Mjesečni horoskop za Jarca za maj 2019. godine

U maju 2019. godine Jarac će dobiti podršku od Mjeseca, koji obično ograničava vaše mogućnosti, ali krajem mjeseca će zauzeti povoljan položaj. Sam Jarac, pod uticajem planetarnih aspekata, neće se u svim slučajevima fokusirati na aktivnost i napredak; u takvim trenucima okolnosti će vas bukvalno gurnuti u pravom smjeru. Nemojte samo sjediti; umjesto toga motivišite se, postavite ciljeve i krenite ka njima. Ovo je dobar period za velike finansijske akvizicije. Slobodni Jarac ima svaku šansu za sudbonosni susret, a oni koji su već u vezi sve će shvatiti i to jednom za sva vremena. Ovo je odličan mjesec za pokretanje novih projekata i fokusiranje na poboljšanje samog sebe. Budite aktivni uprkos svojoj lijenosti.
Početak maja za Jarca će biti najugodniji. Ne brinite previše zbog propuštenih prilika – one će se vratiti. S druge strane, kada je riječ o karijeri, možda ćete se morati više koncentrisati. Ako ste vlasnik biznisa, napravite kompromis, ali nemojte razvijati sukobe. Ovo je odličan trenutak za saradnju, ali ne i kada je u pitanju materijalna dobit. Ovdje vam nisu potrebni saveznici – sami upravljajte svime. Ako radite u organizaciji i niste zadovoljni statusom kvo, potražite alternativu, jer je ovo optimalno vrijeme za promjenu. Početkom maja vaš romantični partner će uporno zahtijevati vašu pažnju i na vama je da odlučite koliko ćete mu posvetiti vremena. Pokušajte se gotovo u potpunosti fokusirati na posao do kraja ovog perioda.
Sredina maja će pomoći Jarcu da preispita svoju trenutnu poziciju i na taj način obezbijedi maksimalnu korist od nastalih promjena. Moraćete se stalno prilagođavati novim situacijama, ali to neće izazvati poteškoće. Jarca će voditi prijatelji, rodbina ili okolnosti. Sredinom maja dinamika događaja će biti na vrhuncu, pa se potrudite i budite sigurni da ćete dobiti zaslužene prednosti. Sa poslovne tačke gledišta iskoristite mogućnosti, ali pažljivo čitajte između redova i ne vjerujte svima. Ako radite u organizaciji, ciljajte što je više moguće. Period je dobar za promjenu kvalifikacija i vještina. Na ljubavnom frontu hrabro se suočite sa svim promjenama koje se mogu desiti i ne bojte se odgovornosti. Ako ste sigurni da ste u pravu, za vas neće biti prepreka.
Kraj maja Jarcu neće dozvoliti da se odmara. Ovo je pravo vrijeme da budete u ofanzivi, posebno ako imate sopstveni biznis i dugo planirate rizičan manevar. Kraj mjeseca je dobar za kancelarijske radnike, jer možete dobiti željeni bonus, samo pazite da ne izgubite nečije povjerenje. Slobodni Jarac sada će se suočiti sa ozbiljnim izborom. Ako ste već donijeli odluku, sakupite snagu i izgovorite je. U porodičnom krugu će se čuti interesantni prijedlozi; razmotrite ih, barem iz poštovanja prema voljenima. U porodičnim sporovima nemojte gubiti glavu ili podlijegati emocijama. Tokom ovog pozitivnog vremena, bilo kakvi konflikti se mogu riješiti na najmirniji i najprijatniji način.