Mjesečni horoskop za januar 2018. godine

Prvi mjesec 2018. godine će biti početak novog emocionalnog ciklusa. Ovaj zimski period će nam pružiti priliku da preispitamo mnogo toga u vlastitim principima, stavovima i događajima koji se oko nas odvijaju. Ali, morate dobro da shvatite šta to znači: neće biti nikakvih globalnih preuređenja (tj. šansa da će se dogoditi je izuzetno niska) i neće biti izuzetnih okolnosti koje zahtijevaju izvanredne napore (ili troškove). Ono što to znači je da će nam januar ove godine donijeti novo razumijevanje, nove emocije. Neki će vjerovatno morati da se odreknu svojih starih navika, a neki će radosno dočekati takvu priliku, pošto imaju mogućnost da se odreknu starih dobrih opcija i vidjeti svijet novim očima. Čak i ako je ova nova perspektiva pogled kroz ružičaste naočale, neće biti ničega lošeg u tome, jer će ova godina biti potpuno i temeljno ispunjena pozitivnošću, vjerom u budućnost i u čovječanstvo. Ovo neće biti vrijeme transformacije, već period ponovnog procjenjivanja. U januaru 2018. godine Sunce će preuzeti dominantnu poziciju, a njegovi pomoćnici će naizmjenično biti Mjesec i Saturn, što će većini znakova zodijaka donijeti značajne prednosti. U određenom smislu, uprkos očajno niskoj dinamici, ovaj period može biti odlučujući za nas, čak i radikalan. Kako razumjeti da možemo izgubiti šansu i da su skromne potencijalne mogućnosti zaista neophodne za nas? To je delikatna stvar.

Kako bismo bolje razumjeli kako će biti u januaru 2018. godine, moramo se okrenuti ka nebeskim pokroviteljima elemenata. Mjesec će biti odličan pokrovitelj vodenim znakovima, a ovo je isključivo pozitivan aspekt, obzirom da će mlađa sestra Sunca, između ostalog, periodično preuzimati poziciju nebeskog lidera. To znači da će u sadašnjoj fazi Rak, Škorpija i Ribe moći u potpunosti uživati. Čak i ako budu imali određene poteškoće, ne trebaju se brinuti zbog toga: sve će se brzo smiriti. Sa druge strane, kao što je poznato, kamen koji se kotrlja ne sakuplja mahovinu. Vatreni znakovi mogu dobiti posebne prednosti samo u određenim trenucima, jer će njihov nebeski lider biti Pluton. Mračna planeta je naročito moćna sredinom zime, tako da će njen efekt biti veoma snažan. Ovan, Lav i Strijelac trebaju biti oprezni, jer postoji šansa da će podcjenjivati svoje šanse. Malo je vjerovatno da će ovo rezultirati ozbiljnim problemima, ali će ipak biti neophodno uložiti napor da se rukovodi objektivnošću. Mars će biti nebeski lider zemljanim i vazdušnim elementima, što je veoma iznenađujuće iz dva razloga. Prvo, ovo su antagonistički elementi, a sada imaju istog pokrovitelja. Drugo, crvenoj planeti nije posebno drago da postane ničiji pomoćnik, ali ipak nema izbora u tom pogledu. Tako da Bik, Blizanci, Djevica, Vaga, Jarac i Vodolija mogu računati na eksploziju energije u potrebnom trenutku. Takođe će biti u stanju da brzo i ispravno rješavaju konflikte, često ne sa svojim tradicionalnim metodama.

U cjelini, januar će biti bukvalno zadužen za pozitivne emocije. Tokom ovog vremena, mnogi će konačno moći da se smire i budu u skladu sa svojim pravim raspoloženjem. To ne znači da svi možemo očekivatimirnu harmoniju, apsolutnu ravnotežu sila i pospani zaborav. Vidite, sve je relativno. Naravno, puno toga će zavisiti od nas samih, jer će, pored svega, svi nebeski trendovi biti pozitivni. Na primjer, uprkos činjenici da će biti na našoj strani u “emocionalnoj” godini, Venera ponekad može okrenuti leđa stanovnicima Zemlje, sa svim onim što iz toga proizilazi, da tako kažemo. To znači da u određenim trenucima možemo naići na nedostatak razumijevanja, čak i među svojim bliskim prijateljima. Ali ni pod kojim uslovima ne bi trebalo da na njih vršimo pritisak, jer će Uran biti na strani nebeske sveštenice, a njegov uticaj će biti nepokolebljiv. Bez obzira na to, budete li smireni i pažljivi, sasvim je realno da ćete izbjeći bilo kakvu negativnost, bez obzira na to koliko je velika. Generalno, januar će biti posebno interesantan u ovom pogledu. Mnogo kasnije, u narednim ciklusima, saznaćemo da su postojale mnoge potencijalne opasnosti koje su sve mogle promijeniti na gore, ali iz nekog, ko zna kojeg razloga, to nisu učinile.
Mjesečni horoskop za Ovna za 2018. godinu

Mjesečni horoskop za Bika za 2018. godinu

Mjesečni horoskop za Blizance za 2018. godinu

Mjesečni horoskop za Raka za 2018. godinu

Mjesečni horoskop za Lava za 2018. godinu

Mjesečni horoskop za Djevicu za 2018. godinu

Mjesečni horoskop za Vagu za 2018. godinu

Mjesečni horoskop za Škorpiju za 2018. godinu

Mjesečni horoskop za Strijelca za 2018. godinu

Mjesečni horoskop za Jarca za 2018. godinu

Mjesečni horoskop za Vodoliju za 2018. godinu

Mjesečni horoskop za Ribe za 2018. godinu

Objavi komentar

E-mail adresa ostaje anonimna. Polja sa zvjezdicom su obavezna.