Horoskop za novembar 2017. godine

Ovan

Novembar je za vas izuzetno uzbudljiv mjesec! Planete prolaze kroz vaše najdublje kuće ovog mjeseca i vrijeme je za promjenu. Pripremite se. Upuštate se u uzbudljivu vožnju!

Jupiter je konačno ušao u vašu osmu kuću transformacije i regeneracije i ostaće tu do sljedećeg novembra 2018. godine. Ovo je ozbiljno vrijeme smrti i ponovnog rođenja. Dok smrt ne znači nikakvu fizičku smrt oko vas, u vazduhu je spiritualna ili emocionalna smrt. Možda se držite ideja ili stvari iz prošlosti koje univerzum želi da napustite. Sa Jupiterom, kućom sreće, moći ćete da vidite koliko brzo možete da odskočite. Shvatite da je Jupiter u osmoj kući odličan predznak, ali ipak i period velike promjene. Koji su veliki aspekti u vašem životu sada? Koja su vaša osnovna uvjerenja o sebi i o drugima? Ako još postoji stara energija, tokom sljedeće godine ćete je napustiti i ući u period obnove. To je uzbudljiv period za vas, pošto volite avanture! Iako je tranzicija uvijek zahtjevna, vaš snažan i nezavisan duh je potpuno predan zadatku. Posebno obratite pažnju na način na koji sebe zadržavate i kako da odbacite te negativne dijelove da napravite prostora za sebe u moćnijem izdanju!

Venera je u vašoj kući partnerstva od prošlog mjeseca i ovog mjeseca će se preseliti u vašu kuću regeneracije i transformacije. Do 8. novembra ćete se osjećati potpuno povezano sa partnerom i ostalim odnosima. U zavisnosti od prirode vašeg posla i porodičnog života, vjerovatno ste uživali u mirnoj komunikaciji i ljubavi. To je odlična osnova za promjene koje dolaze. Poslije 8. novembra, kada Venera pređe u vašu osmu kuću doživjećete promjene u odnosima. Iako sve te promjene ne moraju dovesti do raskida ili gubitka voljenih, neke bi mogle biti snažne ili uznemirujuće. Važno je da zapamtite da ovaj tranzit uništava staru energiju kako bi se uspostavio novi život. Ako postoje problemi u vašim odnosima, biće prisiljeni da izađu na površinu. Ako vaš odnos preživi ovu krizu, vi i vaša bliska osoba ćete biti jači nego ikada! Ako to nije slučaj, onda vam taj odnos više ne služi u najvećem aspektu i vrijeme je da nastavite dalje. Vi ste žestoki i vatreni! Zvijezde znaju da možete pasti i ustati i postati jači nego ranije.

Mars ostaje u vašoj sedmoj kući partnerstva. On će biti vaš vladar do posljednjeg dana ovog mjeseca. Mars u sedmoj kući otvara put za konfrontacione situacije u vašim ljubavnim odnosima. Dok je prirodno agresivan i zahtjevan, njegov snažan i pouzdan stil vam može pružiti priliku da pregovarate i vodite produktivne razgovore u profesionalnom području. Iako je Mars moćna sila, može imati preveliku mušku energiju za neke ljude. Imajte to na umu kad se radi o vašim ličnim odnosima, jer se ta borba za nadmoć može manifestovati u nezdravim svađama. Budite hladne glave! Ako osjećate da su vas preplavili burni osjećaji, nemojte zaboraviti da napravite korak unazad i procijenite situaciju.

Zbog poravnjanja i planeta koje prolaze kroz gornju kuću, ovog mjeseca će fokus na karijeru i razvoj biti stabilan. Napredovaćete u svom poslovnom sektoru, kao i ličnom sektoru razvoja. Dok vas planete ohrabruju da pazite na to šta je u redu, a šta nije, možda nećete odmah moći primjetiti sve svoje želje. Potrebno je malo vremena i truda, ali ćete u narednih nekoliko mjeseci primjetiti profesionalni napredak. Zbog Jupiterove transformativne prirode, možete spontano prestati da radite ono što ste do sad radili u nadi da ćete pronaći nešto što vam bolje odgovara. Ako razmišljate o promjeni karijere, sada je odlično vrijeme da pogledate druge mogućnosti. Ako radite na promociji trenutne oblasti, vaši pretpostavljeni će početi primjećivati vaše napore i početi vas ozbiljno smatrati glavnim kandidatom. Zapamtite da ne počnete praviti previše pametni! Planete će vas brzo podsjetiti da morate biti skromni da biste dobili svoje nagrade koje nudi univerzum.

Zbog tranzicija koje se događaju oko vas, ovaj mjesec se preporučuje da se prepustite. Možda ste navikli na osjećanje nadležnosti i kontrole svog života, ali vaša lekcija ovdje je da pustite da se život odvija oko vas. Možete se osjećati frustriranim i nestrpljivim, ali vjerujte u prirodni poredak i vidjećete odlične rezultate. Ako se osjećate van kontrole u svojoj vezi, možda ćete pokušati da preuzmete odgovornost u drugim oblastima svog života. Budite svjesni toga i ne dozvolite da jedan vaš aspekt utiče na druge. Dobre stvari dolaze onima koji čekaju! Vi ste hrabri i spremni za izazov.

Najintenzivniji dan za vas ovog mjeseca će biti 25. novembar. Sa Merkurom i Marsom u izazovnim aspektima, možda ćete biti ispunjeni energijom, a možda čak i bijesom. Koristite to mudro da učinite nešto fizički i spontano. Pobrinite se da izbjegnete bilo kakve ozbiljne konfrontacije sa onima oko sebe, jer možete razbjesniti ljude nehotično! Ova lekcija važi za vas tokom cijelog mjeseca; koristite svoju intenzivnu, mušku energiju i usmjerite je u nešto prooduktivno. Ovo je odličan pepriod za teretanu ili za naporne fizičke vježbe.

Ovo je za vas mjesec transformacije i energije. Možete upravljati promjenama, a univerzum zna da ste dorasli zadatku. Uživajte u trenucima mira i harmonije, jer je ovaj mjesec sav povezan sa haosom!
Bik

Dragi Bikovi, novembar će biti prilično zanimljiv mjesec za vas. Većina planeta se nalazi u gornjoj polovini hemisfere, što označava ozbiljan fokus na karijeru u vašem profesionalnom sektoru. Takođe ćete uživati u obilju ljubavi, obzirom da Venera ulazi u vašu sedmu kuću tokom mjeseca. Dok budete uživali u plodovima svog rada u finansijskom smislu, važno je da ovog mjeseca obratite pažnju na svoje zdravlje, jer možete doživjeti male prehlade tokom narednih dana. Sve u svemu, ovo je još jedan odličan mjesec za vas, zahvaljujući sretnim planetarnim pozicijama!

Merkur ulazi u vašu osmu kuću transformacije i obnove 6. novembra. Merkur, vaša komunikacijska i finansijska planeta, ohrabriće vas da preispitate način na koji upravljate svojim finansijama. Možda ćete ovog mjeseca morati potražiti finansijski savjet. To je za vas vjerovatno dobra stvar! Vidite neke stvarne novčane dobiti i možda želite razmisliti o ulaganju u taj novi prihod. Obavezno uključite svog partnera ili nekog drugog u koga imate povjerenja u ovu odluku, jer Merkur želi da upravo sada komunicirate sa ljudima u svom životu. Sveukupno će finansije biti stabilne i izvrsne ovog mjeseca i nećete više morati brojati sitan novac! Ovakva usaglašenost može takođe ukazati na to da će i finansije vašeg partnera takođe biti stabilne. Ovo je dobar period za planiranje budućnosti. Nikad nije prerano razmišljati o penziji i možda ćete željeti da pregledate ovakve vrste investicija sa svojom voljenom osobom.

Venera ulazi u vašu sedmu kuću 8. novembra. Vaš planetarni vladar u kući veza i odnosa će biti izvanredan za vaš ljubavni život! Ako ste sami, možda ćete primjetiti dosta obožavaoca oko sebe. Budući da ćete ovaj mjesec imati novca, slobodno sebi priuštite izlaske u grad! Postavljanje planova i određivanje datuma će biti idealno. Ako ste u vezi, u novembru ćete se osjećati kao da ste se ponovo zaljubili! Pustite da vas preuzme vaša romanntična, razigrana strana. Možda želite da odete sa partnerom na produženi vikend u romantično okruženje. Ako ste u braku, ovo je odličan mjesec za obnavljanje zavjeta sa svojom voljenom osobom. Zahvaljujući Veneri, ljubav je u vazduhu cijeli mjesec i biće do 30. novembra. Otvorite svoje srce prekrasnim ljubavnim mogućnostima. Iako će vaš libido biti jak tokom novembra, budite pažljivi da ne pretjerujete, jer je vaše zdravlje najvažnije ovog mjeseca. Zadržite seksualnu aktivnost na umjerenom nivou, ali dozvolite sebi slobodu u spavaćoj sobi!

