Mjesečni horoskop za Lava za april 2019. godine

April 2019. godine za Lava će postati mjesec prilika i perspektive. Sunce, vladar vašeg znaka, tokom cijelog mjeseca će dominirati nebeskim svodom. Sredinom mjeseca Pluton će ući u koherenciju sa Suncem, a to vam može donijeti najnevjerovatnije i nepredvidive posljedice. U svim situacijama za vas je najvažnije da ostanete svoji. Nemojte ni pokušavati da igrate za oba tima i ne podliježite provokacijama. Vaša velikodušnost i iskrenost treba da dođu do izražaja. Ne oklijevajte da zauzmete lidersku poziciju, ako je to objektivno neophodno. Na poslu se ne ponašajte trivijalno, a u nekim slučajevima biće vam potrebna pomoć saveznika. Ovo će biti neka vrsta društvenog testa; ako ga položite, dobićete finansijske bonuse. Vaša druga polovina će u ovom periodu biti senzualnija i nježnija nego što je uobičajeno, a to svakako vrijedi iskoristiti. Slobodni Lav ne treba da žuri sa promjenom statusa. Neka se događaji odvijaju svojim tokom.
Početak aprila za Lava će biti energičan i naporan period. Ako okolnosti dozvoljavaju, na poslu požurite prema pobjedi sa svim raspoloživim silama. Sada ćete dobiti odličnu priliku za novu poziciju. Bićete u mogućnosti da na ovaj ili onaj način povećate svoje prihode; a mnogima od vas to se može dogoditi zbog iznenadne mogućnosti dodatnog prihoda na poslu. Bez obzira na to koliko je teško, iskoristite priliku, jer nećete požaliti. U principu, moraćete mnogo da radite. Ali, ako ste vlasnik biznisa, doći ćete do jasnog cilja i dostići ga bez usporavanja. Imaćete priliku da iznenadite svoju porodicu, a o ovoj prilici treba što bolje razmisliti. Obratite pažnju na svoje voljene, jer je ovo sentualan i topao period. Pored toga, iskren razgovor bi vam mogao promijeniti život drastično. Najvažnije je da se ne oslanjate na samo jednu opciju. Razmislite o tome kako ti razgovori utiču na sve oko vas.
Sredina aprila možda neće biti drstično drugačija od početka mjeseca. Lav će i dalje moći sam izabrati svoj put. Oni koji imaju lični biznis u ovom trenutku se mogu odmoriti. Prije svega, ukupno uzbuđenje i dinamika života vjerovatno će se smanjiti. Drugo, zadatke ćete moći proslijediti nekome drugom. Nemojte izgubiti kontrolu nad svojom situacijom, ali nemojte se ni ustručavati da se opustite kada osjetite da vam je to potrebno. Ako ste ključni igrač u svojoj organizaciji, savjetujemo vam da držite uši otvorene i da krijete svoje adute. Branite svoje interese i interese onih koji vas podržavaju. Bez obzira na vašu poziciju u hijerarhiji kompanije, pobrinite se da se čuje vaš glas. To je zaista važno u ovom trenutku. U ličnim odnosima ne pokušavajte svoju drugu polovinu pokoravati svojoj volji. Umjesto toga treba da joj date više slobode i shvatite da je to ispravna odluka. Nemojte se zaustavljati na ostvarenim pozicijama, nego nastavite maštati i dalje napredovati.
Kraj aprila će biti veoma važan period mjeseca za Lava. Oni koji su slobodni promijeniće svoj stav prema mnogo čemu, a to bi vam moglo olakšati život. Horoskop preporučuje da ne tražite skrivene namjere u svakoj situaciji i da samo uživate u svom životu. Ako ste već u ozbiljnoj vezi, možda ćete biti spremni na neke dugoročne promjene. Može se raditi o bilo čemu, od selidbe do vjenčanja. Ovo je za vas dobar trenutak da razmislite o zajedničkoj budućnosti i počnete raditi na svojim najambicioznijim planovima. Imaćete dovoljno snage i kreativne strasti da sebi organizujete snažne temelje. Od ove osnove krenućete dalje dugim i uspješnim putem. Slična situacija će se razvijati i na vašem poslu. Temeljne promjene su ili već stigle ili nisu daleko, zato se ponašajte samouvjereno i pouzdano. Ako neka situacija ne ide u vašu korist, napravite zaobilaznicu. Ne razbijajte zidove glavom; a ako se budete ponašali pametnije, uspjećete. Kraj aprila je takođe dobar za duhovno unapređenje. Mada ne treba da idete predaleko s tim, jer imate šta da radite u fizičkom svijetu.