Mjesečni horoskop za Djevicu za 2018. godinu
Za Djevicu, januar 2018. godine bi se mogao pokazati kao komplikovano, ali izuzetno obećavajuće vrijeme, posebno u oblasti osjećanja i sferi odnosa. Treba istaknuti da će vam Merkur, ključni pokrovitelj vašeg znaka, u ovo trenutku biti posebno naklonjen, ali se toga ne trebate plašiti. Samo trebate uzeti dva aspekta u obzir. Prvo, ogroman dio problema ćete morati samostalno rješavati, čak ni ne pokušavajte da se oslanjate na bilo koga drugog, jer će vam svaka ukazana pomoć biti ili beznačajna ili potpuno drugačija od toga kako ste zamišljali, a samim tim i praktično beskorisna. Drugo, ovo će biti zaista iznenađujući period, jer sada vaša intuicija neće griješiti. Drugim riječima, ako smatrate da trebate djelovati, djelujte, a da ne obraćate pažnju na bilo kakve prepreke ili upozorenja. Čak i ako su vaši najbliži i cijeli svijet protiv vaših poteza, vi trebate apsolutno činiti onako kako smatrate da je potrebno. Inače biste mogli propustiti priliku koju ste možda čekali cijeli život. To ne znači da se trebate uključiti u sve vrste rizičnih poduhvata bez diskrecije, to znači da bi mnoge rizične situacije mogle izgoriti, ako vam vaše šesto čulo šapne da će se sve riješiti. Ako želite, možete davati savjete drugima, na taj način ćete im stvarno pomoći, a u tom smislu će vam prvi mjesec ove godine biti potpuno altruističan. Teško je reći koliko ćete biti sigurni u sebe. To jest, mogli biste sumnjati u sebe, a ponekad je to čak i potrebno, pa bi bilo bolje sve ponovo provjeriti, prije nego što učinite neku štetu, a stvarno nema razloga da žurite.

Ako se detaljnije dotaknemo poslovnog područja, potrebno je istaknuti sljedeće: Djevice koje su privatnici ne moraju da požuruju razvoj, to će biti najbolje za sve. Ako se pripremate za nešto važno, sve pregledajte još jednom, naročito ono što ste zanemarivali. Ovo nije trenutak u kojem možete vjerovati bilo kome, čak ni najbližoj osobi. Jednostavno niko nije imun na greške, a vaša pažnja će biti ogromna, posebno ako imate dovoljno motivacije. Ako ne radite za sebe, ali imate prilično visoku poziciju ili imate neke planove u vezi sa sopstvenim potencijalnim poslovanjem, u tom slučaju zvijezde vam savjetuju da ne zanemarujete vanjske mogućnosti. Što šire područje može obuhvatiti vaš pogled, to će biti više mogućnosti za vas i biće vam lakše u budućnosti. Ako radite običan posao, držite oči širom otvorene – postoji šansa za neke radikalne promjene. Ako uspijete iskoristiti priliku, moći ćete preći na profitabilniji položaj. Može se dogoditi da se to neće desiti sada, ali u januaru ćete definitivno imati priliku da nešto promijenite ili da postavite temelje za buduće promjene. U tom smislu je važno da vas ne vodi niko drugi i ni pod kojim okolnostima, jer će vaša situacija biti u svakom slučaju izuzetno personalizovana, bez obzira na to šta bilo ko kaže. Potrudite se da se uzdržite od ozbiljnih troškova.

U januaru će vam romantični front donijeti puno zanimljivih događaja, ali primarna nijansa leži u činjenici da možete propustiti većinu zaista važnih situacija. Jednostavno zato što neće biti vatrometa, a bilo bi potpuno realno propustiti nešto što je zapravo ne-trivijalno. Šta bi trebalo da uradite u ovakvoj situaciji? Zapamtite ključni prijedlog zvijezda za ovaj period – slušajte svoje srce! Venera će vam pomoći u teškoj situaciji, u najkritičnijem trenutku kada više nema nade za pobjedu. Bilo bi idealno da ne dođe do toga. Djevice koje nemaju partnera bi mogle raditi na sebi u punom smislu riječi. Možda sada zaista trebate da prestanete tražiti svoju srodnu dušu i razmisliti o tome koliko ste dobri u svakom pogledu. Ovo će biti odličan, čak i idealan period za usavršavanje, obrazovanje, samokritičnost i samo-kontemplaciju. Na kraju, možete jednostavno ništa ne raditi i uživati u životu u potpunom smislu! Januar će mnogim znakovima pružiti stvarni predah. Možda će ovo biti tišina prije oluje – teško je reći, ali sada nema vremena za razmišljanje o očigledno iluzornim stvarima. Međutim, Djevice u braku će imati nešto o čemu trebaju razmišljati, naročito ako ovo uključuje interne probleme. Naravno, ovo neće biti problemi u potpunom smislu te riječi. Prije će se raditi o manjim brigama, ali veoma važnim, pa ih nikako ne biste trebali izbjegavati i nemojte odustajati ni od čega.
Objavi komentar

E-mail adresa ostaje anonimna. Polja sa zvjezdicom su obavezna.