Mars ulazi u vađu desetu kuću 12. novembra, a to je kuća vaše karijere. Ovo je snažna pozicija, obzirom da je Mars planeta akcije. Ovog mjeseca ćete napraviti odličan korak u svom profesionalnom razvoju. Potpuno ćete se posvetiti poslu ovog mjeseca, jer će to biti vaš primarni fokus. Bilo da se to manifestuje kao nova pozicija, novi projekt ili jednostavno povećanje aktivnosti na vašem poslu, uživaćete u velikom uspjehu u profesionalnom području. Pretpostavljeni će prepoznati vaša dostignuća ovog mjeseca, osiguravajući da ostanete vitalni dio svog tima. Postoji mogućnost susreta sa ljudima i povezivanje sa drugima koji su na visokoj poziciji. Obavezno iskoristite svaku priliku koja vam se pruža, jer je Mars na vašoj strani! Njegova agresivna, direktna priroda će vam pružiti samopouzdanje koje je potrebno da se pokažete i budete dobro primljeni.

Dok je Venera u vašoj sedmoj kući, ona pravi pauzu od 13. do 16. novembra. Venera je vaš planetarni vladar i osjetićete njeno odsustvo tih dana! Možda ćete morati izbjeći ozbiljne akcije ili donošenje velikih odluka tokom tih dana. Možete osjećati da niste sigurni kojim pravcem da krenete u tom momentu. Venera vas ovdje podsjeća da duboko udahnete i razmislite i da ne djelujete. To su izvrsni dani za odlazak u prirodu, posmatranje okoline i scenografije. Ako želite da dublje razmislite, praktikujte meditaciju.

Merkur ulazi u vašu devetu kuću filozofije i intelekta 20. novembra. Ovdje ćete imati koristi od inteligentnih razgovora koji će vas dovesti u dodir sa važnim figurama u vašem profesionalnom životu. Možda ćete osjećati iznenadnu žeđ za znanjem i željećete da potražite odgovore na najzahtjevnija pitanja. Na poslu ćete iskoristiti svoje pametne prednosti, jer Merkur osigurava da krenete racionalnim putem da obavite posao na najefikasniji način. Jedno od nedostataka ove pozicije je to da se možete osjećati kao da sve znate, ali će to ljudi oko vas vidjeti kao aroganciju. Zvijezde vas podstiču da istražite svoju potragu za znanjem, ali da ostanete skromni tokom čitavog procesa!

Obratite pažnju na svoje zdravlje, jer se od prošlog mjeseca možete osjećati malo premoreno. Zdravlje će biti osjetljivo do 22. novembra. Sada je uobičajeno da se prehladite ili zaradite grip, pa preduzmite preventivne mjere za zaštitu svog imunološkog sistema. Vitamin C i cink su posebno važni tokom novembra. Prije spavanja pijte umirujući biljni čaj, jer će vam to pomoći da spavate. Za vas je spavanje izuzetno važno! Dok ste konstantno aktivni, od vitalnog je značaja da se dobro odmorite. Ako imate problema sa spavanjem, dobro ćete reagovati na melaltonin, a to će vam pomoći da ostanete spavati tokom cijele noći.

Ovaj mjesec će biti finansijskih dobitaka, profesionalnog razvoja, istraživanja u ljubavi i potrage za znanjem. Planetarne pozicije vam pomažu u svim vašim najvišim sektorima. Napredovaćete u novembru, dragi Bikovi!
Blizanci

Jupiter je pozitivan u vašoj šestoj kući posla i odgovornosti i ostaće tu do novembra 2018. godine. On je mudar i osigurava da napreduje posao koji radite u svom profesionalnom i ličnom životu. To pokreće vaš posao i posvećenost tokom čitavog mjeseca!

Venera će se pojaviti u vašoj petoj kući ovog mjeseca. Peta kuća je sektor izražavanja i kreativnosti. Venera je ovdje u prekrasnoj poziciji, jer će vas njena prelijepa i živa energija inspirisati da budete svoja najljepša verzija! Vaš put ovdje je usmjeren na stvaranje po žennskoj suštini. Sve što dodirnete će postati očigledno ljepše jednostavno vašim uticajem. Venera želi da budete strastveni u svojim kreacijama kao što ste u svojoj ljubavnoj vezi. Dopustite sebi da se u potpunosti izrazite! Šta god da je vaš kreativni izraz, svakako se potrudite da svaki dan posvetite vremena svojoj umjetnosti. Planetarna vladavina Venere u petoj kući će vas držati u ravnoteži i miru tokom vašeg umjetničkog procesa. Kada 8. novembra ona uđe u vašu šestu kuću, možete preći sa ove kreativne staze na rutinsku. Šesta kuća je oličenje posla i odgovornosti. To uključuje posao koji radite u profesionalnom životu i kod kuće. Venera donosi svoju diplomatsku energiju gdje god da se pojavi, tako da će vam ova pozicija donijeti zadovoljstvo u ovim aspektima vašeg života. Možda ćete shvatiti da još bolje sarađujete sa saradnicima ili brže dolazite do kompromisa. Kod kuće ćete uživati u svakodnevnim obavezama i zajedničkim aktivnostima, otkrivajući da čak i oni sadrže neku ljepotu i sreću.

Merkur ulazi u vašu sedmu kuću partnerstava 6. novembra. Merkur, planeta komunikacije, ohrabriće vas da više komunicirate u okviru svojih odnosa. Merkur shvata potrebu za otvorenošću i razumijevanjem, a to će vam pomoći da komunicirate sa saosjećanjem u svojim partnerstvima. Ova usaglašenost vam takođe može pružiti bolje rukovanje sa komunikacijom između saradnika. Ljudi mogu zatražiti od vas da posredujete u diskusijama ili čak da javno govorite, da bi vidjeli koliko ste efikasni u iznošenju svog mišljenja. U vašem privatnom životu, ova pozicija bi se mogla manifestovati u obliku posredovanja između prijatelja koji se možda ne slažu. Ovdje ćete biti idealni da identifikujete probleme svojih voljenih koja bi mogli imati sa drugom osobom. Oni će vam se obratiti za savjete, pošto imate moć da sagledate obe perspektive ovog mjeseca!

Finansijski sektor će u velikoj mjeri imati koristi od planetarnih pozicija, a sredinom novembra treba da budete pažljivi sa gotovinom! Početak mjeseca je odličan period da obavite ranu prazničnu kupovinu. Slobodno izađite koji put na večeru. Važno je da se počastite kada možete! Međutim, to sve može da se promijeni kasnije. Mars postaje retrogradan u Raku 15. novembra, a to je znak da biste trebali smanjiti potrošnju i biti pažljiviji u vezi sa predstojećim računima i obavezama. To će vam biti podsjetnik da se fokusirate samo na ono što je potrebno. Vašim voljenim može biti potrebna finansijska pomoć i oni bi vam se tokom ovog vremena mogli obratiti za pomoć. Ako ste u mogućnosti da im pomognete, a da sebe ne kompromitujete, to će biti nagrađujuće i za vas i tu drugu osobu. Planete su tako pozicionirane da ćete ovog mjeseca biti od velike pomoći drugima, bilo emocionalno, finansijski ili fizički.

Sunce ulazi 22. novembra u vašu sedmu kuću odnosa, koja je takođe i kuća Strijelca. Ovo je ekstremno snažna pozicija i iznenada možete osjetiti da vam je vaša veza prioritet. Ako imate nekog posebnog, možete razmišljati o braku ili ozbiljnijoj vezi. Ako niste u vezi, žudićete za srodnom dušom! Dok je zaista možete pronaći ovog mjeseca, ova pozicija planeta govori o ozbiljnoj vezi. Zbog vaše sposobnosti komuniciranja, moći ćete prepoznati kako se osjećate i ponašati se kako želite. U svakom slučaju, u dobrim ste rukama kad se radi o romansi, jer je ovo pozitivna pozicija za vas!

Pun mjesec ulazi u vaš znak 25. novembra. To je sjajan dan da razmislite o prošlom mjesecu. Koja su bila vaša najveća dostignuća? Koji su bili najteži problemi? Kako ste napredovali kao osoba? Šta ste spremni ostaviti da se pripremite za novi ciklus mjeseca? Univerzum vas ohrabruje da komunicirate i budete što jasniji ovdje. Napišite na papir te misli i ideje. Možete ih zadržati kao podsjetnik ili ih možete baciti. Savršen je dan za početak i vi ste spremni!

Na kraju mjeseca možete osjećati pad energije, jer ste naporno radili na svim aspektima svog života. Odvojite vremena za brigu o sebi, naročito tokom posljednje nedjelje novembra i uvjerite se da dovoljno spavate. To je takođe dobar period da počnete sa novom rutinom vježbanja ili da imate veću svijest o zdravlju i treniranju. Barem dva puta nedjeljno se počastite lijepom večerom. Ako kuvanje nije vaše područje, onda otiđite u restoran sa kvalitetnom, svježom hranom. Vaše tijelo treba hranu da nastavite svoj životni posao! Nije sebično da se fokusirate na sebe, a vi to sada apsolutno zaslužujete. Ovog mjeseca ćete se mnogo fokusirati na druge. Bićete potrebni porodici, partneru i prijateljima. Zbog sve te potrošene energije je važno da ne izgubite evidenciju o sopstvenim potrebama!

Sve u svemu, ovog mjeseca je najdominantnije davanje. To vam hrani dušu, jer ste uvijek saosjećajni i mudri, kao i velikodušni!
Rak

Jupiter ostaje u vašoj petoj kući slobode i izražavanja i biće tu do novembra sljedeće godine! Radovaćete se njegovom izobilju i intelektu, koji će vas voditi u kreativne izražaje, a koji možda predstavljaju više od samo umjetničkog izražaja. Možete saznati da ćete naučiti odlične lekcije od upoznavanja svoje ekspresivne prirode. Postoji i mogućnost da vaša umjetnička strast postane više od samo hobija. Tokom Jupiterovog ciklusa u ovoj kući vam se može pružiti mogućnost da zaradite novac radeći strasno ono što volite. Ako ste promijenili fokus u karijeri, to je možda znak da se posvetite svojoj umjetnosti kao profesiji. Odvojite vremena da razmotrite opcije i znajte da vam univerzum čuva leđa!

