Mjesečni horoskop za Djevicu za april 2019. godine

April 2019. godine Djevici će biti zanimljiv mjesec i pun iznenađenja. Činjenica je da će Merkur, koji je aktivator i vladar Djevice, zauzimati dvostruku poziciju. Kao rezultat toga, on neće moći da vam pomogne, ali neće ni dozvoliti da vam se naudi. Dakle, svi astrološki efekti će biti minimalni. Sa jedne strane, daće vam gotovo neograničenu slobodu. Sa druge strane, nametaće posebnu odgovornost u bilo kojim radnjama i odlukama. Iskoristite ovo vrijeme za projekte koji će vam biti korisni u bliskoj budućnosti (ne nužno materijalno). U ličnim odnosima su moguće ozbiljne promjene, ali nema potrebe da se na njih fokusirate. Djevica sada slobodno može da radi na više toga odjednom. Uz odgovarajuću upornost, teško da vas bilo ko može zaustaviti. Ali nemojte prebrzo požuriti ili možete propustiti nešto važno.
Početak aprila Djevici će pomoći da shvati sama sebe. Početkom mjeseca gotovo da ćete biti nedodirljivi. Na poslu i u porodici sve će biti stabilno. Niko vam se neće miješati ni u šta, niti vas gurati tamo gdje ne želite da idete. Ovo je dobro, jer je neophodno da odmah odredite svoje prioritete. Djevici koja je vlasnik biznisa preporučuje se da više pažnje posveti kadrovskoj politici. Budite pošteni, jer je to najvažnija stvar. Inače, slijedite vlastite principe. Ako radite u kompaniji, onda treba da budete osjetljivi na raspoloženje oko sebe. Svaku priliku možete iskoristiti. Najvažnije je da se ne zaigrate ili zaboravite da imate hitne zadatke koje upravo sada treba riješiti. U ovom trenutku treba da se fokusirate na svoje fizičko zdravlje i donesete neke značajne promjene u svoj život. Svuda možete ostvariti značajan napredak, ako se potrudite.
Sredina aprila donijeće u život Djevice uzbudljivu dinamiku. Možda vas na poslu očekuju značajne promjene koje su vam inače bile izvan dosega. Možda će vam koristiti da još jednom pokrenete ove promjene. Ako ste vlasnik biznisa, onda preuzmite kontrolu nad situacijom i radite ono na šta ste navikli. Istovremeno se nemojte povlačiti od budućih inovacija, jer će konzervativne ideje vjerovatno propasti. Ako niste vlasnik biznisa, onda pažljivije pogledajte oko sebe. Možda ćete pronaći nove mogućnosti da ojačate svoju finansijsku poziciju na alternativne načine. Ako ste u nedoumici – nemojte tražiti savjet od kolega. Bolje je da kontaktirate svoje voljene. Djevica koja je u braku sredinom aprila će biti zadovoljna ako postigne potpuno razumijevanje sa svojom drugom polovinom. Djevica koja nije opterećena ozbiljnim odnosom moraće se potruditi da osvoji predmet svog obožavanja, ali to svakako će biti vrijedno truda. Ne štedite vrijeme ni energiju. Ako dođe do kritične situacije, odmah odlučite o rješenju i nemojte ništa odgađati. Inače ćete zaboraviti na to i to će vas dugo uznemiravati.
Kraj aprila za Djevicu će biti najmarkantniji period mjeseca. Sami odlučite u kojim događajima želite da učestvujete ili koje treba da izbjegnete. Sve će zavisiti od vaših trenutnih prioriteta. U ličnim odnosima nemojte da prevladaju emocije nad vašim razumom. Sa druge strane, vaša situacija može biti drugačija od bilo kojih standardnih karakteristika. Stoga, da biste uspjeli, možda ćete otkriti da se morate ponašati drugačije nego inače. Ovaj način razmišljanja možete praktikovati i na poslu. Što je vaš pristup kreativniji i neobičniji, veća je šansa da će uprava obratiti pažnju na vas. Ako to nije potrebno, ponašajte se neformalno i ne preuzimajte rizike. Ako ste vlasnik biznisa, sarađujte sa saveznicima i nemojte biti sami. Svoju igru nemojte nametati drugima, ali takođe izbjegavajte i igranje bilo kakvih igara. Tražite konsenzus, jer je to ključ vaše pobjede.