Horoskop za Vodoliju za januar 2019. godine

Januar 2019. godine će biti pozitivan period za Vodoliju, ali ne orijentisan ka akciji kao kod većine znakova. U takvoj situaciji nema ništa loše, pogotovo zato što, zbog smanjenja energetske aktivnosti Neptuna, aktivatora Vodolije, sada ćete biti nezavisni od okolnosti. To znači da postoji izlaz iz svake situacije i ne samo jedne. Šta god zvijezde savjetovale, ovog mjeseca Vodolija se može ponašati kako želi ili obrnuto, uz maksimalnu uzdržanost i smirenost. Prvi mjesec godine će biti uspješan, jer vam pruža vremena za razmišljanje, a istovremeno omogućava da u potpunosti iskoristite situaciju. Period je uspješan u smislu finansija i ličnih odnosa. Moguća je finansijska dobit i postoji šansa da svoje poslovanje prenesete na novi nivo. Vodolija koja radi u kompaniji dobiće jedinstven projekat i dati sve od sebe da ga dovede do fantastičnog finala. Rezultat uopšte neće biti očekivan, ali ćete dobiti jedinstveno iskustvo, a vjerovatno i novu priliku. Materijalna sfera i polje emocija će biti usko povezani, što je iznenađujuće samo na prvi pogled.

Prva trećina januara 2019. godine će postaviti ukupan tempo za predstavnike Vodolije. Početkom mjeseca brzo ćete razumjeti specifičnosti ovog ciklusa i naučiti kako da iskoristite okolnosti koje se brzo mijenjaju. Horoskop preporučuje da ne razmišljate unaprijed, čak ni za narednu sedmicu. Najbolje je da ne planirate važne sastanke sa poslovnim partnerima ili prijateljima. Ako ništa drugo ne preostane, onda se nar potrudite da uzmete u obzir sve moguće okolnosti. Male su šanse da će vas neko namjerno potkopavati, ali bilo bi šteta propustiti neki manji problem, koji može uspjeh učiniti nekompletnim. To je upravo ono čemu sada treba težiti, ne drugim mjestima, ne trofeju učešća, nego pobjedi. Ovo je vaše vrijeme, a ako se borite za nečije srce, onda učinite sve što možete, sve dok ne dobijete konačan odgovor. Horoskop preporučuje da se ponašate jednako agresivno sa poslovnim partnerima. U jednom trenutku će biti korisno da ih šokirate, jer ćete zatim moći da pregovarate o povoljnim uslovima.

Sredina januara će biti mnogo manje nestabilna za Vodoliju. Ovdje će ključni trendovi mjeseca dobiti svoj trajni razvoj i jasno ćete razumjeti koji pravac je uspješan, a koji nije obećavajući. Ovdje vrijedi posebnu pažnju posvetiti tradicionalnim sukobima između roditelja i djece. Ako ste roditelj, onda budite strogi, ali ne ekstremno. Ne ostavljajte one za koje se brinete same sa njihovim problemima. Ako je potrebno, možete se otarasiti direktne odgovornosti tako što se naizgled nećete baviti ovim pitanjem, a onda iz daljine kontrolisati situaciju. Najvažnije je da ništa ne radite sami, inače ćete se odati. Ako ste još uvijek dijete, onda budite diskretni, nemojte da rizikujete, čak i ako se čini da uopšte nema rizika. Ovo nije najbolji period za brze odluke, ali dosljedno rješavanje zadataka neizbježno vodi do cilja. Ostanite vjerni sebi i ostvarićete ono što drugi nisu uspjeli.

Kraj januara 2019. godine Vodoliji će biti najdinamičniji i ujedno najnapredniji period mjeseca. Nemojte se zadržavati na činjenici da nešto ne razumijete, prihvatite promjenu u krenite dalje. Možda će vas iznenada posjetiti rođaci iz daljine ili će vaš šef iznenada odlučiti da vas prebaci u drugo odjeljenje. Budite iskreni, pa čak i malo naivni, ali ne igrajte tajne intrige, to nije oblast u kojoj možete samouvjereno djelovati. Sa stanovišta zdravlja kraj januara je idealan za brigu o sebi. Ovo može biti u obliku vježbanja ili redovnih odlazaka u teretanu, svako treba da izabere ono što lično voli. Glavno je da se ne plašite da probate nešto novo. Ne sumnjajte u sebe, često ćete sve oko sebe iznenaditi svojim talentima, a neki od njih će iznenaditi vas.