Sunce će biti u Škorpiji u vašoj petoj kući do 22. novembra. Ova pozicija označava veliku količinu zadovoljstva i zabave. Možete osjetiti potrebu da se upustite u avanturu, budete neozbiljni ili učinite nešto smjelo! Sunčeva pozicija će vas učiniti još društvenijim, tako da ćete biti skloniji da prisustvujete zabavama ili društvenim okupljanjima. Uvidićete da ste najsretniji uz umjetnost i njenu ekspresiju. Sada je vrijeme da se pokažete u bilo kojem hobiju ili strasti kojoj ste se posvetili. Dok uglavnom niste u centru pažnje, možda ćete željeti da budete primjećeni i poznati zbog svoje jedinstvenosti ovog mjeseca. Vaša ličnost će biti razigranija i romantičnija, dok ste u potrazi za slobodom i izražajem!

U novembru se pojavljuje Venera u vašoj četvrtoj kući. Vašoj četvrtoj kući doma i porodice će biti ugodno sa Venerinom pozicijom. To će se manifestovati kao želja da se stvara ljepota u vašem domu i porodičnom životu. Bilo da se radi o dekoraciji prostora, jačanju veze sa partnerom, roditeljima i djecom, ili jednostavno da vidite svoj kućni život na pozitivniji način, ova pozicija će sigurno stvarati ljepotu o čemu god da se radi. Kao tipičan Rak, prirodno ste brižni, a Venera u četvrtoj kući je izuzetno ljubazna i saosjećajna. Može se pojaviti potreba da se ponovo povežete sa svojim korijenima, a možda ćete se i na neki način ponovo vratiti u prošlost. Koje lekcije ste naučili tamo odakle ste došli? Da li postoji nešto od čega trebate odustati ili izabrati da to nešto vidite na drugačiji način? Osmog novembra Venera prelazi u vašu petu kuću kreativnosti i izražaja. Venera će vas ovdje činiti da se osjećate lijepim iznutra i izvana! Možete privući nove ljude u svoj život, na romantičan ili neki drugi način, zbog svoje sjajne energije. Važno je da budete kreativni u bilo kom smislu koji vam nešto znači. Rakovi vole vodu, tako da bi za vas možda bilo izvrsno da plivate i budete okruženi svojim prirodnim elementom. To samo po sebi može izazvati osjećanje radosti i kreativnosti. Nađite načine na koje ćete biti zadovoljni životom i budite slobodni!

Mars ulazi u Vagu 12. novembra. To će biti izazovan aspekt za vas, jer će Marsova vatrena snaga biti vrlo agresivna u carstvu Vage. Može biti izuzetno teško razgovarati sa onima sa kojima imate problema, jer ćete vjerovatno dopustiti emocijama da vas preuzmu. Poštujte svoja osjećanja onakva kakva jesu, ali znajte da ste u ovom trenutku ekstra osjetljivi i svadljivi. Kada budete spremni da na uravnoteženiji način pristupite svojim voljenima, kolegama ili prijateljima, možete imati povjerenje da ćete tačno znati šta da kažete i kako to da kažete, a da ne učinite da se neko osjeća loše ili da vas pogrešno shvati. Mars može biti izuzetan takmičar i poduzimati akcije, tako da takođe može uticati na vas na pozitivan način na radnom mjestu, ako ste u takmičarskom okruženju ili treba da obavite mnogobrojne poslove.

Sunce ulazi u vašu šestu kuću u Strijelcu poslije 22. novembra. Ovo je više vezano za posao, oodgovornosti i usluge. Možete se fokusirati na svoje dužnosti kod kuće, kao i u profesionalnom životu. Vaša ličnost će se ovdje promijeniti iz jedne slobodne i kreativne u onu koja želi da bude prizemnija. Shvatićete da vam pruža veliko zadovoljstvo da pružate drugima i da im činite usluge. Kraj mjeseca je savršeno vrijeme za doniranje u dobrotvorne svrhe, volonterski rad ili pokrete sa kojima ste povezani. Sunce će osigurati da budete u mogućnosti da napravite razliku, koliko god bila mala ili velika.

Vaše planete su izbalansirane između gornje i donje polovine grafikona, a to je dobar znak za finansije. Tokom mjeseca možete uživati u bogatstvu i prilivu novčanih sredstava. Ako ste u posljednje vrijeme brinuli o novcu, ta preokupacija bi se trebala uskoro završiti, jer planete predviđaju da ćete imati prave finansijske koristi tokom sljedećeg mjeseca! Obzirom na vašu finansijsku sigurnost tokom ovog perioda, bilo bi pametno isplanirati putovanje krajem mjeseca, ako želite putovati.

Uživaćete u dobrom zdravlju ovog mjeseca, jer ne postoje ozbiljni napori ili stres koji bi ga kvarili. Sve u svemu, planetarne pozicije će vam pružati ljepotu, radost, sreću i kreativnost tokom cijelog mjeseca. Solarni sistem je prilično dominantan u vašoj petoj i šestoj kući, naglašavajući pozitivne aspekte u vašem umjetničkom izražaju, porodici i kućnom životu. Vaša posvećenost poslu i službi je takođe snažna tokom novembra. Dok u vašoj karijeri neće biti velikih napora, možete imati priliku da ponovo procijenite svoje profesionalne ciljeve. Šta god da odlučite, univerzum je na vašoj strani. Zvijezde vas ohrabruju da budete slobodni i veseli!
Lav

Imaćete veoma zanimljiv mjesec! Vaša energija će u velikoj mjeri biti fokusirana na vaš lični život. Većina planeta se nalazi u zapadnom dijelu vašeg grafikona, utičući najviše na lična i porodična pitanja. Ovaj mjesec je takođe fokusiran na neke stvari iz prošlosti. Zvijezde vas podstiču da ispitate probleme u svojoj porodici i bliskim odnosima i shvatite kako je sadašnjost odraz vaši prošlih izbora. Jupiter je od prošlog mjeseca u vašoj četvrtoj kući porodice, korijena i svih porodičnih stvari. Jupiter je planeta ekspanzije i sreće. Biće ovdje do novembra sljedeće godine. Ovo je izuzetno povoljna pozicija za vas. Ova planeta utiče na vaše želje da njegujete svoju porodicu i vratite se u kontakt sa onim odakle ste došli. To će inspirisati dublje osjećanje identiteta i želju da se na neki način krene naprijed. Možda ste spremni na novu selidbu ili da investirate u neko mjesto koje će vam dugoročno biti dom. Ako razmišljate o djeci, novembar je odličan mjesec za pokušati! Jupiter je na vašoj strani u tom procesu. Ova pozicija vas takođe može podstaknuti da zakopate dublje u svoje porijeklo ili rodbinsku liniju. Neka vas to inspiriše i razmislite o putovanju u rodni kraj ili neko novo mjesto koje vas doziva!

Venera ulazi u vašu treću kuću ovog mjeseca. Treća kuća je sektor komunikacije. Ako se viđate sa nekim, možda ćete strašno željeti da upoznate bolje tu osobu tokom ovog perioda. Venera i njena harmonična priroda će vas ohrabriti da svojoj voljenoj osobi postavljate pitanja koja su mnogo dublja od običnog razgovora. Ako niste u vezi, možda ćete se zbližiti sa prijateljima, od kojih neko u budućnosti može postati i vaš partner. Sada je sjajno vrijeme da se družite, jer vaša društvena priroda blista sa ovom pozicijom! Kada Venera pređe u vašu četvrtu kuću doma i porodice 8. novembra, vaš fokus će se prebaciti sa osobe sa kojom se viđate i prijatelja na porodicu. Osjetićete potrebu da kreirate ljupko okruženje za svoju porodicu. Možda ćete se osjećati ekstremno emotivno i sentimentalno, podsjećajući se na srećne uspomene sa najdražim i bliskim članovima porodice. Takođe se mogu pojaviti uspomene iz djetinjstva koje ćete morati obraditi i izbrisati iz sjećanja. Period je sjajan za to da uzmete prostora za opuštanje i mirne trenutke kod kuće. Kupite novu kućnu biljku da obnovite energiju ili ugrijte svoju spavaću sobu sa esencijalnim uljima. Venera donosi ljepotu i mir gdje god da ide, a to će biti vaš moto što se tiče kuće ovog mjeseca. Venera prelazi u vašu petu kuću zadovoljstva i izražaja 28. novembra. Ovdje svaki Lav voli da bude! Venera unosi svoju optimističnu energiju u vašu potragu za zadovoljstvom i srećom. Možete se osjećati posebno seksualno krajem mjeseca i željećete osloboditi unutrašnjeg lava ili lavicu u spavaćoj sobi!

