Mjesečni horoskop za Djevicu za februar 2019. godine

U februaru 2019. godine Djevica će biti pod negativnim uticajem Merkura, ali sa pozitivnim rezultatima. Zbog povoljne lokacije Mjeseca i Marsa teškoće neće biti kritične, ali će vas potaknuti na pronalaženje novih rješenja. Proći ćete kroz jedinstveno iskustvo i postati jači, kao i postići ono što želite, ali ne na način na koji ste planirali. To može dovesti do novog izvora prihoda na radnom mjestu ili do kardinalne promjene aktivnosti. Preduzetnici mogu nešto naučiti od konkurencije; takođe treba da posvetite više pažnje kadrovskoj politici. Porodično orijentisana Djevica će iskusiti prijatne trenutke vezane za važne događaje. Na početku mjeseca postoji rizik od povrede na poslu, zato pazite. Februar nije najbolji mjesec za romantiku, ali ćete vjerovatno dobiti veliku količinu toplih emocija.

Početak perioda baš i neće biti standardan period. Moraćete konstantno balansirati u svim sferama života. Posao će definitivno zahtijevati predanost tokom ovog vremena. Postanite lider, ako situacija to bude zahtijevala. U određenom trenutku čak možete žrtvovati sopstvene principe i prekršiti naizgled nepokolebljiva pravila da napravite promjenu. Međutim, zapamtite da svaki pojedinac ima slobodnu volju. Morate biti fleksibilni i sposobni da se brzo prilagodite promjenjivim okolnostima, jer će to donijeti pobjedu i profit. Početak februara je odličan trenutak za brigu o svom zdravlju i poboljšanje fizičke kondicije.

Sredinom februara ćete osjećati veće samopouzdanje, jer će igra slijediti poznata pravila. Nemojte zanemariti savjete onih koji zaista žele da vam pomognu, ali budite oprezni prema onima koji se smiješe dok skrivaju zavist ubjeđujući vas u lojalnost. Sa takvim ljudima najbolje je biti iskren. Ako ste vlasnik biznisa, onda se nemojte ustručavati da se raziđete sa onima koji vam se ne sviđaju, ali ne na štetu uzroka. Ako radite u organizaciji, razgovarajte sa autoritetima, budite uvjerljivi, dajte prave razloge za svoje pritužbe i sigurno ćete biti shvaćeni. Sredina mjeseca je dizajnirana da povećava nivo ekološke udobnosti, ali ne samo na poslu. Kod kuće napravite veliko čišćenje; sada je dobar trenutak za popravke. Ako već dugo planirate selidbu, sada počnite da tražite opcije – teško ćete naći bolje vrijeme za to. Ali, nemojte sami donositi velike odluke. Djevica koja je orijentisana ka porodici će se oslanjati na nekoga. Oni koji nemaju bliže rođake mogu imati koristi od pomoći prijatelja. Zajedno ste jači.

Kraj februara 2019. godine će biti najuspješniji period u mjesecu. Na poslu će se pojaviti konceptualne promjene, ali one neće uticati na vas, ako ih ne budete željeli. Ostvarite to gledanjem, slušanjem i analizom. Ovo se odnosi samo na one koji rade u kompaniji. Onima koji su vlasnici biznisa savjetuje se da obrate pažnju na nove investicione mogućnosti. Ovo je dobro vrijeme za ciljane reforme i povećanje plata, posebno istaknutih zaposlenika. Ako ste u romantičnoj vezi, onda obratite pažnju na stanje svog partnera. Krajem februara vjerovatno će se pojaviti veliki broj interesantnih prijedloga. Neki će doći od starih prijatelja ili daljih rođaka i na njih treba obratiti pažnju; druge treba tretirati sa oprezom. Ovo je vrijeme za nove horizonte, zato se nemojte zadržavati na onome što već imate.