Mjesečni horoskop za Djevicu za maj 2019. godine

Maj 2019. godine će biti odličan za širenje horizonta Djevice. Aktivna Djevica će biti sposobna da ostvari svoje ciljeve. Merkur, koji je vladar i aktivator vašeg znaka, ovog mjeseca će biti na vašoj strani. Pozitivna lokacija ove planete biće dopunjena povoljnim položajem Venere, koja će ući u koherenciju sa Merkurom i ojačati solarnu energiju. Zbog toga ćete imati dovoljno snage da riješite sve hitne obaveze; pored toga, ugledaćete nove prilike i bićete u mogućnosti da im se približite bez privlačenja pažnje na sebe – moraćete pažljivo postupati. Svaka opcija će biti manje ili više produktivna, nema pogrešnog izbora. Posao će zahtijevati koncentraciju i najbolje je da se tokom ovog vremena ne opterećujete ličnim odnosima.
U prvih deset dana maja Djevicu očekuje mnoštvo različitih okolnosti. Ako nemate vremena da iskoristite svaki trenutak, zapamtite da je u redu nešto i propustiti; zaboravite na sitnice i fokusirajte se na glavne tačke. Ako ste vlasnik biznisa, ne gubite kontrolu i nemojte dozvoliti da se bilo koja radnja ili odluka donese i implementira bez vašeg učešća. Ovo je neophodno da bi se kasnije spriječila kritična greška. Tokom ovog perioda budite otvoreni za komunikaciju i eksterni razvoj; ovo je dobar trenutak za nove saveze i promišljene investicije. Ako ste zaposleni na nižem nivou, potrudite se da se ne ističete dok ne bude potrebno – prepoznaćete ovaj ključni trenutak kada dođe. Onda ćete morati nastaviti sami, bez saveznika. Ostanite duže na poslu, radite vikendom i učinite sve što je potrebno da postignete ono što želite. Lični odnosi će se ohladiti, a Djevica koja je roditelj treba obratiti pažnju na odnose između svoje djece i njihovih vršnjaka.
Sredina maja će biti posebno uspješna u smislu obnove starih odnosa. Ovo može pomoći u profesionalnim i ličnim aktivnostima, pa djelujte po potrebi. Djevica koja je u romantičnoj vezi treba da bude upornija i sigurna da ne zanemaruje mišljenje svog partnera. Ako je potrebno, dajte sebi vremena da se koncentrišete. Ovaj period će biti lakši za Djevicu koja nije u ozbiljnoj vezi; kratkoročni odnosi, dugoročne romanse, ništa od toga nije moguće tokom ovog vremena. Izbor je ovdje u potpunosti vaš. Ako radite za kompaniju, nastavite trendove koji su postavljeni početkom mjeseca. Tražite nagradu za svoj trud i nemojte se povlačiti, čak i ako se čini da nema nade. Djevica koja je vlasnik biznisa treba suptilnije postupati. Sami odlučite šta vam je najvažnije i ne odustajte zbog prepreka.
Kraj maja Djevici će donijeti mnogo novih i zanimljivih stvari. Postoji mogućnost uspješne akvizicije; to može biti kupovina kuće, vozila, zemljišta za izgradnju ili nešto drugo. Budite oprezni, ali nemojte propustiti ovu priliku. Oni koji su vlasnici biznisa vjerovatno će se suočiti sa pravnim pitanjima – ali ništa što ne možete da riješite. Zaposleni na nižem nivou moraju donijeti odgovornu odluku, a ovdje je važno biti aktivan bez pretjerivanja. Ako imate problema sa svojim romantičnim partnerom, mirno riješite problem i bez pomoći izvana. Slobodna Djevica može sama izabrati svoj put, a jedina razlika je u tome što će joj sada trebati podrška. Uopšteno govoreći, kraj maja teče sa uspješnim akvizicijama, dok budete zaključivali uspješne poslove i nastavljali da upoznajete zanimljive ljude. Nemojte potcjenjivati sve ovo – samo uživajte u dostignućima i nagradama.