Sunce ulazi u vašu četvrtu kuću porodičnih i kućnih poslova. Da li znate o čemu se ovdje radi? Sunce samo potkrepljuje potrebu da budete sa porodicom kod kuće. Ovog mjeseca je važno da stvorite vitalan dom, jer su vaše emocije u velikoj mjeri pod uticajem Sunca. Ako niste sretni kod kuće, onda će to nepovoljno uticati na vas. Uložite energiju u utvrđivanje problema u svojim porodičnim odnosima, bez obzira da li ta rodbina živi sa vama ili ne. Kada to uradite, nestaće emocionalno opterećenje. Kada Sunce uđe u Strijelca, 22. novembra, pomjera se u vašu petu kuću zadovoljstava i kreativnosti. Možete osjećati intenzivnu potrebu za avanturama i izražavanjem u tom momentu. Možete osjećati nemir i žudnju za druženjem, romantikom ili stimulacijom. Ovo je sjajno vrijeme da istražite nešto prema čemu osjećate strast ili nešto novo i uzbudljivo. Postoji li neki hobi koji vas je uvijek zanimao? Zvijezde vas čikaju da se predate tome i prihvatite kreativni rizik!

Budući da ćete se fokusirati na privatne stvari ovog mjeseca, neće biti mnogo aktivnosti u profesionalnom sektoru. Na poslu ćete biti u solidnoj rutini i, dok vas taj posao neće ispunjavati onoliko koliko želite, važno je da svoju poziciju gledate kao stabilnu, a ne uzbudljivu. Doći će vrijeme za promjenu karijere, ali to je tek kasnije. Za sada ćete platiti račune i obavljati posao. Važno je da vam finansije tokom novembra ostanu stabilne. Od 6. do 10. novembra, vaša finansijska planeta merkur će se preseliti u vašu petu kuću. Ako ste na poziciji u kojoj dobijate plaćenu proviziju, očekujte da u to vrijeme imate priliv gotovine! Bićete ekstra izražajni u komunikaciji zbog uticaja Merkura, a to će vam pomoći da osigurate zaradu na poslu. Lako ćete zarađivati novac, a nećete imati ni problema sa trošenjem. Možda ćete takođe imati priliku da umjetnost pretvorite u profit. Od 11. novembra na dalje, vaša finansijska planeta više nije uz vas. To ukazuje na to da, dok vam neće nedostajati novca, možete biti impulsivni i kupiti skupu stavku. Ovog mjeseca će vas posebno privlačiti liksuz. Uživajte, ali nemojte pretjerivati!

Uživaćete u stabilnom zdravlju tokom cijelog mjeseca, bez većih boljki ili problema. Od 23. novembra bi trebalo da se fokusirate na balansiranu ishranu, vježbanje i uopšte brigu o sebi. U ovom periodu će se povećati i nivoi aktivnosti, pa se pobrinite da spavate 7-9 sati. Ponovo, ovaj mjesec će biti ispunjen porodičnim pitanjima i privatnim aktivnostima. Osjetićete veliko zadovoljstvo kroz brigu o najdražima i zog toga što najviše vremena provodite kod kuće!
Djevica

Bićete prilično naklonjeni učenju i radoznali tokom mjeseca novembra! Većina planeta se pomjera sa istočnog na zapadni dio vašeg grafikona, a ovo je prilika da se upustite u intelektualnije poteze.

Jupiter ostaje u vašoj trećoj kući do sljedećeg novembra. Jupiter je planeta sreće. U trećoj kući komunikacije, pod snažnim ste uticajem intelektualnog pogona. Možda želite da naučite nešto novo i izazovno. Nije neobično da Jupiter u ovoj kući ohrabruje ljude da uče strani jezik. Takođe možete biti uključeni u pisanje, čitanje, istraživanje i tešku analizu određene teme. To bi se moglo predstaviti u vašem profesionalnom sektoru, ali pošto ovaj sektor ostaje prazan cijeli mjesec, ovi potezi će se dogoditi najvjerovatnije tokom slobodnog vremena. Pošto Jupiter sa sobom donoosi sreću, možete se prijaviti na kurs za viši stepen u nečemu što vas zanima. Vaša radna etika prema subjektu oko kojeg ste strastveni će vam pomoći da postignete svoje obrazovne ciljeve! Treća kuća će imati veliki uticaj na vas tokom cijelog mjeseca.

Sunce takođe ulazi u vašu treću kuću komunikacije ovog mjeseca. Vaša ličnost će biti veoma vezana za otkrivanje skrivenih istina o sebi i onima oko vas. Opet, to će se manifestovati na intelektualni način. Možete biti skloni da previše analizirate, a Sunce će u ovoj poziciji tu osobinu učiniti još izraženijom. Potrudite se da ne pretjerujete, jer će se ljudi oko vas možda osjećati opterećenima zbog vašeg iznenadnog interesa za njihove živote. Treća kuća takođe utiče i na vaše neposredno okruženje, pa možete biti ponosni na odnose sa komšijama ovog mjeseca. Sunce prelazi u vašu četvrtu kuću 22. novembra, kada ulazimo u znak Strijelca. Četvrta kuća vlada svime što je vezano za dom i porodicu. Tokom ovog vremena ćete se osjećati posebno povezani sa svojim korijenima, a planete vas ohrabruju da stupite u vezu sa roditeljima, braćom i sestrama i ostalim bliskim rođacima sa kojima ste odrasli. Dok se razvijate i mijenjate, zvijezde vas podsjećaju da se sjećate odakle ste došli i da se ukorijenite u svoj identitet. Osjetićete dodatno zadovoljstvo od 22. novembra pa na dalje u sređivanju svog životnog prostora i pozivajući goste i porodicu u svoj dom. Takođe se možete povezati sa komšijama i pronaći zajedničke interese sa njima krajem mjeseca.

Venera dolazi u vašu drugu kuću početkom novembra. Druga kuća upravlja vrijednostima i imovinom. Vrijednosti su često vezane za finansijski status i materijalnu imovinu, iako to nije uvijek slučaj. Zbog toga što ste toliko skromni i minimalistični, možete utvrditi da se vaše vrijednosti fokusiraju na druge aspekte vašeg života. Venera u drugoj kući ukazuje na harmoniju između vaših unutrašnjih vrijednosti i vašeg spoljašnjeg života. Pokušaćete svoje fizičko okruženje učiniti ličnim, a to je ujedno ono što vam je najbitnije. Na primjer, možete mnogo uložiti u svoju kuću i fokusirati se na to da je učinite mirnim i lijepim okruženjem. To se može odnositi i na određeno materijalno vlasništvo na koje ćete se fokusirati. Dok Venera u ovoj kući ne označava nužno bogatstvo, ona pokazuje ravnotežu. Osmog novembra ova dražesna planeta prelazi u vašu treću kuću komunikacije. Otkrićete ljepotu riječi i izražavanja i možete biti skloni da pišete poeziju, slušate muziku sa osjećajnim tekstovima ili gledati romantične filmove. Vaša sklonost ka riječima i načinu na koji će uticati na dušu će biti snažna ovog mjeseca. Slobodno se opustite u romantičnoj energiji Venere! Ako ste u vezi, možda ćete osjećati potrebu da komunicirate sa svojim partnerom na krajnje iskren, ljubazan način. Željećete da znate više o njemu i vaša veza je predviđena da se razvija tokom ovog vremena. Venera ulazi u vašu četvrtu kuću porodice 28. novembra. Možete osjećati nostalgiju za prošlošću i željeti da se ponovo vratite u sjećanja na djetinjstvo.

Ovog mjeseca nema planeta u vašoj kući karijere. Iako nijedna akktivnost u desetoj kući nije nužno dobra ili loša stvar, u ovom trenutku nećete vidjeti ništa specijalno da se ovdje događa. Ovog mjeseca postoji nedostatak profesionalnog razvoja, pošto je vaš fokus usmjeren ka ličnom učenju i odnosima sa najdražima. Naglasak će uglavnom biti na vašim intelektualnim potezima, emocionalnim procesima i porodičnim poslovima.

Pun mjesec 25. novembra u Blizancima će biti prilično pogodan za vas! Blizanci su prirodni vladar treće kuće, a ovaj pun mjesec predstavlja ispunjenje u ovom sektoru. Zbog toga što što su vaše planete prolazile kroz ovu kuću tokom novembra, vrhunac vašeg truda će se 25. konačno isplatiti. Tog dana možete pronaći nove prilike za učenje. Tokom ovog punog mjeseca se zapitajte šta ste naučili tokom proteklog mjeseca i kuda želite da idete. Vaš put je samo vaš, a zvijezde vam vole pomagati na tom putu!

Ako nemate partnera, od 18. do 28. novembra će biti posebno pogodno vrijeme za istraživanje ljubavne scene. Možete susresti potencijalnog partnera preko komšija, bliskih prijatelja ili u obrazovnom okruženju. To se dobro uklapa sa vašim porodičnim i intelektualnim interesima ovog mjeseca.

Za finansije se predviđa da će biti odlične tokom novembra. Sa svojom finansijskom planetom u praktičnom Jarcu, izražen je vaš sud u monetarnim poslovima. Dok niste željni da trošite novac na luksuzne stvari ili nesvakidašnje predmete, nekako ćete investirati novac u obrazovanje. To može biti nešto sitno, kao što je kupovina novih knjiga ili pohađanje predavanja ili kursa ili toliko veliko kao što je ponovno pohađanje škole ili putovanje negdje u inostranstvo. Slobodno planirajte i nemojte dozvoliti da vas zadržava novac. Jupiter radi u vašu korist ovog mjeseca i tokom cijele godine, pa iskoristite tu njegovu poziciju!
Vaga

Jupiter je u vašoj kući od prošlog mjeseca i ostaće u njoj do novembra 2018. godine. Možda ćete se kupati u novcu! Jupiter sa sobom donosi sreću u ovu kuću vrijednosti i finansija. U toku godine ćete imati izvanredne novčane dobiti. Iako vi to još ne vidite, planete će učiniti da se to ostvari za vas radeći iza scene. Vaša finansijska planeta, Pluton, se kreće prema naprijed još od septembra. To se samo dodaje vašoj sreći sa finansijama i prihodima.

