Mjesečni horoskop za decembar 2018. godine

Tokom ovog perioda više ćemo djelovati po inerciji nego na osnovu nekih motivacionih impulsa. Stoga u decembru 2019. godine ne treba očekivati posebnu dinamiku. Ako niste imali vremena da uradite nešto važno u prethodnom periodu, sada je kasno da se vraćate tim zadacima (bar većini znakova). Neophodno je razmišljati o događajima koji će se dešavati u tokom ovog perioda, tako da možete naučiti da na sve gledate iz „odmah i sad“ perspektive. Ovo je dobar period za rješavanje privatnih problema i uspostavljanje novih kontakata, jer će Venera biti jedan od vaših glavnih zaštitnika ovog mjeseca. Njoj će pomagati Merkur, koji neće biti toliko snažan. Njegov uticaj će i dalje biti dovoljan da situacija prevagne u vašu korist. Ovdje je glavna stvar da poznajete svoje granice. Decembar će u ovom smislu biti prilično zanimljiv. Krajem ove godine nećemo biti posebno slobodni u svom stepenu izbora, jer ćemo biti ograničeni zakonima, propisima i konvencijama ili bar stereotipima. Ali, vještim manevrisanjem između svih tih ograničenja i pronalaženjem nekih nedostataka u cilju obavljanja onoga što se planira naučićemo puno, mnogo toga shvatiti i otkriti nešto o sebi. Sada je dobro razvijati neke već postojeće trendove. Razmišljanje o potencijalnim perspektivama bi bilo besmisleno gubljenje vremena. Trebate se isključivo oslanjati na svoje odnose unutar veza; nova poznanstva mogu biti veoma važna, ali male su šanse da će postati odlučujući faktor i vrijedi ih tretirati sa oprezom. Postoji rizik da dođe do teške situacije jednostavno zbog komplikacija komunikativne prirode. Dakle, zvijezde preporučuju da birate prave riječi, naročito u procesu važnih razgovora.

Sa stanovišta dodatnih patrona (nebeskih zaštitnika), decembar 2018. godine će biti dovoljno uspješan svim znakovima zodijaka. Još jedna zanimljiva tačka je to što će vatrenim znakovima (Ovan, Lav i Strijelac) i vazdušnim (Blizanci, Vaga i Vodolija) na raspolaganju biti isti zaštitnik, a to je Mars. Njegova podrška će biti trijumfalna vatrenim znakovima, dok će vazdušni biti svjedoci mnogih zanimljivih događaja zbog ove podrške. Ne brinite; njegov uticaj će rezultirati samo pozitivnim ishodima, iako u određenim trenucima, kako bi iskoristili situaciju, morate pokazati posebnu istrajnost. Vjerovatno će crvena planeta od nas zahtijevati samo sljedeće: sposobnost da se branimo, donosimo brze zaključke i ne mijenjamo taktike. Ako uspijete da postignete te rezultate, onda su male šanse da ćete u bliskoj budućnosti imati probleme sa kojima se nećete moći nositi. Vodeni znakovi (Rak, Škorpija i Ribe) i zemljani (Bik, Djevica i Jarac) biće pod zaštitom Mjeseca. Vodeni znakovi ovo mogu smatrati bezuslovnim bonusom koji će se sam pojaviti, bez njihovog učešća. Zemljanim znakovima neće sve biti tako jednostavno. Moraćete naučiti da kontrolišete svoje emocije i da bezuslovno vjerujete u svoju intuiciju. To može biti teško, ali kao rezultat možete dobiti izvanredne prednosti u svim sferama života, posebno u poslovnom području. Kao rezultat toga, svaki znak ima realne šanse da blagovremeno ostvari prethodno postavljene ciljeve.

Posebno je neophodno napomenuti da u decembru 2018. godine ne treba da žurite u bilo čemu – bilo da se radi o velikoj investiciji ili formiranju novih odnosa. Zvijezde preporučuju da pazimo čak i tokom najpozitivnijih trenutaka (a definitivno će biti više pozitivnih nego negativnih). Treba da budete oprezni samo zbog jedne male sitnice – negativne pozicije Sunca. Ono što je iznenađujuće je to, što tokom ovog perioda solarna energija može biti dovoljno destruktivna čak i za one znakove koje obično štiti (znakovi kojima je Sunce zaštitnik ili odgovorno za rast vitalne energije). Nepromišljena upotreba raspoloživih sredstava i neodoljiva želja za postizanje pobjede po bilo koju cijenu mogu dovesti do kolapsa nada i nemogućnosti budućeg razvoja samo zbog uticaja Sunca. Zato bi brzina u decembru 2018. godine bila fatalna greška, mada se mora shvatiti da je ovo samo najopštija indikacija. Samo se klonite žurbe, ali imajte na umu da ova činjenica neće uticati na opštu dinamiku perioda. Ovaj period takođe ima tendenciju da razvija inerciju unutar gradova. Pokušajte se ujediniti da prirodom ili duboko pogledajte u sebe i time ćete je potisnuti u pozadinu, ostavljajući prolaz nekim čisto ljudskim faktorima. Ovo nije dobar period za meditaciju ili kreativne potrebe. Kraj ove godine je period stabilnog napretka, realizacije planiranog i savršen trenutak za ostvarenje nada.
Mjesečni horoskop za Ovna za decembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Bika za decembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Blizance za decembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Raka za decembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Lava za decembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Djevicu za decembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Vagu za decembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Škorpiju za decembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Strijelca za decembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Jarca za decembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Vodoliju za decembar 2018. godine

Mjesečni horoskop za Ribe za decembar 2018. godine