Mjesečni horoskop za Bika za maj 2019. godine

Maj 2019. godine će biti relativno miran period za Bika. Ovaj period je dobar za izgradnju dobre odbrane u oblasti profesionalne djelatnosti. Ako želite da pokrenete sopstveni biznis, slobodno to učinite, sigurno, ali polako. Rivali neće biti u stanju da vam se suprostave u bilo čemu bitnom za vas, ali saveznici će biti spremni da pomognu – iskoristite to. Ne razmišljajte previše o perspektivama, napravite izbor u korist bonusa i reagujte brzo. Ako radite u organizaciji, budite prilagodljivi i ne žurite sa bilo čime; kada dođe pravi trenutak, iskoristite ga. Što se tiče ličnih odnosa, prva polovina posljednjeg mjeseca proljeća će biti stabilna, ali će druga polovina biti praćena nezaboravnim i spontanim događajima.
Početak maja 2019. godine pomoći će Biku da brzo sustigne one koji su ih ranije prestigli. Ovo je najdinamičniji period mjeseca i savršena prilika da date najbolje od sebe. Nemojte se ograničavati – posvetite se svojim ciljevima, bez obzira na tuđe riječi i stavove. Pronađite saveznike među svojim kolegama, ako radite u kompaniji. Ne radite samostalno, uspjećete jedino kao član tima. Nije neophodno zauzeti lidersku poziciju; bićete važan (ako ne i ključni) učesnik bez obzira na sve. Ako ste vlasnik biznisa, obratite pažnju na sve one na koje obično ne obraćate – najmanje kancelarije, zaposlenike nižeg statusa. Upravo ove oblasti će zahtijevati povećanu pažnju i posjedovati ključ uspjeha. U porodičnoj sferi vas očekuje isplativa akvizicija; period je uglavnom dobar za trošenje novca na sebe i voljene osobe. Ovdje je važno ne pretjerivati i jasno razlikovati one koji su vam dragi i one koji su samo privremeni.
Sredina maja će biti kreativniji i kontemplativniji period za Bika. Ne treba žuriti sa zaključcima, posebno u slučaju novih poznanstava. Nemojte učestvovati u sukobima koji vas se ne tiču. Ako je u konfliktu potrebno vaše učešće, saznajte sve relevantne detalje. Ovo se primarno odnosi na lične odnose. Što se tiče onih sa porodicama, potrudite se da uživate u svojoj vezi; provedite vikend sami sa svojom srodnom dušom. Iskoristite svaku moguću finansijsku priliku i ne zaustavljajte se nakon jednog ostvarenja. Bez obzira na to koliko je sredina maja uspješna, zapamtite da niste svemogući i da još uvijek imate slabe tačke. Izjednačite ih.
Kraj maja za Bika će biti misteriozan i romantičan. Sve će biti na neki način jednostavnije i više trivijalno nego u prethodnim periodima mjeseca, samo nemojte ni o čemu previše razmišljati. Slobodni Bik konačno treba učiniti korak naprijed, ali samo ako mu okolnosti to dozvoljavaju. Što se tiče porodice, sve ćete raditi zajednički sa svojim partnerom, što će donijeti mnogo ugodnih trenutaka; ipak, krajem mjeseca možete naići na neočekivane informacije koje će vas natjerati da razmislite o svojoj vezi. U pogledu na posao i finansije, kraj maja će biti stabilan, uz nekoliko iznenađenja. Razvijajte postojeće trendove i ne vjerujte neprovjerenim informacijama.