Početkom mjeseca Venera ulazi u vašu prvu kuću identiteta i ličnosti. Primjetićete da generalno naglašavate ljepotu i ciljate da ugodite onima oko sebe. Iako se ovog mjeseca osjećate pomalo sujetno, Venera je vaš planetarni vladar i nikad vas neće odvesti od vaše istine! Vi ste divno stvorenje i trebate se osloboditi i to pokazati! Venera će vas nagraditi za to i osigurati da stupite u kontakt sa svojim samopouzdanjem i harmoničnom prirodom. Urođeno vam je da želite pomagati svima oko sebe, a Venera će omogućiti da se to i ostvari. Venera prelazi u vašu drugu kuću 8. novembra. Druga kuća upravlja vašim monetarnim poslovima i vrijednostima. Veći naglasak ćete staviti na uštedu novca, a ne na potrošnju tokom ovog perioda. Posebno ste altruistični, a ova pozicija vas ohrabruje da razmišljate globalnije. Odlično je vrijeme da donirate svoje vrijeme ili novac u dobrotvorne svrhe i učestvujete u svojoj zajednici. Mjesec se završava sa Venerom u vašoj trećoj kući gdje se seli 28. novembra. Ova kuća komunikacije će uticati na vas da budete otvoreniji sa svojim najdražima. Pozicija planeta vas ohrabruje da budete ono što jeste!

Sunce ulazi u vašu drugu kuću vrijednosti i materijalnog bogatstva. Možda ćete se htjeti malo opustiti i nositi skuplju odjeću ili nakit. Budući da su vam finansije dobre tokom cijele godine, planete vas ohrabruju da malo pretjerate! Ovog mjeseca vaša ličnost i identitet mogu biti usmjereni prema vašem fizičkom izgledu. Sunce prelazi u vašu treću kuću komunikacije nakon 22. novembra, kada uđe u Strijelca. Ova pozicija može donijeti neka neslaganja sa onima oko vas i možete osjećati potrebu za presjecanjem svađe prije nego što se zahukta. Iako ste za mir, morate zapamtiti da su razlike u mišljenjima u krajnjoj liniji dobra stvar, jer čine da se razvijamo i hvatamo u koštac sa izazovima.

Deseti novembra je važan dan za solarni sistem i za vas. Merkur je u sekstilu sa Plutonom, utičući na vas da komunicirate sa drugima i samim sobom o svojim finansijskim željama i perspektivama. Iako ponekad gledate na novac kao na nešto što je korumpirano, on je alat koji se može koristiti za veće dobro. Koji su vaši životni ciljevi? Kako vas je novac zadržavao u prošlosti? Koje ideje ste spremni napustiti da biste se oslobodili finansijske konstrikcije? Sljedećeg dana, 11. novembra, mladi mejsec u Škorpiji će biti u konjukciji sa Merkurom. To je izuzetno pogodno, obzirom da vas Merkur ohrabruje da izrazite svoja osjećanja. Kao mirotvorcu, ovo vam može predstavljati izazov. Mladi mjesec u Škorpiji često dovodi do iznenadnih i nepredvidivih promjena raspoloženja. Međutim, pošto ste toliko uravnoteženi i planete vam idu u korist ovog mjeseca, ovaj mladi mjesec može predstavljati novi početak za vas. Važno je da se u narednih nekoliko dana nakon mladog mjeseca opustite i uživate.

Mars ulazi u vaš znak 12. novembra. Vi ste čvrsti u borbi za jednakost, a Mars će ovom aspektu dati podsticaj svojom agresivnom energijom. To je savršeno vrijeme da se zalažete za ono u šta vjerujete. Lekcija ovdje je da iskoristite svoju moć i ljubav da učinite neko dobro svijetu. Iako je to i inače vaša misija, ova pozicija vam daje energiju da svoje želje pretvorite u akciju i borite se za nešto u šta vjerujete. Zdravlje je i dalje dobro ovog mjeseca zahvaljujući Marsu. Mars u vašem znaku ovog mjeseca vam daje fizičku i emocionalnu energiju. Bićete izvrsni u vježbanju ili sportu, ako uživate u fizičkim vježbama. Takođe možete htjeti da povećate rigoroznost u svojoj rutini treninga, obzirom da će ovaj povećani nivo energije povećavati nivo endorfina!

Venera je takođe u sekstilu sa Saturnom 12. novembra. Ovo bi za vas moglo značiti da ćete se uozbiljiti sa finansijama za ostatak mjeseca. Dok budete uživali u svojoj novčanoj slobodi, možete iskoristiti ovo vrijeme da isplanirate troškove ili čak platite postojeće dugove. To će činiti da se osjećate ispunjenim i zadovoljiće Saturnovu potrebu za odgovornošću prema obavezama.

Prošlog mjeseca je većina planeta počela da se premješta sa gornje na donju polovinu vašeg grafikona. Od 15. do 27. novembra će skoro sve planete biti na donjoj hemisferi grafikona. To se može činiti kao ekstremno jednostrano, ali univerzum želi da se fokusirate na svoje privatne stvari na neko vrijeme. Zvijezde vas ohrabruju da se fokusirate na porodicu, kućni život i lično blagostanje. Vaše emocije se trebaju sortirati, prije nego što se upustite u novu profesiju ili promijenite nešto u svojoj trenutnoj karijeri. Dok će poslovni prospekti možda biti na čekanju nekoliko mjeseci, sada radite važan posao na pripremama za uspjeh. Da biste bili sretni sa svojom profesijom, morate imati sretan dom, zdrav životni stil i solidnu vezu!
Škorpija

Za vas je ovaj mjesec sjajan! Mnoge planete su u vašem znaku u nekom trenutku tokom mjeseca i možete se nadati da ćete se u mnogim aspektima osjećati kao na vrhu svijeta. Svaka planeta u vašoj prvoj kući oblikuje vašu ličnost na velik način. Ovog mjeseca ste sigurno ono što jeste još i više! Ovo uključuje emocionalnu dramu Škorpije, ali ima mnogo pozitivnih atributa za ove uspone i padove. Jupiter je u vašem znaku od prošlog mjeseca i ostaće tu do novembra sljedeće godine. Jupiter u Škorpiji je strastven i intenzivan. U ovom trenutku se možete čak i osjećati kao da ste vidoviti ili uroniti u svoje intuitivne sposobnosti. Privlačićete ljude iz svih sfera života koji imaju potrebu za vodstvom i utjehom. Dok intenzitet vaših emocija ostaje nepoljuljan, Jupiter vam osigurava sreću u emocionalnim usponima i padovima. U velikoj mjeri ćete imati koristi od emocionalnih i duhovnih tranzicija i vjeru da je univerzum na vašoj strani! Možda shvatite da je vaša moć da privlačite ljude sa novcem veća nego ikada ranije. Budite oprezni da ne zloupotrebljavate ovaj dar i ova pozicija će vam u velikoj mjrei biti korisna! Jupiter će vam dati samopouzdanje u društvenim situacijama i učiniti vas ootvorenim za preuzimanje većeg rizika. To može uključivati putovanje do mjesta na kojem niste nikada bili ili pokušaj nečega sa potpuno novim iskustvom. Ne dozvolite da to utiče na način na koji se ponašate sa novcem i sve bi trebalo biti dobro!

Venera takođe ulazi u vaš znak 8. novembra. Možete biti nenamjerno umješani u romantične afere, jer će se pojaviti na iznenađujuće načine! Možete se osjećati izuzetno seksualno i senzualno kada Venera uđe u vašu kuću i nećete se plašiti da to pokažete. Vaša seksualna energija je oblik kreativnosti, a tu će glavni prioritet biti fizička ljepota. Biće vam veliko zadovoljstvo da se dotaknete svog fizičkog izgleda i usavršite se. Vaš trud će prirodno privući potencijalne partnere, jer će vaša energija biti sjajna! Iako niste pretjerano zapaljiva osoba, možete se provokativnije oblačiti ili luksuznije tokom ovog perioda mjeseca. Ako niste u vezi, Venera vam ovog mjeseca može donijeti ljubav! Ako ste u vezi, povezaćete se mnogo intimnije sa svojim partnerom, najviše u fizičkom smislu.

Prošlog mjeseca je Sunce ušlo u vaš znak i tamo će ostati do 22. novembra. Dok se budete fokusirali na svoj izgled uz pomoć ljupke Venere, nemojte biti opsjednuti time šta drugi misle o vama. Vaš lični imidž je važniji od mišljenja drugih! Vaša priroda mora biti pozitivna i odlučna, jer se uvijek krećete prema naprijed sa životnim entuzijazmom. Vaš identitet je snažno povezan sa vašim fizičkim akcijama ovog mjeseca, pa se uvjerite da se uključite u aktivnosti u kojima se osjećate dobro i koje su dobre za vas. Kada Sunce uđe u Strijelca 22. novembra, promjena izgleda će se prebaciti na materijalno vlasništvo, pošto želite sigurnost. Ovdje je važno ono što imate u fizičkom smislu, bilo da se radi o novcu, kući, automobilu ili imovinu koja je od velike vrijednosti. Dok ste sada osjetljivi sa finansijama, nema potrebe da pretjerujete sa skromnošću. Biće vam ugodno do kraja godine, tako da ne trebate brinuti!

