Mjesečni horoskop za Djevicu za mart 2019. godine

Mart 2019. godine će biti vedar i dinamičan period za Djevicu, ali će biti neophodna opreznost pri donošenju važnih odluka. Merkur, vladar i aktivator Djevice će biti u manje povoljnom položaju većinu godine, ali njegova negativnost će biti gotovo potpuno blokirana tokom marta. Kao rezultat toga životna snaga će biti dovoljna za rješavanje svih problematičnih situacija i imaćete dosta vremena za uživanje u praktičnim stvarima i zadovoljenje vaših najskrivenijih želja. Ovaj period će biti jedinstveno senzualan, pa čak i u najpragmatičnijim momentima slušajte svoje emocije i intuiciju. Što se tiče vaše karijere, vjerovatno će biti nekih preuređenja i novih poznanstava. U vašim ličnim odnosima može se pojaviti čitav niz važnih događaja; neće svi praviti ogromne razlike, ali ne podcjenjujte njihovu važnost za vas i vašu okolinu.
Početak mjeseca će biti vrhunac aktivne energije. Radoholičari će sada biti na vrhuncu događanja, dok će drugi morati da prilagode svoje planove promijenjenom ritmu. Za to vrijeme za vas neće biti poteškoća, ali se nemojte ograničavati na konzervativne metode. Ako se suočite sa izazovom, riješite ga kreativno, povežite se sa kolegama i djelujte izvan okvira. Ako radite u organizaciji, sarađujte sa drugim zaposlenicima. Međutim, ako ste vlasnik biznisa, onda se nemojte previše oslanjati na mišljenja treće strane; ostanite vjerni sebi i svojim idealima. Odmjerite prednosti i nedostatke prije nego što započnete novi odnos. Sada je možda pravo vrijeme da se polako krećete i usmjerite svu svoju snagu i entuzijazam na povećanje prihoda.
Sredina marta će vam omogućiti da se malo opustite. Dinamika na poslu će se smanjiti i vi ćete biti u mogućnosti da posvetite više vremena porodičnim i ličnim stvarima na najprirodniji način. Važno je da ne gradite dalekosežne planove i umjesto toga rješavate probleme jedan po jedan. Ako ste uključeni u konflikt, preuzmite aktivno učešće u analizi – to će za svakoga biti brže i sigurnije. U određenom trenutku može se činiti da nešto ne ide onako kako želite; vjerni prijatelj će vam pomoći da vidite situaciju iz drugog ugla. Sve će zapravo ispasti još bolje nego što ste planirali. U romantičnoj vezi nemojte zastati nakon prvog koraka, budite iskreni i nemojte žuriti da otvarate svoje srce drugoj osobi. Imaćete vremena da to uradite, ali prvo morate bolje upoznati svog partnera.
Kraj marta će omogućiti Djevici da odjednom uspije na nekoliko frontova. Ovo je najuzbudljiviji period cijelog mjeseca i najbolji za porodično orijentisane Djevice. Nemojte prestati da se krećete naprijed – nastavite da se razvijate, po mogućnosti sa onima koji su vam dragi. Nemojte zanemarivati tuđa mišljenja. Podstaknite svoju kreativnost. Sada je vrijeme da se udaljite od prekomjerne fizičke aktivnosti, jer postoji mala šansa za povredu. Zvijezde preporučuju odmore sa prijateljima i češće bavljenje hobijima, posebno ako ste zapostavili stare hobije. Na poslu će sve biti kao i obično, ali ostanite budni – na samom kraju mjeseca mogu se manifestovati dobre prilike. Prihvatite timski rad i budite oprezni prilikom donošenja odluka tokom ovog vremena. Preveliko fokusiranje na finansijski sektor će rezultirati krivicom zbog toga što ne trošite svoje vrijeme mudrije.