Mjesečni horoskop za Jarca za 2018. godinu
Za ljude rođene u znaku Jarca, januar 2018. godine će izgledati kao izuzetno uravnotežen period, vjerovatno mnogo mirniji nego što ste očekivali. Sa druge strane, povoljne okolnosti, izazvane dobrim položajem Saturna, vašeg nebeskog zaštitnika i nebeskog vođe vašeg elementa (trenutno je to Mars), sigurno ne podrazumijevaju da će se sve samo odraditi i sa minimalnim trudom. Moraćete da radite, ali ne toliko mnogo ili često i definitivno ćete ostvariti rezultat. Zvijezde vam trenutno savjetuju da posvetite što više vremena porodici i unutrašnjim problemima i pitanjima. Ovo će biti idealan period za samoću i unapređenje duše. Definitivno se može desiti da iznenadno odete u večernju šetnju gradom ili parkom. U odnosima se mogu promijeniti mnoge stvari, ali samo ako to želite. Iako neko ljudi mogu pokušati da utiču na vas, sve će to nekako biti sekundarno, očigledno nebitno. U trenutnoj fazi vaš znak će biti u poziciji da se bavi mnogo težim i mnogo većim problemima i ovo će biti idealan period za obrazovane i kreativne ljude. Pored toga, radni front, iako će imati sporednu ulogu, takođe vas može iznenaditi u prvom mjesecu ove godine. Ali, u tom pogledu vam neće trebati mnogo da biste uspjeli, dovoljno je da samo spoznate sopstvene želje.

Ako se detaljnije pozabavimo područjem prihoda, treba istaknuti da u tom pogledu januar neće biti najsjajniji period za vaš znak. To jest, ne bi trebalo da prihvatate ozbiljne rizike, bilo kakve velike kupovine ili započinjete privatni biznis. Sada bi bilo logičnije da učvrstite labave krajeve, odnosno da konačno i neopozivo završite sve postojeće projekte. Za one koji imaju privatni biznis važe dva pravila. Prvo, nikome ništa ne povjeravajte. Čak i ako je riječ o beznačajnom sastanku koji vam ne nudi obećavajuće izglede, sami idite na njega. Nije bitno kome vjerujete ili koliko, ali strenutno morate direktno rukovati svojim poslom. Drugo, ne preuzimajte rizike i ne učestvujte u rizičnim poduhvatima. Oni koji nisu privatnici mogu računati na povećanje prihoda. To nije činjenica, to je samo vjerovatnoća koja bi se mogla pretvoriti u stvarnost, ako pravilno odredite svoje prioritete. Strogo govoreći, možda se ne radi o prelasku sa jednog posla na drugi, već o samo značajnom porastu prihoda (na jedan ili drugi način). Svaka situacija će biti jedinstvena, ali u ovom slučaju, pažnja prema detaljima garantuje uspješan ishod. Još jednom, nemojte se oslanjati na druge ljude, čak ni svoje najvjernije kolege. Čak i ako vam je to teško, rezultat ne samo da će vas impresionirati, već će vam i pomoći u budućnosti.

Na ličnom frontu bilo bi smisla jednako se fokusirati na argumente razuma i šapat srca. U tom smislu januar 2018. godine neće biti kontradiktoran za Jarca, samo će različite okolnosti zahtijevati različite metode. Kao što je već rečeno, porodica mora postati dio vašeg života kojem ćete pokloniti najviše pažnje. Ne brinite ako tokom prvih nekoliko dana u mjesecu budete svjedoci (ili direktno uključeni) u niz sukoba. Sve će se vratiti u normalu, važna stvar je da ne stojite po strani. Za one koji nisu u vezi situacija će se razvijati na potpuno isti način i neće imati vremena da traže srodnu dušu. Nešto bi se moglo dogoditi samo od sebe, ali ne trebate računati na to. Bolje bi bilo da svoje slobodno vrijeme posvetite sebi, da se bavite sportom, jogom ili bilo čime drugim! Ako vam nešto već dugo nedostaje, sada se potrudite da to pretvorite u stvarnost. Kada krenete ka sljedećoj fazi života, željećete se predstaviti kao apsolutno potpuna, samodovoljna ličnost koja se može suočiti sa bilo kojim problemom. Naravno, nećete se pretvoriti u Supermena (mada, ko zna…), ali sigurno možete postati bolji. Januar će biti dobar za to da naučite da kontrolišete svoje emocije, ali ne i podvrgavati ih čistoj racionalnosti. Imaćete dovoljno vremena da potražite “zlatnu žilu”, pa nemojte žurite.
Objavi komentar

E-mail adresa ostaje anonimna. Polja sa zvjezdicom su obavezna.