Mladi mjesec će 11. novembra biti u vašem znaku u konjukciji sa Merkurom. Taj dan se možete osjećati izuzetno osjetljivima i emotivnima. Ne možete se sakriti od istine, a Merkurovi talenti će vas ohrabriti da govorite o svojim osjećanjima. Možda ćete se osjećati nesigurno i uplašeno, ali znajte da nema ničega strašnog u otkrivanju svoje iskrene prirode. Vi ste zvjezdano stvorenje i svemir slavi vašu jedinstvenost! Kada budete spremni za komunikaciju, ova pozicija će osigurati da pričate ili pišete sa jasnoćom i integritetom. Da bi dodao malo haosa, 12. novembra će Mars ući u vašu dvanaestu kuću. To može učiniti da se osjećate nadraženo, ljutito i budete skloni sukobima. Taj dan i narednih nekoliko možete imati poteškoća sa izražavanjem svojih emocija, dok se ne prilagodite ovom izazovnom aspektu. Ako budete više pasivno-agresivni, odmorite malo od svojih odnosa da sortirate emocije. Naredna dva dana koja vode do mladog mjeseca i nove pozicije Marsa, odvojite vremena da se opustite, jer vas vaše emocije iscrpljuju. Pozitivan aspekt Marsa u dvanaestoj kući je ono što vam daje energiju i sposobnost da obavite sve što je potrebno, dok god ne budete odustajali od sebe! U ovom trenutku ćete moći ohrabrivati druge da preduzmu pravu akciju kako bi ostvarili svoje ciljeve.

Uživaćete u punom mjesecu u Blizancima 25. novembra, jer proslavlja završetak bilo kakve stare energije koju morate ostaviti iza sebe. Iskoristite to vrijeme da zapišete sve što vam više ne služi, bilo da se radi o odnosima, idejama ili aktivnostima. Bacite tu listu u vatru i gledajte kako eter odnosi sve vaše probleme iz prošlosti. Ovo je izuzetno oslobađajuće iskustvo i osjetićete fizički da ste se riješili opterećavajućeg tereta!

Dok se ovaj mjesec fokusira na emocionalna i lična iskustva, predviđa se da će u profesionalnom sektoru sve teći glatko. U ovoj kući nema ozbiljnih aktivnosti, a vaša finansijska planeta je stabilna tokom cijelog mjeseca. Sada je vrijeme da se fokusirate na svoj identitet i ostavite karijeru u stranu za naredni mjesec ili dva. Univerzum želi da slavite zbog toga što ste ono što jeste!
Strijelac

Ovog mjeseca Sunce ulazi u vašu dvanaestu kuću. Sunce, koje simboliše vaš ego, ima izuzetno zanimljivu poziciju kada je u kući podsvijesti. Radije biste bili nečujni i nevidljivi kada radite dobra djela i bili nesebični prema drugima. Tokom tog vremena će vam se probuditi saosjećanje i učinićete sve da pomognete onima koje volite. Sa druge strane spektruma, Sunce ulazi u vaš znak i prvu kuću 22. novembra. Sunce u dvanaestoj kući je suprotno od Sunca u prvoj kući. Stanje će se promijeniti iz rada iza scene u asistenciju drugima da pomognete sebi u dobijanju onoga što želite! Sa Ovnom kao vladarem prve kuće, njegova akcijski orijentisana energija će vas voditi i motivisati da ostvarite svoje želje. Dok budete veoma fokusirani na sebe, pokušajte da se previše ne brinete oko toga šta drugi misle o vama. Prolazite kroz svoj lični proces, a univerzum vas u potpunosti podržava u tome!

Jupiter je takođe u vašoj dvanaestoj kući i ostaće tu do sljedećeg novembra. Jupiter u dvanaestoj kući je nešto što bi mogli nazvati magičnim. Kada se ponašate onako kako treba i radite dobra djela u ime drugih, Jupiter vas nagrađuje srećom. Uživaćete u tome da se ljudi dobro osjećaju, a vaša uvjerenja su snažno ukorijenjena u vjeru tokom ovog vremena. Koncept karme će biti prilično očigledan tokom cijele godine, jer će vam se ono što ste dali drugima vratiti desetostruko. Ovdje je važno da ne dozvolite ljudima da vas iskorištavaju, jer ćete sebe previše opteretiti sa tim što ste tu za druge. Jupiter vas ohrabruje da ostvarujete svoje snove i najdublje želje. U narednoj godini će vam biti otvorene mnoge mogućnosti za napredak!

Venera započinje mjesec u vašoj jedanaestoj kući prijateljstva. Najjzadovoljniji ćete biti sa prijateljima i ljudima koje iskreno volite. Ovo je sasvim drugačije od romantičnih nastojanja, jer će vaš fokus biti usmjeren na druženje, a ne na viđanje sa nekim. To što ste okruženi svojim pravim prijateljima će vam dati energiju i vjeru koja vam je potrebna da vidite ljepotu svijeta. Venera prelazi u vašu dvanaestu kuću 8. novembra. Ova pozicija ukazuje na prelazak iz prijateljstva u romansu. Ionako volite biti oboreni s nogu i uključeni u dramatične gestove. Ovo se može pojaviti u vašem romantičnom životu. Ako niste u vezi, posebna osoba je odmah iza ugla. Ako jeste u vezi, Venera će osigurati mnoge romantične večeri tokom cijelog mjeseca!

Mars je u vašoj jedanaestoj kući od 12. novembra. Ova kuća prijateljstva može predstavljati izazov za agresivnog Marsa, jer je prirodni lider i gladan za moć. Zbog toga što ste već toliko nezavisni, može vam biti teško da radite u društvenim grupama. Ovdje je bolje biti u društvu jednog prijatelja, pošto je borba za nadmoć mnogo manje očigledna. Društveni krugovi vas mogu sputavati i nećete imati strpljenja za frustrirajuću dinamiku između prijatelja. Ovo se takođe može manifestovati na poslu i bićete skloniji da govorite ono što mislite u grupi ili da se protivite ideji ili osobi sa kojom imate problema. Možete biti izuzetno frustrirani svojom vladom ili zajednicom, jer liderstvo u tim grupama možda ne odgovara vašim idealima. Iskoristite tu priliku da se založite za svoje ideale i izrazite svoje mišljenje u protestima, peticijama ili blogovima! Marsova energija oorijentisana prema akciji je ovdje izuzetno korisna. Možete postati lider i izazvati mnogo društvenih promjena.

Merkur ulazi u vaš znak 20. novembra i ostaće tu do 9. decembra. Možete željeti da učinite što je moguće više za kratko vrijeme. Možete biti izuetno nemirni i željeti preuzeti više poslova odjednom. Strpljenje ionako nije vaša jaka tačka, a samim tim ova pozicija čini tu osobinu mnogo izraženijom. Merkur je srećom sjajan u komunikaciji, a samim tim i vrlo prilagodljiva planeta. U prvoj kući, ova planeta će vam pomoći da se prilagodite novim situacijama i smislite nove načine za ostvarenje svojih ciljeva. Možete osjećati potrebu da istražite nove intelektualne ciljeve, da izađete iz zone udobnosti ili da putujete. Vaša velika potreba za slobodom će biti jaka tokom ovog perioda, zato to trebate imati na umu kada donosite važne odluke!

Merkur je u direktnoj konjukciji sa Saturnom. Saturn je u vašem znaku od 2015. godine i tu će ostati do decembra ove godine. Saturn je disciplinovan i utiče na vaš ego više od dve godine! Dosta ste se razvili, preuzeli više odgovornosti i posvećeni ste obavljanju posla. Ovaj aspekt će vam pomoći da budete disciplinovaniji i fokusiraniji na zadatke ispred sebe. Moći ćete detaljnije istražiti svoje ideje i akcije. U prošlosti ste se možda previše forsirali, želeći da mnogo toga učinite odjednom, pa niste dobili priliku da postanete stručnjak u jednoj oblasti. Sada je vrijeme da razvijete svoje najbolje vještine i pređete na posao. Koristite to u svoju korist u profesionalnom i privatnom životu. Mnogo toga možete postići do kraja novembra!

Možda će vam biti potrebno dodatnog odmora ovog mjeseca, jer ovakve pozicije planeta mogu biti veoma iscrpljujuće za vaše energetske rezerve. Odvojite vremena za opuštanje i pobrinite se za sebe. Znajte da zaslužujete isto toliko sreće koliko želite za sve ostale! Spavajte dovoljno i obavezno jedite zdrave, česte obroke, jer ste skloni umoru tokom dana. Uživajte u novembru i znajte da se planete zauzimaju za vaš uspjeh!
Jarac

Ovo je za vas prilično ozbiljan mjesec. Većina vaših planeta se nalazi na istočnoj hemisferi vašeg grafikona, u kojoj se nalaze prve tri i posljednje tri kuće. Sada je vrijeme da najviše iskoristite svoju slobodnu volju. Bićete vrlo motivisani i puni samopouzdanja, preduzimajući akciju tamo gdje je najpotrebnija.

