Mjesečni horoskop za Blizance za mart 2019. godine

Mart 2019. godine će biti jedan od nekoliko perioda godine kada Merkur, vladar Blizanaca, neće zauzimati negativan stav. Još bolje, solarna energija će biti ojačana, a povoljan položaj Mjeseca će vam pomoći da bolje razumijete sebe i ljude oko sebe. U ovom trenutku vam se savjetuje da ne razmišljate unaprijed, već da jednostavno radite u pravcu predviđenog cilja korak po korak, čineći sve što je potrebno da ga ostvarite. Važno je pravovremeno djelovati, jer dobro odabrani trenutak može biti vaše najvrijednije oružje. Naravno, i dalje ćete imati priču, empatiju, harizmu i druge kvalitete na svojoj strani; ali, budite oprezni – ne mogu se sve situacije osvojiti samo snagom uvjeravanja. Prvi mjesec proljeća je odličan period za razvoj biznisa i zaključke unutar porodične zajednice.
Prvi dio marta biće namirniji period mjeseca za Blizance. Svi postojeći sukobi će ostati u prošlosti. Ali, nemojte se previše opustiti, još uvijek imate posla, uključujući i rad na sebi. To se primarno odnosi na Blizance koji su odlučili da promijene posao ili započnu biznis. Ovaj period će donijeti uspjeh takvim poduhvatima, tako da nemojte biti lijeni, a ako je potrebno marljivo učite i naučite nove stvari koje će vam pomoći u ciljevima. Kad smo već kod toga, nemojte odbacivati porodicu i prijatelje, jer oni mogu biti odlični članovi tima. Razmotrite sve moguće opcije, ali opet, uradite to sa minimalnim rizikom. Budite spremni da tokom ovog vremena pokazujete i izdržljivost i strpljenje.
Sredina mjeseca će dodati dinamiku u život Blizanaca; ovdje morate biti aktivni u većim razmjerama. Ovo je savršen trenutak za one koji su započeli projekt renoviranja ili izgradnje. Ako ste vlasnik biznisa, pažljivo pogledajte oko sebe, jer vam možda nešto nedostaje. Ovaj period će donijeti svjesnost; vidjećete nešto važno u najobičnijim, svakodnevnim stvarima. To se ne odnosi na lične odnose, gdje će sve biti mnogo jasnije. Obavezno tražite pojašnjenje, ako nešto ne razumijete. Sredinom mjeseca mogući su kontakti sa strancima; nemojte tražiti ove konekcije, ali budite spremni da se same dogode. Što se tiče finansija, sada je bolje da budete štedljivi.
Blizancima će kraj mjeseca biti mnogo bolji u smislu finansijskih investicija. Ne treba da se držite čisto konzervativnih ideja – gledajte naprijed u budućnost. Tokom ovog vremena za vas neće biti nikakvih ograničenja. Kraj mjeseca je dobar za investicione projekte i otvaranje biznisa. Ako želite da promijenite posao, slobodno to učinite. Ne raspravljajte se sa liderstvom; shvatite da možda još uvijek nemate sve potrebne informacije za donošenje kompetentnih odluka. Kraj mjeseca je posebno produktivan za učenje, ali ne zaboravite kombinovati teoriju sa praksom; koristite prave mentore kad god je to moguće. Nemojte brzati sa zaključcima i uopšteno nemojte žuriti – najbolje odluke se donose vremenom. Budite nježni i iskreni u romantičnoj vezi, ali ne činite ustupke, ako ugledate objektivne nijanse situacije. Složite se, pronađite kompromis i budite sretni.