove iz sredine mjeseca. Lav sa ličnim biznisom će morati nastaviti dalje bez smanjenja pritiska. Ako je potrebno, manevrišite, prilagodite se situacijama i potražite rješenja. Ovo je dobar period za investicije, ali je bolje ne rizikovati velike sume. Oni koji nemaju biznis mogu razmisliti o jednom, ali nikakve promjene ne treba da budu radikalne. Obavezno se konsultujte sa prijateljima; biće vam potrebno njihovo mišljenje. Što se tiče ličnih odnosa, kraj mjeseca je idealan za stvaranje novih. Ništa ne treba raditi sa namjerom, samo budite ono što jeste i nemojte drugima nametati svoja mišljenja. U posljednjem dijelu maja biće potrebno donijeti važnu odluku – slijedite svoje srce.