Jupiter je u tranzitu u vašoj jedanaestoj kući od prošlog mjeseca i ostaće tu do sljedećeg novembra 2018. godine. To je za vas povoljna pozicija! Jupiter će raditi na proširenju vašeg kruga prijatelja i otvarati vas za dublja prijateljstva. Možda ćete pronaći priliku za zaradu tako što ćete sklopiti savez sa prijateljima u vještini koju dijelite sa njima. Vaša lična dostignuća su takođe važna u ovom sektoru, a Jupiter vam pomaže dok ispunjavate svoje želje za budućnost. Može se pojaviti iznenadno interesovanje za nauku, posebno astronomiju i fiziku, jer se ističu među težim naukama. Takođe će vas privlačiti tehnologija, jer je vidite kao ekstenziju ljudskog tijela. Moći ćete upotrijebiti svoje tehnološke vještine na način koji promoviše vaše interese i učenje. Takođe možete uložiti u novu tehnologiju ili kupiti zamjensku opremu za svoj posao ili nešto što vas interesuje. Jupiter je takođe vaša duhovna planeta i ohrabriće vas da čitate više o religiji, duhovnosti i načinima na koje možete napredovati u ovom aspektu.

Uran je neko vrijeme bio retrogradan, ali se 4. novembra počinje direktno kretati. Napredak se ostvaruje, a vi ste definitivno na putu ka tome da vidite poboljšanja na poslu i u novcu! Uran je vaša finansijska planeta i možete očekivati da će vaše finansije ostati stabilne, ako se i ne povećaju tokom novembra. Iako sektor karijere nije glavni fokus ovog mjeseca, definitivno ćete uživati u dodatnom novcu za prekovremeni rad ili bonusima!

Saturn se takođe kreće direktno ovog mjeseca, nakon što je nekoliko mjeseci bio retrogradan. Ostaje u vašoj dvanaestoj kući do sljedećeg mjeseca. Saturn u dvanaestoj kući ukazuje na to da ste istraživali duhovne prostore i discipline. Dok je Saturn krut, njegovo prisustvo u dvanaestoj kući je mnogo više eterično nego u drugim sektorima. Stvarno uživate u strogoj rutini i specifičnim dužnostima zato što je Saturn vaš prirodni vladar. U ovom aspektu ćete možda nastaviti istraživati meditaciju, jogu, borilačke vještine i druge duhovne izvore koje uključuju disciplinu. Dobićete jasnoću u svojoj duhovnoj praksi, jer se Saturn kreće direktno, a to vam može vratiti vjeru u višem smislu. Možete istraživati kako da unesete duhovnost u svoj profesionalni život, a to može ukazivati i na promjenu karijere. Umjesto da sada preduzimate takvu akkciju, odvojite vremena da saznate kako da se povežete sa najvišim nivoom sebe dok plaćate svoje račune i napredujete na potencijalnom poslu.

Ovog mjeseca nema aktivnosti u vašoj ljubavnoj kući, tako da ne trebate računati na potencijalne partnere ili bilo kakve romantične izlete. Ako ste u vezi, vi i vaš partner ćete možda biti prilično udaljeni jedno od drugog tokom ovog mjeseca. To nema nikakve veze sa snagom vaše veze. Mnogo više ste fokusirani na sebe, viši nivo učenja i na duhovni potencijal. Vi i vaš partner ćete se ponovo povezati sljedećeg mjeseca, ali novembar je mjesec samo za vas!

Neptun je takođe bio retrogradan od juna, ali će se početi kretati direktno 22. novembra. Možda ste osjećali preveliku osjetljivost ili bili ekstra vidoviti tokom ovog retrogradnog perioda. Dok vaši intuitivni uticaji ostaju snažni tokom cijelog mjeseca, vaša paranoja i emoocionalna kriza će popustiti kada se Neptun ponovo počne kreatati direktno. Tokom mjeseca je važno da slušate svoj unutrašnji glas i da ne gušite svoje emocije sa supstancama koje izazivaju promjene u umu. Izuzetno ste prizemljeni i dobićete odličnu perspektivu iz retrogradnog perioda, ali ćete se takođe osjećati oslobođeno kada se taj period završi!

Ovog mjeseca Venera ulazi u vašu desetu kuću karijere. Ovo je za vas izuzetno povoljna pozicija, jer Venera ukazuje na veliki uspjeh u oblastima profesionalnog razvoja i diplomatije. Možda ćete imati priliku da upoznate nekoga na visokom nivou u svojoj karijeri, a pod vodstvom Venere ćete imati izuzetno diplomatske i harmonične odnose sa tom osobom. Ako se to dogodi, drugi će vas vidjeti kao važno sredstvo za svoju organizaciju, a to će vas staviti na njihovu stranu! Sa druge strane, Venera može uticati na ovaj sektor tako što će vašu fokusiranost na svoju trenutnu profesiju usmjeriti ka jednoj od umjetničkih ambicija. Venera u svemu voli da naglašava ljepotu, a vaš fokus može da se prebaci na nešto što vam donosi veliku ljepotu i radost na ovom svijetu. Kada se Venera ovog mjeseca pomjeri u vašu jedanaestu kuću prijateljstva, njen ljupki stav će biti vrlo pozitivan aspekt unutar vaših društvenih krugova. Ljudi će vam se obraćati da posredujete u svađama, a kako ste već tako kulturni i diplomatični, to će vam biti lako i nagrađujuće. Takođe ćete vidjeti načine na koje su vaši prijatelji napredovali tokom godina i možda se vrlo ponositi svojim voljenima.

Sunce će biti u vašoj jedanaestoj kući ovog mjeseca, do 22. novembra. Vaš ego i ličnost su u velikoj mjeri vezani za vaše prijatelje, a vaš naglasak će biti na što više druženja. Osjetićete zadovoljstvo pomažući prijateljima i što ste tu za one kojima je potrebna vaša podrška. Osjetićete da ste ispunjeni svojim odnosima sa drugim ljudskim bićima i tokom ovog vremena se može vratiti vaša vjera u čovječanstvo.

Sve u svemu, ovaj mjesec je ispunjen prijateljstvom, finansijskom stabilnošću, naučnim potragama i dubljim istraživanjem svog duhovnog puta. Definitivno ste u najinteresantnijem i najnaprednijem elementu tokom novembra!
Vodolija

Jupiter je u vašoj desetoj kući od pprošlog mjeseca i ostaće tu do novembra 2018. godine. Iako je ova planeta sreće u vašoj kući karijere, to ne znači da ćete ostvariti rezultate bez napora. Tema ove pozicije je da stvorite svoju sreću i što budete više radili, vidjećete više uspjeha. Jupiterov uticaj će vam pokazati kako da postanete izvrsni u onome što radite i svojoj profesiji, ali sami morate obaviti posao! Biće vam pametno da uključite svoje kolege u projekat, jer će i njih dotaknuti svaka sreća koju nakupite kroz svoju posvećenost. Oni će vas voljeti zbog toga!

Ovog mjeseca Sunce ulazi u vašu desetu kuću, vaš sektor karijere. Željećete priznanje u svom poslu i radićete izuzetno naporno da postanete vodeći u svojoj profesiji. Vaš poslodavac će ovdje primjetiti vašu odlučnost za uspjehom, a ovog mjeseca se možete jače identifikovati sa svojom karijerom. Dok vas zanima tuđe mišljenje, čak i ako ne primite nagrade koje želite, znajte da se vaš trud isplati u svakom slučaju! Sunce prelazi u vašu jedanaestu kuću prijateljstva 22. novembra. To je mjesto gdje pripadate! Volite da pomažete drugima, a ova pozicija će biti savršena za humanitarne radove. Možda ćete biti pozvani da pomognete u krizi između vaših prijatelja i voljenih ovog mjeseca. Takođe je sjajan trenutak da se uključite u dobrotvorne svrhe, jer volite da dajete i budete u društvu velikodušnih ljudi. Takođe ćete usavršiti svoju vještinu čitanja ljudi i znaćete šta drugi osjećaju, čak i kada to ne kažu. To će učiniti da vam drugi vjeruju i da smatraju da ćete im moći pružiti iskrene savjete. Vaša želja da pomažete drugima je altruistička i veoma u skladu sa vašom ličnosti ovog mjeseca!

U novembru Venera ulazi u vašu devetu kuću. Ovo je sektor filozofije i intelekta. Venera poštuje ljubavnu vezu u ovoj kući, ali i uživa u svojoj slobodi i nezavisnosti. Ako ste u vezi, možete osjetiti potrebu da budete više nezavisni od svog partnera u određenim aspektima. Na početku novembra ćete se osjećati izuzetno slobodno i biće vas teško zauzdati! Ako niste u vezi, nećete osjećati potrebu da istražujete prilike za ljubav sve do kasnije. Vrijeme je da iskusite svoju nezavisnost i spontanu prirodu. Venera se pomjera u vašu desetu kuću karijere 8. novembra. Ona će pozitivno uticati na vaš profesionalni sektor, a kolege na poslu će vas vidjeti u povoljnom svjetlu. Vaš poslodavac će vas gledati kao intelektualnu i korisnu osobu. Takođe ćete moći da radite u harmoniji sa drugima i timski rad će vam veoma prijati ovog mjeseca. Ako možete preuzeti projekte koji uključuju više ljudi, blistaćete! Bićete podsvjesno odgovorni za činjenje radnog okruženja ljepšim prostorom za sve. Vaš uticaj na druge ovog mjeseca je nešto posebno!

