Mjesečni horoskop za Bika za juni 2019. godine

U junu 2019. godine Bik može dobiti značajne bonuse od svojih zvjezdanih pokrovitelja. Mjesec, aktivator Bika i Venera, vaš vladar, zauzimaju povoljne položaje i biće ojačani pozicijom Merkura. Ovo pruža opipljive koristi u oblasti finansija i senzualnih zadovoljstava, međutim, period je prilično nestabilan i biće neophodno održati visok stepen koncentacije da bi se zadržala kontrola. Neće biti konceptualnih poteškoća, ali da bi se profit povećao, moraćete naporno raditi i povezati se sa svim saveznicima koji su vam dostupni. Nemojte zanemariti ponuđenu pomoć. Što se tiče poslovnih partnerstava, utvrdite sve uslove i izbjegavajte dugove. Sačekajte one projekte koji će u kratkom roku donijeti profit. Na ljubavnom frontu nemojte se truditi da svakoga zadovoljite. Ostanite fokusirani – ako nema cilja, neće biti ni rezultata.
Prvih deset dana juna Biku će biti omogućeno da se ponaša prilično slobodno, ali ne smijete izgubiti kontrolu nad situacijom. Okolnosti će se stalno mijenjati, ali sa pravim pristupom ostaćete na vrhu. Iskoristite svoju moć, ali nemojte zanemariti mišljenje drugih ljudi. Vaš zadatak je da nađete sredinu, situaciju u kojoj će svima biti ugodno. Ovo je sasvim realno i u budućnosti ćete iskusiti najneočekivaniji uspjeh. Ako imate vlastiti biznis, ne štedite na pohvalama osoblja. Što bolje motivišete svoje zaposlene, bolji položaj ćete zauzeti do kraja perioda. Bik zaposlen na nižem nivou treba da pažljivo pogleda oko sebe i iskoristi konfuziju potencijalne konkurencije. Izlazite što češće iz kuće u potragu za novim utiscima i poznanstvima.
Drugih deset dana juna za Bika će biti još dinamičniji i uspješniji period. Nemojte se fokusirati na finansijska sredstva, samo ih pustite da rade svoj posao. Sredina mjeseca je optimalna za investicije, a ne za štednju. Kada je potrebno, zatražite pomoć i dobićete dobar savjet. Ako se unutar porodičnog ognjišta pojave kontroverzne situacije, ne mijenjajte stranu zbog naklonosti prema nekom. Ne trudite se da pomirite suprostavljene stavove; bolje je pomoći jednoj strani i riješiti sukob što je prije moguće. Na ljubavnom frontu možete biti agresivni i bez nepotrebnih sukoba; međutim, ako sumnjate u sebe, povucite se – ovo nije trenutak za polovične mjere.
Trećih deset dana juna pružiće vam se prilika da potpuno iskoristite kreativni potencijal Bika. Kraj mjeseca je posebno dobar za pisce, umjetnike i govornike. Ako je moguće, u ovom periodu rasporedite takmičenja, jer astrološka situacija ukazuje na vrhunac fizičke aktivnosti. Ovo je takođe odličan trenutak za tretmane, tako da, ako postoji potreba za njima, nemojte ih odlagati. U ovom periodu obratite pažnju na predstavnike starije generacije i bićete iznenađeni koliko toga možete naučiti od njih. Potražite svakodnevnu mudrost. Ne podižite glavu previsoko. Za Bika koji nije u romantičnoj vezi ovo je trenutak da poduzme odlučne korake. Mjesec će se završiti sa pozitivnim događajem, a možda ste baš vi njegov inicijator.