Mjesečni horoskop za Djevicu za decembar 2018. godine

Decembar 2018. godine će biti nevjerovatan mjesec za Djevicu, koju obično štiti Merkur, ali njemu će takođe pomagati i Venera. Ova pomoć Venere je ono što ovaj period čini fantastičnim, jer kao planeta koja vam nije baš sklona, Venera vam je u prošlosti stvarala negativnosti. Najbolje bi bilo da ne rizikujete previše, čak ni pod tim povoljnim okolnostima. Nemojte se upuštati u avanture i pokušajte izbjeći velike događaje koji mogu zahtijevati ulaganje previše vremena ili napora. Vaša prednost u ovoj fazi je u tome što ćete sačuvati energiju. Dobićete prednosti nad svojim konkurentima, ako budete radili polako, ali neprekidno i ako se ne budete trudili da se ikome dokazujete u bilo čemu. Ovaj period je zapravo prilično jednostavan i bez stresa, ako se samo obuzdate i onda ćete biti sposobni da uđete u narednu godinu puni kreativnosti i pozitivnosti. Ovo je inače zaista dobar mjesec da se posvetite umjetničkim poduhvatima za sve one sa iskrenom željom da to učine. Sve što pokušate učiniti rezultiraće nekim stvarno pozitivnim (ponekad i iznenađujuće pozitivnim) i radosnim događajima. Naravno, morate puno raditi i u potpunosti se ulagati u cilju ostvarenja tih događaja. Treba da izbjegavate pozajmljivanje bilo čega u decembru 2018. godine, bilo da je riječ o novčanoj ili bilo kojoj drugoj vrsti imovine. Potrudite se da sami rješavate sve probleme, poželjno odmah, na licu mjesta. Ako izgubite previše vremena, pozitivan uticaj Venere će jednostavno nestati. Možda ćete morati naporno raditi na sebi da postanete pozitivniji. Morate se riješiti negativnosti i izbjeći da ih prenesete u sljedeću godinu.

Ako bacimo pogled na radne okolnosti, Djevica koja ima lične poduhvate ostvariće izuzetne prednosti nad konkurencijom u decembru 2018. godine. Kako biste to ostvarili, morate se sabrati i izabrati jedan pravac. Budite bezobzirni kada se borite protiv nekog ko vas već neko vrijeme uznemirava. Zvijezde vas upozoravaju da djelovanje na suprotan način može učiniti vaše izglede stvarno slabim u smislu veličine i kvaliteta. Nemojte se bojati posljedica; prihvatite ih i uskladite se sa njima. Morate gađati direktno u sredinu događaja, a ne prebacivati odgovornost na nekoga pod nikakvim okolnostima! Kraj godine može postati značajan period za vas. Drugim riječima, ili ćete odmah riješiti neku vrstu pitanja ili to više nikada nećete moći. Nemojte stavljati naglasak na tehničku stranu problema, jer je bolje da radite na svojim zaposlenima. Djevica koja nema lične poduhvate u decembru 2018. godine može postaviti snažnu i pouzdanu osnovu za buduće promjene. Međutim, potrudite se da sve učinite sami i da se ne oslanjate ni na koga. Jedini način na koji vam mogu pomoći prijatelji jeste da vam pruže savjet. Ako ste planirali da sa nekim započnete novi projekt, onda je bolje da malo sačekate. Pored toga, zahvaljujući Venerinoj poziciji, sada možete postići puno toga na trenutnom radnom mjestu isključivo sa svojom harizmom. Na vama je da odlučite koliko daleko planirate ići. Zvijezde vam garantuju uspjeh, ako sve učinite kako treba i u tačnom vremenskom roku.

Takođe nema potrebe da se dosađujete u ljubavnom životu. Slobodna Djevica se može susresti sa zanimljivim ljudima u decembru 2018. godine. Nemojte insistirati ili uticati na razvoj situacije; u suprotnom vas na kraju očekuje zbrka. Neka se događaji razvijaju u skladu sa svojim tokovima. Možete se upoznati sa vrlo dobrom osobom koja bi se mogla pretvoriti u vašeg prijatelja ili čak ljubavnog partnera. Više ništa neće zavisiti od vas, ali i dalje sami možete birati kako ćete se ponašati u društvu stranaca. Ovdje je sada nešto od fundamentalne važnosti: ako vas drugi budu doživljavali na adekvatan način, onda ćete moći stupiti u interakciju sa svijetom u čistoj harmoniji, čineći samo manje greške. U komplikovanim situacijama vjerujte svojoj intuiciji, jer vas ona može izvući iz nesporazuma. U odnosima sa prijateljima i porodicom neće sve ići glatko, ali nema potrebe da žurite sa pravljenjem bilo kakvih promjena. To će biti dug mjesec i sve se i dalje može više puta promijeniti, ali oštre riječi dugo neće biti zaboravljene, a ni vi dugo nećete zaboraviti svoje uvrede. Djevica sa porodicom će biti zaštićena u tom pogledu. Ona će mnogo više vremena provoditi sa članovima domaćinstva. Njeno domaćinstvo će za nju postati sigurna tvrđava. Ako želite, možete voditi najusamljeniji način života, ali zvijezde neće biti protiv suprotnog životnog stila, gdje ćete se stalno družiti sa svojim prijateljima i učestvovati u različitim događajima. Najvažnije je da bude ugodno i vama i vašim voljenima. Nemojte ih ostavljati same tokom hladnih decembarskih noći, inače jednog dana možda nećete osjetiti poznatu toplinu kada se vratite kući nakon još jednog dana na poslu. Period je dobar za razmišljanje o puno stvari, ali nemojte posvećivati previše vremena ovakvom razmišljanju, jer je život prvenstveno spolja, a ne unutar vas.