Mjesečni horoskop za Bika za februar 2019. godine

Februar 2019. godine za Bika će biti uravnotežen period. Profesionalni uspjeh će biti kombinovan sa stabilnom atmosferom kod kuće. Mjesec će zauzimati povoljan astrološki položaj na nivou Sunca, koje će tokom čitavog ciklusa zauzimati dominantan položaj. Posebnu pažnju treba posvetiti rekreaciji i zabavi, ali ne na račun posla. Na neformalnim sastancima sa kolegama ili dok se opuštate sa prijateljima možete naučiti nešto važno ili upoznati nekoga ko će fundamentalno uticati na vaš život. Nema potrebe za forsiranjem bilo čega, jer će se sve samo od sebe desiti kako treba. U određenom trenutku slobodno se prepustite impulsima i prihvatite rizik. U februaru se ne bojte voditi aktivan životni stil.

Prvih deset dana februara 2019. godine će odrediti tempo ostatka mjeseca. Ako radite u nekoj organizaciji, onda nemojte oklijevati da preuzmete teret dodatnih dužnosti. Sve možete uraditi, a što budete aktivniji početkom mjeseca, više ćete ostvariti na kraju perioda. Ove beneficije mogu biti u obliku finansijskog bonusa ili nove pozicije ili možda nečega drugog što ste odavno željeli, ali iz nekog razloga niste mogli ostvariti. Bik koji ima sopstveni biznis ne treba oklijevati da kritički procijeni kompaniju sa svih strana. Ovo je idealan period da se suočite sa ljudima od kojih se morate odbraniti i da shvatite slabe tačke svoje odbrane. Što se tiče ljubavi, sve će biti mirno.

Drugih deset dana februara neće biti manje interesantni od prvih. Sredinom mjeseca povećava se vjerovatnoća važnog sastanka ili značajnog događaja. Ako vam prijatelj sa kojim niste komunicirali nekoliko godina iznenada pruži ruku, nemojte sumnjati u njegove motive; pristanite na ponovno povezivanje, ako smatrate da je to ispravno. Tokom ovih dana se ponašajte slobodno, ništa vas neće zadržavati. Sudbonosni susreti su vjerovatni, uključujući i romantična iskustva. To znači da sredinom februara slomljena srca mogu povratiti svoj integritet. Zapamtite da povoljne okolnosti vam neće iznenada pokucati na vrata; morate da izađete i da ih sami pronađete.

Posljednjih deset dana februara možete se osjećati zamišljeno, ali budite oprezni da ne dozvolite da se to preokrene u izolaciju i depresiju. Ovo je odličan trenutak za rad na ličnom razvoju, ali ne razmišljajte o prošlim problemima. Umjesto toga prihvatite stvari koje su se dogodile i potrudite se da naučite lekciju i nastavite dalje. Pokušajte da sebi ne ostavljate previše slobodnog vremena, jer će to rezultirati neplodnim razmišljanjem. Kraj mjeseca će zahtijevati povjerenje i samopouzdanje da se napravi korak naprijed. Ako sve prođe dobro, onda ćete ostvariti ono o čemu ste sanjali.