Mjesečni horoskop za Blizance za maj 2019. godine

U maju 2019. godine Blizancima u prvi plan dolaze interpersonalne vještine i smirenost. Nastojte da nemilosrdno rješavate sve sukobe koji se pojave tokom ovog perioda. Ne otežavajte situaciju, zovite svoje saveznike i budite što snažniji. Na radnom frontu će vjerovatno doći do novih poznanstava, ali mnogo je važniji način na koji reagujete na promjene u svijetu oko sebe i unutar sebe. Što se tiče ljubavi, sve će biti mutno i dvosmisleno, ali svakako ćete imati priliku da ojačate svoju vezu.
Početak maja Blizancima će pružiti priliku da se izraze, sasvim moguće na fundamentalno novom polju. Potrudite se da sada ne izgubite budnost, čak i kada se bude činilo da su svi ostali opušteni. Za one koji su zaposleni na nižem nivou sada postoji mogućnost alternativne zarade ili promjene radnog mjesta. Odlučnije gledajte na svijet i nemojte zanemariti ono što želite zbog onoga što vam je rečeno da radite. Možete postupati odlučno i rizikovati, ali ne treba se oslanjati isključivo na sebe; bolje je da u srcu vaših odluka bude sveobuhvatno mišljenje najbližih savjetnika i novi kontakti. U sferi ličnih odnosa početkom maja nemojte sebi dozvoljavati previše toga. U porodičnom ognjištu sve će biti stabilno i mirno.
Sredinom maja jasno je da je potrebno više pažnje posvetiti voljenima. Budite sigurni da ste stekli neophodne vještine i pogledali u budućnost, a ne u prošlost. Komunicirajte sa djecom na njihovom jeziku i pokušajte stariju generaciju učiniti progresivnijom, čak i ako niko od njih ne pokazuje mnogo želje za tim. Uspjećete tokom ovog vremena, samo vam je potreban bliski kontakt i zajednički posao koji vam oboma odgovara. Sredinom mjeseca se možete osjećati kao kralj situacije, a u određenom smislu to će biti istina, ali nemojte precjenjivati svoju moć. Ako imate vlastiti biznis, obratite pažnju na tehničku stranu svega – možda je vrijeme da nešto promijenite. Ako radite na nižem nivou u kompaniji, pogledajte ljude u svojoj blizini, započnite važan razgovor sa upravom i pronađite nove saveznike.
Kraj maja će biti uspješan za sve Blizance, bez izuzetaka. Krajem mjeseca svi motivi i ciljevi će biti jasni vama i onima koji vas okružuju. Ovo je idealno vrijeme za realizaciju velikih poslovnih projekata; sada se možete upustiti u najznačajnije ugovore i napraviti velike investicije. Što se tiče finansija, bolje je trošiti nego čuvati novac, sve dok se ne radi o čisto impulsivnim odlukama. I opet, ništa ne činite sami; uvijek postoje ljudi koji su spremni da pođu sa vama. Budite sumnjičavi prema novim porodičnim razvojima, a posebno prema novim ljudima. Kritički ih procijenite, ali budite ljubazni i nemojte donositi brze zaključke.