Horoskop za Strijelca za januar 2019. godine

Januar 2019. godine za predstavnike Strijelca biće period promjene i on će uveliko određivati pravac vaše cijele godine. Međutim, nepostojanost će se izraziti samo u promjeni uobičajene okoline i kontinuiranog niza događaja, a opšti karakter prvog mjeseca godine je pozitivan. Tako je zbog Erisa, aktivatora Strijelca, koji će ući u konjunkciju sa Zemlja-Sunce osovinom, koja će dominirati ovim ciklusom. U januaru će konkretno ukupna dinamika događaja biti manja nego u narednim fazama godine, ali radi se o činjenici da Strijelac ulazi u upitnu igru i uopšte neće imati vremena da se pripremi. Iako se to neće činiti neophodnim, okolnosti će vam pomoći da identifikujete svoje prave prijatelje. Ovog mjeseca u prvi plan dolaze prijateljstvo, druženje i pozitivno razmišljanje.

Početak januara 2019. godine će biti najteži period za Strijelca. U ovom tradicionalno mirnom desetodnevnom periodu većina ljudi nije jako aktivna, ali ako se povučete, onda možete propustiti sve dobre mogućnosti. Kao prvo, upravo u tom periodu slobodni Strijelac bi mogao iznenada pronaći svoju drugu polovinu. Koliko će ova veza biti jaka, to je posebno pitanje. Za one koji žele da promjene nešto u svom životu važno je da se fokusiraju na činjenice. Strijelcu koji je orijentisan na porodicu ovaj period će biti uspješan u tome što će sva svakodnevna pitanja moći lako riješiti, jer će mu trebati saamo malo pažnje i gotovo nimalo truda. Kao rezultat toga praktično ćete moći da koncentrišete svu svoju snagu na poslovni i finansijski život. Sve ono što ste u mogućnosti da postignete, kao i ušteda sa kojom sada raspolažete, može se staviti u akciju na najuspješniji način i postati izvrsna investicija u samog sebe.

Sredinom januara 2019. godine Strijelac će prolaziti kroz emotivni preokret, koji će vjerovatno biti povezan sa važnim događajima u porodici. Inače, ako su ove godine planirane neke medicinske procedure, kao što je rehabilitacioni kurs ili posjeta ustanovi za mentalno zdravlje, najbolje je da to učinite sredinom ovog mjeseca. Ovaj period tradicionalno nije povoljan za odmor, ali zvijezde preporučuju da idete protiv pravila. Na vama je hoćete li poslušati ili ne, pogotovo zato što će se svačija situacija razvijati pojedinačno i neko će vjerovatno moći da pronađe radikalno suprotno, ali ne i manje uspješno rješenje. Mogući su neočekivani finansijski dobici, ali da bi se oni ostvarili, potrebno je uraditi mnogo posla. Stijelcu koji ima sopstveni biznis ovaj period je dobar u smislu potencijalnog razvoja. Sada je optimalni trenutak za organizovanje svih vrsta ugovora i sporazuma koji uključuju lansiranje novih kapaciteta ili distribuciju na nova tržišta.

Posljednja trećina januara 2019. gdoine biće posebno uspješna za Strijelca koji radi u organizaciji ili tek počinje posao. Krajem prvog mjeseca godine vjerovatno će doći do najznačajnijih novih konekcija. U ovom periodu postoji prilika da se vaša priča okrene u nešto pozitivno bez obzira na sve. Prilika će se predstaviti, ali da bi od nje imali koristi, morate pažljivo procijeniti posljedice. Ovo nije period u kojem je mudro potpuno se predati volji emocija i truditi se riješiti poteškoće koje proizilaze iz ove konekcije u samo jednom trenutku. Na kraju mjeseca Strijelac će morati dobro da razmisli prije nego što odluči šta da preduzme. Moguće je da će neki osjetiti napetost uzrokovanu stalno promjenjivim okolnostima, a ponekad će biti potrebno usporiti ili se čak skloniti u stranu. Ali upravo takva strategija može dovesti do postizanja onoga što je zamišljeno. Do kraja januara ćete pronaći osjećaj smirenosti u svom privatnom životu, dok će vaš poslovni život ostati dinamičan. Obe strane života u potpunosti će odgovarati vašoj trenutnoj situaciji, tako da možete djelovati bez ograničenja, u uslovima koji su vam ugodni. Kao rezultat toga, u relativno kratkom periodu ćete moći da postignete ono što bi obično trajalo duže. Tako će biti samo ako se potrudite, naravno.