Saturn ostaje u vašoj jedanaestoj kući prijateljstva do sljedećeg mjeseca, a tu je još od 2015. godine. Vaš društveni krug i bliska prijateljstva su se možda posljednjih godinu dana smanjivali, ali to je neophodno, pošto će vam prijatelji koji ostanu i koje steknete preko Saturnovog vladara jedanaeste kuće biti vjerni dugoročno. Posljednje dvije godine su mogle biti izazov za vas, pošto težite da budete u društvenim grupama i konekcijama. Iako gubitak prijatelja može biti srceparajući, taj gubitak otvara put za novorođena prijateljstva. Držite se onoga u šta vjerujete i načina na koji prijateljstva odražavaju vaše ideale. Saturn može biti izuetno rigidan, a možda ste istražili sve što treba unutar svog socijalnog kruga i ideja. Možda vjerujete da bi odnos trebao izgledati na određeni način, ali u stvarnosti nije takav. Vaš izazov je da se oslobodite ideje da treba postojati određeni ishod. Umjesto toga, ono što se desi je ono što je potrebno. Posao koji ste obavili sa Saturnom u ovom području je izuetno težak, ali ste toliko napredovali i sada ste dovoljno mudri da znate kako da pristupite svojim budućim ciljevima i namjerama. Spremni ste za uspjeh koji tek treba doći!

Uran, vaš planetarni vladar, počinje da se kreće prema naprijed 16. novembra. Ako ste bili zaglavljeni u bilo kakve finansijske poslove ili probleme sa članovima porodice, te tenzije počinju da popuštaju od 16. novembra pa nadalje. Tokom ostatka mjeseca bi trebalo da vidite poboljšanja u svojim monetarnim presudama i bićete sigurniji nego što ste bili u prošlosti. Retrogradni periodi mogu predstavljati izazov, ali ponekad su takva unazađenja neophodna da bi vam pomogla da shvatite kako da živite svoj život pod sopstvenim uslovima. Neptun, vaša finansijska planeta, preusmjeriće se iz retrogradnog na direktno 22. novembra. Vaše finansije će se napokon poboljšati i osjetićete kako napredujete! Sav taj naporan rad na poslu će se vrlo brzo isplatiti i imaćete više novca. Zahvaljujući Jupiterovom uticaju, ove dvije pozicije vam donose veliku sreću u smislu novca i karijere tokom sljedeće godine. Neptun ulazi u posebno pozitivne aspekte 29. i 30. novembra.

Vaše zdravlje će biti osjetljivo i promjenjivo ovog mjeseca. Dok ćete imati energije da sve obavite, stres zbog posla i prijatelja je uticalo na vaše tijelo. Pobrinite se da u toku novembra vodite računa o tome da se brinete za sebe. Spavajte više i radite jednostavne vježbe disanja tokom cijelog dana i kad god uhvatite vremena. Tokom slobodnog vremena se opustite. Zaslužujete odmor!
Ribe

Jupiter je u vašoj devetoj kući od prošlog mjeseca. Ostaće u ovom sektoru filozofije i svjetskih poteza do novembra sljedeće godine. Sa povećanim nagonom za slobodom i proširenjem znanja o kulturi, možda ćete se uskoro osjećati skloni da rezervišete putovanje. Putovanje vam se može dogoditi tokom iduće godine, zato se pobrinite da štedite za svoje avanture! Takođe možete istraživati nove religije, kulture i filozofiju čitanjem i drugim intelektualnim izvorima. Jupiterov uticaj u ovom sektoru je pozitivan aspekt. Gladni ste za znanjem koje ovaj svijet ima da ponudi i da ostvarite svoju nezavisnost. Zbog vaše želje da tražite znanje i nova iskustva, vaš entuzijazam će biti zarazan i drugi će možda htjeti da prate vašu ulogu. Vaša emocionalna i intelektualna sloboda može biti isto toliko oslobađajuća kao i vaša fizička sloboda, pa budite otvoreni i iskreni sa sobom i sa drugima kada govorite o svojim idejama. Izrazite se i otplivajte dalje!

Venera ulazi u vašu osmu kuću regeneracije i transformacije. Ovaj sektor simboliše smrt i ponovno rađanje svega. Sa Venerom ovdje, veoma ozbiljno shvatate ljubav i posvećenost. Vaše misli i osjećanja mogu biti skriveni, ali vidite kroz druge na izuzetno dubok način. Iako ovo može biti divno za romantičnu vezu, budite pažljivi da ne plašite partnera svojim šestim čulom! Ponekad kada drugi ne pokazuju kako se osjećaju, to je zato što nisu spremni da budu sirovi i emotivni poput vas. Tokom ovog perioda ćete dati svu dušu i srce u svoje najintimnije veze. Kada Venera pređe u vašu devetu kuću 8. novembra, shvatićete da takođe cijenite slobodu u najbližim odnosima. Venera razumije ravnotežu i donosi taj uvid u devetu kuću. Dok istražujete ljepotu izvan vaše veze, to će biti korisno za vašu vezu sa svojim partnerom. Što više radite na samom sebi, više toga imate za ponuditi u svom romantičnom odnosu. Ako niste u vezi, možda nećete osjećati potrebu za izlascima, jer ćete biti skroz fokusirani na ostvarivanje svoje nezavisnosti. Uživajte u toj slobodi dok možete!

Sunce ulazi u vašu devetu kuću ovog mjeseca. Ovo je odlična prilika za razvijanje i poboljšanje svoje ličnosti. Ovog mjeseca vam je um posebno otvoren, a nova iskustva i nova mjesta utiču na vas na najpozitivniji način. Sada više cijenite harmoniju i perspektivu nego osudu i pristrasnost. Željećete da istražujete druge kulture, a možda čak i da uronite u novo kulturno iskustvo. Iako se to sigurno može manifestovati putovanjem sa Jupiterovim uticajem, možda ćete i otkriti različite tradicije unutar svog grada ili grupe prijatelja. Sada je vrijeme da istražujete prostore oko sebe i izvan vaše zone udobnosti. Ovo je dobar period da preispitate svoja uvjerenja i shvatite šta će vam najviše pomoći u vašem duhovnom i ličnom razvoju. Drugi će vas vidjeti kao kultivisane i veoma prilagođene alternativnim načinima života. Čak i ako nemate takve namjere, ponekad to ljudi mogu shvatiti kao aroganciju. Budite uviđavni da ne forsirate svoje ideale nikome i umjesto toga vodite otvorene diskusije o svojim mišljenjima. Vaše shvatanje pravednosti se može naći na putu vaše potrage za mirom i srećom. Svako dođe do sopstvenih zaključaka onda kada je spreman na to. Kada Sunce pređe u vašu desetu kuću 22. novembra, vaš fokus će se prebaciti na karijeru i profesionalne ciljeve. Uticaj devete kuće je toliko izražen da možete preispitivati svoju karijeru ili pronaći načine na koje se vaš posao može prilagoditi novopronađenim idealima.

Vaš planetarni vladar Neptun je bio retrogradan od juna i ostaće do 22. novembra. Vaša visoko emotivna i osjetljiva priroda će ovdje biti testirana. Retrogradan Neptun takođe može povećati vaše predviđačke sposobnosti. Obratite pažnju na svoje misli i snove tokom meditacija, pošto možete primiti poruku iz drugih izvora. Vaša percepcija je dar, čak i ako ponekad može biti teret. Držite se, jer se Neptun kreće direktno poslije 22. novembra. Emcoionalni usponi i padovi bi trebalo da prestanu i opet ćete se osjećati normalno!

Mladi mjesec u Škorpiji 11. novembra će vam postaviti izazov. Može se pojaviti nesigurnost i negativna osjećanja prema sebi i drugima, vodeći vas do mračne rupe izolacije. U redu je da se povučete, ali ovaj mladi mjesec će biti u konjukciji sa Merkurom, koji vas ohrabruje da izrazite svoja osjećanja. Budite hrabri! Čak i ako ne možete glasno govoriti o ovim emocijama, ako ih zapišete, to vam može pomoći da obradite ova teška opterećenja. Narednih nekoliko dana usporite i ne pokušavajte da započinjete nove projekte ili donosite velike odluke. Još uvijek ćete biti na neki način ranjivi ovog mjeseca i potrebno vam je vrijeme za oporavak!

Pošto je vaša deveta kuća toliko jaka, sa mnogo planeta koje prolaze kroz ovaj sektor, takođe ćete imati duboku želju da istražujete religiju i alternativne puteve duhovnosti. Savršeno veče bi moglo biti mirno veče kod kuće uz duboku diskusiju o teologiji, fliozofiji i kvantnoj fizici sa vašim najboljim prijateljima. Ovog mjeseca ćete uživati u istraživanju psihe, ljudske prirode i sistema vjerovanja. Vaš prirodni interes za metafiziku blista tokom novembra, a planetarne pozicije vas podstiču da kopate dublje u te koncepte. Dok možda nećete odlučivati o tome da pratite jedan određeni religijski put, preispitivaćete svoje prethodne ideje o bogu i univerzumu. Pristupićete ovim temama sa širokom perspektivom, da možete sve sagledati iz svakog ugla i vjerovati u nešto validno. Dok budete dalje poboljšavali svoju ideologiju, možete upoznati druge ljude koji su na istom duhovnom putu poput vas. Vi ste stvorenje najeteričnijih zvijezda!