Mjesečni horoskop za Blizance za 2018. godinu
Prvi mjesec 2018. godine će Blizancima donijeti mnogo novih otkrića, ali odmah se mora reći da vaš znak ne treba računati na izuzetnu, ekskluzivnu dinamiku. U poređenju sa većinom susjednih vremenskih intervala, januar zaista neće biti najuzbudljiviji period, ali, sa druge strane, biće puno vremena i mogućnosti da razmišljate o sebi i svojim principima. Kao i za većinu znakova, i za Blizance će ovo biti prelazan period, kako u pogledu ličnog razvoja, tako i u pogledu određenih budućih aspekata. Sada Saturn, vaš primarni nebeski zaštitnik, zauzima jedan od vodećih položaja, koji će vašem znaku pružiti potreban nivo podrške. Nažalost, Venera, koja je odgovorna za padove vašeg znaka, biće ojačana, ali ovaj problem se ne tiče samo vašeg znaka i, na sreću, neće biti kritičan. U cjelini se sadašnji period može opisati kao umjereno kreativan. Nešto vam može biti nejasno i u takvim momentima sigurno ne bi trebalo da pravite korake ka naprijed, rizik avanture sigurno nije za vas, ne u ovoj fazi. U trenutnoj fazi, ako želite da postignete uspjeh, potrebno je da odmjerite svoje akcije i napravite odgovarajuće planove, a ovaj savjet se u potpunosti primjenjuje na sve oblasti života. Bilo bi logično da sačekate da prođu teška vremena i bolje za vas da svoju pažnju usmjerite na ono što se dešava oko vas. Sada će vam ova jednostavna strategija donijeti puno više prednosti, iako vi vjerovatno niste navikli na takvu “kratkovidost”.

Što se tiče finansijskih pitanja, za Blizance će januar 2018. godine biti mirno vrijeme, iako je vrijedno spomenuti da sada ne bi trebali trošiti previše novca. Bilo bi bolje da ga odložite sa strane za određenu veliku kupovinu, u suprotnom biste mogli završiti u teškoj situaciji. Uopšteno, u trenutnoj fazi štedljivost će biti najznačajnija vrlina vašeg znaka, tako da nema potrebe da pokušavate da se riješite planetarnog uticaja. Kada je riječ o Blizancima koji su privatnici, trebalo bi istaknuti sljedeće objave. Ovog puta se nemojte žuriti, ako postoji stvarna prilika, pozabavite se pitanjima zajedno sa jednim od vaših kolega ili prijatelja, ali ne sami, jer vaša perspektiva u ovom trenutku možda nije objektivna. Nemojte žuriti sa donošenjem odluka na koje utiču vaše emocije. Iako je to normalno za vaš znak, sada takav postupak može dovesti do nepovoljnog rezultata. Ako niste privatnik, sve bi moglo biti malo lakše. U tom pogledu jednostavno samo morate pratiti uputstva koja su vam data “odozgo”. Naravno, ako se sa nečim jasno ne slažete, moraćete donijeti odluku, a tu zvijezde ne mogu ništa garantovati. S druge strane, obzirom da će Saturn biti posebno jak u ovom trenutku, najbolje bi bilo da se okrenete svom iskustvu. Radi se o znanju koje ste već stekli i koje će vam pomoći da na pravi način analizirate ono što se dešava i da odredite oblasti koje su istinski obećavajuće. Vrlo je moguće da će neki od vas željeti da promjene poslove, ali bi bilo bolje da ne žurite sa tim.

Lični odnosi Blizanaca su uvijek poseban problem. U januaru ove godine vaš znak može računati na određene važne, ali ne i kritične događaje. Drugim riječima, trenutno je manja moogućnost da će nastati novi odnosi koji bi mogli biti oni pravi. Mnogi Blizanci će odlučiti da ovo vrijeme posvete sebi, a da ih od toga ne odvlače vanjski aspketi. A ovo je tačno, jer ponekad, da biste nešto dobili od svijeta, morate pripremiti svoj unutrašnji svijet, a onda ni promjene nisu daleko od vas. Ovo je idealna i jednostavna taktika koja bi vam zaista mogla pomoći u sadašnjoj fazi života. U određenim trenucima takođe možete požurivati, ali to će se desiti samo u situacijama kada vidite da su eskalirale i da se mogu pretvoriti u pravi problem. Najvjerovatnije je da će se neššto takvo dogoditi u porodičnom okruženju. Nemojte bježati od ovoga, učinite sve što je u vašoj moći kako biste osigurali da događaji prođu kritičnu tačku i uđu u kreativnu fazu. Postoji još jedan aspekt koji treba posebno napomenuti: upravo sada neki Blizanci će moći da uzmu o obzir činjenicu da se njihove trenutne veze ne odvijaju u skladu sa onim što su zamišljali. Da, definitivno biste trebali razmisliti o tome, ali nemojte donositi nikakve odluke istog trenutka, jer sada za to nemate ni snage ni sposobnosti, mada možda imate želju. Januar 2018. godine će biti dobar u tom smislu da će u većini slučajeva sve ići u vašu korist i sigurno biste ovo trebali dobro iskoristiti.
Objavi komentar

E-mail adresa ostaje anonimna. Polja sa zvjezdicom su obavezna.